Το Πρόχειρο Θέατρο σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) παρουσιάζει «Το Φονικό της Ιζαμπέλλας Μόλναρ». Πρόκειται για δραματοποιημένη ανάγνωση του ομώνυμου αριστουργηματικού διηγήματος του Δημήτρη Χατζή.

“Εκεί που φωλιάζει μία και μόνη για όλες τις τέχνες, η ποίηση.” Εκεί, ο Δημήτρης Χατζής ανιχνεύει “την ασίγαστη, ανημέρευτη προσπάθεια του ανθρώπου για την ομορφιά, την τέχνη, την ευτυχία, μέσα απ’ την αδυναμία, τη ματαιότητα, την απελπισιά και την άρνηση.” Κι εκεί, οι μαστόροι Τού Πρόχειρου Θεάτρου “ζυμώνουν” τη δραματοποιημένη τους ποιητική στιγμή, “ψωμίζοντας” το προϊόν τού μόχθου τους στους αληθινούς αποδέκτες, τούς θεατές.

Το διήγημα του Χατζή διερευνά τη σχέση της τέχνης με τη ζωή μέσα από τον κόσμο της γλύπτριας Ιζαμπέλλας Μόλναρ. Δοσμένο σε πρώτο πρόσωπο, και υιοθετώντας παράλληλα πολλά στοιχεία δοκιμιακής γραφής, το διήγημα θέτει καίρια ζητήματα πάνω στη σχέση ανάμεσα στην καλλιτεχνική δημιουργία και την προσωπική ζωή και πραγματικότητα. Βασική μέριμνα Του Πρόχειρου Θεάτρου, στην προκειμένη περίπτωση, είναι να μεταφερθεί πιστά ο αφηγηματικός χαρακτήρας του διηγήματος αποδίδοντας πλήρως το πνεύμα του Δημήτρη Χατζή.
“Το Πρόχειρο Θέατρο” ιδρύθηκε για να προσφέρει καταφύγιο σε μαστόρους του θεάτρου και στην ανάγκη να συνεχίσουν να ασκούν την τέχνη τους μέσα στους δύσκολους χρόνους που διανύουμε. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του στο κοινό έγινε το 2009 στην ιστορική σκηνή του θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν, με την παράσταση «Cafe la femme – Η πιο δυνατή».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – επιμέλεια παράστασης : Δέσποινα Γκάτζιου
Ηθοποιοί : Ειρήνη Ράπτη, Δέσποινα Γκάτζιου
Ηχογραφημένη φωνή : Γιώργος Γκάτζιος
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Σημείωση: Μετά το τέλος της κάθε παράστασης ακολουθεί συζήτηση με το κοινό