Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το τάνγκο επιστρέφει στην πόλη!

Το τάνγκο επιστρέφει στην πόλη!
Η Barrio Cultural φέρνει και πάλι στη Θεσσαλονίκη τη μαγεία του πιο παθιασμένου χορού. Το 2ο Φεστιβάλ Τάνγκο Θεσσαλονίκης ξεκινά στις 28 Σεπτεμβρίου!

Και μέχρι τις 19 Οκτωβρίου θα γεμίσει την πόλη της Θεσσαλονίκης με ήχους και εικόνες του τάνγκο .

Χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις τέχνης αλλά και σεμινάρια χορού και κινηματογραφικές προβολές, θα κάνουν τους Θεσσαλονικείς και όσους ανέβουν προς τα βόρεια να μεταφερθούν νοερά προς το Μπουένος Άιρες.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στον κινηματογράφο Ολύμπιον, όπου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφικό αφιέρωμα στο τάνγκο (28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου).

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου τη σκυτάλη θα πάρει η έκθεση φωτογραφίας 19 καλλιτεχνών για το τάνγκο, την οποία διοργανώνουν το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Μιλόνγκα Toca Tango στην αίθουσα τέχνης του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Δήμου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι οι δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Αίγλη την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου (με την βιρτουόζα ακορντεονίστρια Ζωή Τηγανούρια και τους Senso Latino) και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου με τους Quinteto Tangarto.

Στο πλαίσιο και των δύο αυτών βραδιών θα δούμε show αυθεντικού τάνγκο σαλόν από διακεκριμένους χορευτές της νέας γενιάς του Μπουένος Άιρες, που θα είναι και οι επίσημοι προσκεκλημένοι δάσκαλοι του Φεστιβάλ: τους Σεμπαστιάν Ατσαβάλ - Ροξάνα Σουαρέζ και Λέαντρο Παλού – Ρομίνα Γκοντόι.

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χορού, στα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν χορευτές όλων των επιπέδων.

Σχετικές ειδήσεις
Καθαρή πόλη, των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
19.12.2016 16:33
Η Καθαρή Πόλη μετά την επιτυχημένη περσινή παρουσίασή της στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και την περιοδεία σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, επιστρέφει στην Αθήνα,στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, για να επαναπροσδιορίσει τα στερεότυπα μέσα από το βλέμμα και τις προσωπικές μαρτυρίες πέντε μεταναστριών καθαριστριών, «ειδικών» σε θέματα καθαριότητας.
Η Αδαμαντία επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
30.09.2016 11:38
Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η «Αδαμαντία» με την Μάνια Παπαδημητρίου, επιστρέφει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Μιράντα, σε σκηνοθεσία Όσκαρας Κορσουνόβας στα 51α Δημήτρια
23.09.2016 11:42
H εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνικά Μιράντα του Όσκαρας Κορσουνόβας, παραγωγή του Θεάτρου Πορεία, θα παιχτεί για τρεις μόνο παραστάσεις 14, 15 & 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημητρίων της Θεσσαλονίκης.
Ο Συρανό Ντε Μπερζεράκ επιστρέφει στην Αττική!
30.08.2016 13:33
Μετά από την θριαμβευτική περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ο Συρανό επιστρέφει στην Αττική, στα μεγάλα Φεστιβάλ από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2016. Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται στο Ηρώδειο την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο ουρανός πάνω από την πόλη, από την ομάδα Θα Δούμε στο θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού
29.02.2016 11:37
Από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, «Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» επιστρέφει στη Σκηνή (μετά από 42 επιτυχημένες παραστάσεις στο Cartel) στο θέατρο «ΛΥΧΝΟΣ Τέχνης & Πολιτισμού», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.