Μια από τις πιο σημαντικές ανεξάρτητες ροκ μπάντες, οι “Deus Ex Machina” θα βρεθούν στη σκηνή του Κυττάρου για μια συναυλία, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014.

DEUS EX MACHINA / WISH UPON A STAR / BENT BY SORROW / THE PINK TANK PROJECT

«Οι καταιγιστικοί Deus Ex Machina, η μπάντα μύθος της ανεξάρτητης ροκ σκηνής, γνωστοί για τις εκρηκτικές live εμφανίσεις τους, με πορεία και καλλιτεχνική (και όχι μόνο..) συνέπεια δεκαετιών, κάνουν στάση στο Κύτταρο, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, παρέα με τρεις φανταστικές μπάντες που θα εκπλήξουν πολλούς (σημειώστε το αυτό..) και στήνουν ένα τρελό σκηνικό, γεμάτο ενέργεια και δυνατά συναισθήματα, τα υπόλοιπα..LIVE στην αρένα του Κυττάρου»

Oι Deus Ex Machina αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα που ισχύει στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή. O οποίος λέει πως λίγοι, ελάχιστοι είναι αυτοί που κατορθώνουν να έχουν αδιάλειπτη συνέχεια μέσα στον χρόνο. Ξεκίνησαν το 1989 και από τότε, με διάφορους τρόπους, δηλώνουν παρόντες πάντοτε, για αυτό και είναι από τα πιο ιστορικά εν ενεργεία σχήματα της εγχώριας rock σκηνής και ταυτόχρονα ένα από τα πλέον δημοφιλή, με πιστούς οπαδούς που τους ακολουθούν εδώ και χρόνια.

10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου full length album τους “Signs”, ηχογραφούν το “The sound of liberation”.  Θα αποφύγουμε κοινοτυπίες για το πόσο “επίκαιρος” μπορεί να είναι ή όχι ο τίτλος, γιατί πολύ απλά νομίζουμε πως δεν βιώσαμε ποτέ την ελευθερία και την χάσαμε τα 3 τελευταία χρόνια.  Οι Deus λοιπόν, έγραψαν 10 τραγούδια βασισμένα σε ό,τι περικλείει ο κοινός μας κοινωνικός περίγυρος, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και αυταρχισμού. Ο δίσκος ανοίγει με ένα απόσπασμα από ομιλία του Jello Biafra και κλείνει επίσης με ένα μικρό μέρος από ομιλία του subcomantade Marcos των Zapatistas.

Οι WISH UPON A STAR είναι μία τετραμελής Punk Rock μπάντα επηρεασμένη κυρίως από την σκηνή της Florida και το μελωδικό punk rock των 90s. Τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει συναυλίες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη έχοντας στο ενεργητικό τους 2 επίσημες κυκλοφορίες. Τα “Sincerity In Every Chord” (April 2010) και “Something To Hold Onto” (April 2012)

BENT BY SORROW

Μετά από χρόνια σκέψεις για μια μπαντα, με μουσικές στα ράφια να περιμένουν ο Giannakis Dimi (mindtrap,bad luck souls…) έφτιαξε τους Βent by Sorrow. Μια μπάντα ”απωθημένο” βγαίνει μέσα από μια ”φαντασία” έτσι ηχογραφεί με την βοήθεια φίλων από γκρουπ όπωs (Earthbound, Rockin Bones, Αδιέξοδο, Heavier than god, Βad luck souls, One block society…σε τύμπανα, φωνές και μπασσα) το πρώτο e.p (same crew,different sails) και το νερό μπαίνει στο αυλάκι….Ο κορμός της μπάντας αποτελείται απο τους:Zak.A(Heavier than god,one block society)-vocals, Yannis Saravanos-vocals Giannakis Dimi(bad luck souls,Mindtrap)-guitar, Yannis yeronikolos-guitar, Dimitris d.e.-bass, Vanx-drums. H μπάντα παίζει ένα street dark ‘n’ roll ύφος… Καθαριστικά ριφ συνθέτουν μια ροκ-wave ατμόσφαιρα και φωνές που μιλάνε στην καρδιά του καθενός….άλλωστε ο καθένας μπορεί να βρει ένα κομμάτι από τον εαυτό του μιας και στιχουργικά η μπάντα ασχολείται με τις πλευρές τις ζωής, μιλώντας για τις αντιξοότητες της καθημερινότητας, τραγουδώντας την θλίψη, λέγοντας την αλήθεια, για προδομένες αγάπες και παντοτινές φιλίες!!!!

Οι “The Pink Tank Project” σχηματίστηκαν το Μάιο του 2006 και πρόκειται για ολιγομελές γκρουπ ομαδικής ψυχοθεραπείας. Ασθενείς είναι ο Κοκ (τύμπανα), η Άφρο (μπάσο), ο Μουζ (κιθάρα)… και φωνάζουν όλοι μαζί. Η μουσική υπόκρουση, κατά τις συνεδρίες τους, περιφέρεται στο χώρο του εναλλακτικού ροκ με αγγλόφωνες μουσικές ιδιοκατασκευές και επιρροές από Calexico, Stooges, Tom Waits, Pixies κ.λπ. Τόσο ο λόγος όσο και η βάση ύπαρξης του γκρουπ (therapy) είναι η σιωπηρή συμφωνία μεταξύ των τριών ασθενών ότι δε θα δυσκοιλιούν ούτε θα υπεκφεύγουν την κατάθεση όσων δεν τολμούν να πουν οπουδήποτε αλλού!