Το Θέατρο Εντροπία παρουσιάζει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων τη διεθνή παραγωγή «P.I.G.S. / Σωτηρία» μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων τον Οκτώβριο 2013 στην Αθήνα, αυτή τη φορά στο Βυρσοδεψείο, από την 1η Φεβρουαρίου 2014.
 

Το ακρωνύμιο «Ρ.Ι.G.S. (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ)» (Portugal – Ireland – Greece – Spain), που χρησιμοποιείται στις μέρες μας από κύκλους Δυτικών αναλυτών, επενδυτών και σχολιαστών, ως συνοπτικός τρόπος αναφοράς στις οικονομικά προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, συνιστά μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού κοινωνιολογικού φαινομένου της επίκλησης αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε κρίσιμες περιόδους, και μάλιστα της πιο επικίνδυνης μορφής του: της αμφισβήτησης της ανθρώπινης φύσης συνανθρώπων μας μέσα από τη λεκτική βία της «απο-ανθρωποποίησης».

Με πρόσχημα τον όρο, θα επιχειρήσουμε να διατυπώσουμε με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ωριμότητα του πολιτικού  μας  πολιτισμού, να διερευνήσουμε την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, να αμφισβητήσουμε στερεότυπα του παρελθόντος και να αναρωτηθούμε σχετικά με το μελλοντικό όραμα της Ευρώπης.

To Project αναπτύχθηκε μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) σε Δανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ελλάδα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες.

Η performance θα είναι αυτή τη φορά στα ελληνικά, ξαναδουλεμένη και προσαρμοσμένη στον ιδιαίτερο βιομηχανικό χώρο του Βυρσοδεψείου.

Συντελεστές:
Σύλληψη – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Mαρίλλη Mαστραντώνη
Σκηνικά – Κοστούμια: Tέλης Kαρανάνος, Aλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική & Video: Άρις Zάγκλης
Κίνηση: Χριστίνα Kατσίκη-Σαχτούρη
Φωτισμοί: Τάσος Σκλαβούνος
Περφόρμερ: Νίκος Ευσταθιάδης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Tσαμπίκα Φεσάκη, Μαριλίζα Χρονέα
Παραγωγή: ENTΡOΠIA
 
Συμπαραγωγή: Asterions Hus (Κοπενχάγη), www.asterionshus.dk
Teatro Potlach (Fara Sabina, RI), www.teatropotlach.org
Teatro Turim (Λισαβόνα), www.teatroturim.com
C.T.C.M.C.B. (Δημοτικό Θεατρικό Κέντρο του Cabeceiras de Basto), www.cabeceirasdebasto.pt
Kunstencentrum MONTY (Aμβέρσα),  www.monty.be
 
Με την υποστήριξη του Eυρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος