Οι θρυλικοί Misfits, οι προπάτορες του horror punk / psychobilly ρεύματος, επιστρέφουν στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στο Fuzz Live Music Club!

O Jerry Only, o Dez Cadena (ex-Black Flag) και ο Eric “Chupacabra” Arce (ex-Murphy’s Law, Merauder, ενώ έχει ξαναπαίξει και με τους Misfits κατά το παρελθόν), δέκα χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή τους στη χώρα μας, θα ξανασκορπίσουν τον… τρόμο με τον αρχετυπικό punk / hardcore ήχο και την εντυπωσιακή εμφάνισή τους!

“We Are 138”, “Die, Die My Darling”, “Bullet”, “Last Caress”, “Halloween”, “Night OF The Living Dead”, “Green Hell”, “She”, “Astro Zombies”, “Teenagers From Mars”… Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα πιο γνωστά κομμάτια των Misfits. Στην πραγματικότητα, και μόνο μία απλή αναφορά των τίτλων τους πρέπει να θεωρείται αρκετή για να δώσει σε οποιονδήποτε έχει παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή – και όχι μόνο – να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Μια μπάντα που, με τον Glenn Danzig ως front man στο ξεκίνημά της (και μετέπειτα με τους Michael Graves και Jerry Only), έχει θέσει τις βάσεις πάνω στις οποίες χτίστηκε ένα ολόκληρο μουσικό είδος, ενώ μέσα στα χρόνια η επιδραστικότητά της εξαπλώθηκε μέχρι το metal και το hardcore.

Τα συγκροτήματα που τους τοποθετούν ανάμεσα στις σπουδαιότερες επιρροές τους είναι αμέτρητα. Η λίστα των ονομάτων που έχουν διασκευάσει τραγούδια τους περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, τους Metallica, Green Day, Pennywise, NOFX, Sick Of It All, Guns & Roses, Therapy?, Hellacopters, Dropkick Murphys, Superchunk, Entombed, Hatebreed, Prong, Cradle Of Filth, My Chemical Romance, 69 Eyes, My Morning Jacket, Alkaline Trio.

Όλα αυτά, για ένα group που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1977, από την κωμόπολη Lodi του New Jersey, και σήμερα, πάνω από 36 χρόνια μετά, συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον όχι μόνο των πολυάριθμων fiends (όπως είναι γνωστοί οι πιστοί οπαδοί τους) αλλά και του νεανικότερου κοινού που δικαιολογημένα αναγνωρίζει τη διαχρονικότητα της δουλειάς τους.

Η μουσική τους είναι πρωτόγονη, επιθετική κι επικίνδυνη. Οι στίχοι τους σκοτεινοί και βίαιοι. Οι μελωδίες τους εμπνευσμένες από το rock’n’roll των 50’s, η εμφάνιση και η θεματολογία τους από τις μαυρόασπρες ταινίες τρόμου της ίδιας χρονικής περιόδου. Ένας μοναδικός συνδυασμός από φαινομενικά ετερόκλητα στοιχεία που οδήγησε τον μουσικό Τύπο (από το Rolling Stone μέχρι το Pitchfork Media) να θεωρεί πως βρίσκονται “in a league of their own.”

Νομίζω πως δημιουργήσαμε κάτι δικό μας”, λέει ο Jerry Only. “Επιμείναμε σε αυτό που κάναμε, και το κάναμε καλά. Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να επιβάλουμε οτιδήποτε στον κόσμο – απλά προσπαθούσαμε πάντα να τον διασκεδάσουμε, ταρακουνώντας τον γερά την ίδια στιγμή. Πέρα απ’ αυτό, πιστεύω πως η αγάπη για την τέχνη του τρόμου έχει αντέξει στον χρόνο.”

Σήμερα, οι Misfits παραμένουν το ίδιο επιθετικοί και αιχμηροί. Τρανό παράδειγμα γι’ αυτό και η πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά (του 2011) και πρώτη ύστερα από σειρά ετών, που φέρει τον τίτλο “The Devil’s Rain”. Με ηγέτη τον Jerry Only, στο μπάσο και τα φωνητικά, τον Dez Cadena (ex-Black Flag) στην κιθάρα και τον Eric “Chupacabra” Arce (ex-Murphy’s Law, Merauder κ.α.) στα drums, συνεχίζουν να παίζουν ασταμάτητα σε ολόκληρο τον κόσμο – συνήθως μπροστά σε sold out ακροατήρια – ξεσηκώνοντας, όπως μόνο εκείνοι μπορούν, παλιούς και νέους φίλους.

Οι fans που έρχονται σε ένα show των Misfits, θα δουν μια μπάντα που θα ανέβει στη σκηνή και θα τους δώσει ότι έχει και δεν έχει. Αυτό κάναμε πάντα, αυτό κάνουμε και τώρα. Στις συναυλίες μας, ο κάθε ένας από τους παρευρισκόμενους είναι μέρος της μπάντας, δεν υπάρχει ‘εμείς κι αυτοί’ – είμαστε όλοι ένα.”  Τα λόγια του Only περιγράφουν την ουσία αυτής της, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς, προσέγγισης των πραγμάτων εκ μέρους των Misfits. Μια μπάντα που, πριν από οτιδήποτε, είναι αφοσιωμένη στους οπαδούς της, όπως εκείνοι σε αυτούς. Και αυτό την κρατάει ολοζώντανη μέχρι σήμερα.

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, και πιθανότατα για άλλα 30 από τώρα, ο κόσμος εξακολουθεί να παίζει τα albums μας γιατί δεν βάλαμε ποτέ νερό στο κρασί μας.

Ο στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την προοπτική μας, παραμένοντας πιστοί σε αυτό που είμαστε και αληθινοί σε αυτό που κάνουμε. Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε, όπως πάντα, επισκιάζοντας το παρελθόν, μπλοκάροντας τον ήλιο και σύροντας τον ανθρωπότητα από τον λαιμό σε έναν σκοτεινό κόσμο γεμάτο φαντάσματα, ξωτικά και πλάσματα της νύχτας, εκεί όπου βασιλεύουμε εμείς!”

www.misfits.com
www.facebook.com/misfits
www.misfitsrecords.com