Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Athens Video Art Festival 08 μας καλεί...

Το Athens Video Art Festival 08 μας καλεί...
Το φετινό φεστιβάλ video art της Αθήνας ξεκινά το κάλεσμά του για τη διοργάνωση του 2008, που θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Το φετινό φεστιβάλ video art της Αθήνας ξεκινά το κάλεσμά του για τη διοργάνωση του 2008, που θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών «Athens Video Art Festival», καλεί για άλλη μια χρονιά τους λάτρεις της δημιουργίας, να πειραματιστούν, να εκφραστούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο «Athens Video Art Festival 08».

Το Athens Video Art Festival, είναι ένα διεθνές φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες και πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες, και το επίσημο φεστιβάλ video art της Ελλάδος.

Σκοπός του είναι η προβολή του ψηφιακού πολιτισμού και η προώθηση αυτής της σύγχρονης και ιδιαίτερα ζωντανής μορφή έκφρασης, δίνοντας στους καλλιτέχνες επιπρόσθετα κίνητρα για δημιουργία και την ευκαιρία να εκφραστούν χρησιμοποιώντας όλα τα οπτικοακουστικά μέσα προβάλλοντας τα έργα τους στο παρευρισκόμενο κοινό.

Μέσα από τις τρεις πολύ επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις του και με το κάλεσμα για συμμετοχή ήδη να εξαπλώνεται διεθνώς, το φεστιβάλ ετοιμάζεται φέτος για την τέταρτη και πιο δυναμική μέχρι τώρα διοργάνωση του.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να συμμετάσχουν με έργα, και να δηλώσουν συμμετοχή στις εξής κατηγορίες: video art, video installations, performance art, web art και κατασκευές.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Δεν υπάρχει θεματικός περιορισμός. Στην περίπτωση της συμμετοχής στην κατηγορία video art, η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια του έργου είναι τα 15 λεπτά. Το video πρέπει να υποβληθεί σε μορφή DVD (PAL) ή mini dv.

Οι καλλιτέχνες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν με περισσότερα από ένα έργα εφόσον αυτά δεν ξεπερνούν τα τέσσερα. Ξεχωριστή φόρμα συμμετοχής πρέπει να συμπληρωθεί για το κάθε έργο .

Ως τελική προθεσμία παράδοσης συμμετοχών ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2008.

Το κάλεσμα για συμμετοχή είναι ανοικτό σε δημιουργούς απο όλη την Ελλάδα καθώς και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για δήλωση συμμετοχής μπορούν να βρεθούν στο www.athensvideoartfestival.gr.

Σχετικές ειδήσεις
6ο Athens Open Air Film Festival: Λούφα και παραλλαγή, του Νίκου Περάκη στην Ταινιοθήκη
09.09.2016 12:11
Η «Λούφα και παραλλαγή» του Νίκου Περάκη θα προβληθεί σε μια τιμητική βραδιά την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στο πλαίσιο του 6oυ Athens Open Air Film Festival.
6ο Athens Open Air Film Festival: Ερρίκος ο 5ος, του Λόρενς Ολίβιε στον Πεζόδρομο Δ. Αρεοπαγίτου
23.08.2016 12:35
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival και του αφιερώματος «Shakespeare in the City», θα προβληθεί η ταινία «Ερρίκος ο 5ος» (Henry V, 1944) στον Πεζόδρομο Δ. Αρεοπαγίτου την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016.
Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει με το Amadeus στην Αίγινα
16.08.2016 17:13
Επίσημη πρώτη του Athens Open Air Film Festival στα νησιά υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής!
6ο Athens Open Air Film Festival: Η Ετυμηγορία, με τον Πολ Νιούμαν στο Τριανόν
21.07.2016 12:22
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Η Ετυμηγορία» (The Verdict, 1982) στο Σινέ Τριανόν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.
Ciner Nights by Cinekra: Κινηματογραφικές προβολές στο Athens Fringe Festival 2016
10.05.2016 15:50
Το Cinekra για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival κάνει kra in public, και τι καλύτερο από κινηματογραφικές προβολές.