Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Animation στην καρδιά των Κυκλάδων!

Animation στην καρδιά των Κυκλάδων!
Το φετινό Animasyros Festival είναι κοντά! Από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου η Σύρος υποδέχεται ξανά τον θαυμαστό κόσμο του animation και των κινουμένων σχεδίων.

Κατά την διάρκεια των τριών ημερών του φεστιβάλ Animasyroς θα προβληθούν πάνω από 100 ταινίες από 31 χώρες με μεγάλο θεματικό και αισθητικό εύρος και από ποικίλα είδη και σχολές.

Συγκεκριμένα έχουμε 3 ημέρες, 102 ταινίες από 26 χώρες, με ειδικά αφιερώματα σε Αυστραλία, Αργεντινή και Βραζιλία, συνεργασία με το TEI AΘΗΝΑΣ και προβολές σπουδαστικών ταινίων, 3 σεμινάρια και παιδικό εργαστήρι . graffiti, εκθέσεις και... πάρτυ!

Το φεστιβάλ διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την ιστορία και τις τεχνικές του animation από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Οι παρουσιάσεις και τα σεμινάρια γίνονται από ειδικούς συνεργάτες, καθηγητές κινουμένων σχεδίων και ειδικών εφέ, δημιουργούς animation καθώς και εκπροσώπους αντίστοιχων φεστιβάλ του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ γίνεται και μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμελημένα από καθηγητές κινουμένων σχεδίων, καταξιωμένους δημιουργούς animation από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και από εκπροσώπους αντίστοιχων φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Τα σεμινάρια θα καλύψουν την ιστορία των κινουμένων σχεδίων με μία αναδρομή από την εμφάνιση τους μέχρι και σήμερα, με αναφορές σε σημαντικούς δημιουργούς, εταιρείες παραγωγής, ταινίες σταθμούς για την τέχνη του animation και τεχνικές δημιουργίας με παρουσίαση σχετικών αποσπασμάτων από ταινίες.

Τα εργαστήρια θα προσεγγίσουν την πρακτική πλευρά της παραγωγής του animation εστιάζοντας σε συγκεκριμένες μεθόδους και τεχνικές (2D, 3D, claymation, κ.α)

Tα σεμινάρια περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες: Ιστορία των κινούμενων σχεδίων, 3D Animation, 2D animation στην ψηφιακή εποχή, ενώ τα εργαστήρια έχουν τίτλο Κάτι κινείται!, αφορούν παιδιά 6 έως 12 ετών και περιλαμβλάνει μικρές προβολές κινούμενης εικόνας από παιδιά για παιδιά!

Την έναρξη του φεστιβάλ θα ακολουθήσει VJ party, ενώ την βραδιά της λήξης και μετά την ανακοίνωση των νικητών θα διασκεδάσουμε σε έναν ξεχωριστό χώρο, με καλεσμένους DJ.

Σχετικές ειδήσεις
Βραβεία Ίρις 2017: Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
19.12.2016 11:41
Ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη και απονομή των Βραβείων Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι κύριοι παραγωγοί των ταινιών καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), έως την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017.
Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών, του Ρος Βένοκουρ
24.11.2016 13:37
Η ταινία κινουμένων σχεδίων Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών, προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 από την Odeon.
Στην καρδιά του δάσους, της Πατρίσια Ρόζεμα
16.11.2016 12:38
Η νέα ταινία της Πατρίσια Ρόζεμα, Στην καρδιά του δάσους, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου από την Odeon.
Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε, του Παναγιώτη Ράππα
13.10.2016 13:22
Την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, "Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε", σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Ράππα, ετοίμασε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) σε συνεργασία με το γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διδάξει τα μικρά παιδιά την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας, την ανάγκη προστασίας της, και να βάλλει σε σκέψεις γύρω από όλα αυτά τα μεγαλύτερα.
Πάρτι με… Λουκάνικα, μια ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες!
29.09.2016 10:57
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες Πάρτι με… Λουκάνικα (SAUSAGE PARTY).