Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, από τη Θεατρική ομάδα της Ιερισσού

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, από τη Θεατρική ομάδα της Ιερισσού

Ο ρ/σ 105,5 "Στο Κόκκινο" και η θεατρική ομάδα της Ιερισσού παρουσιάζουν τις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, για δυο παραστάσεις στο Κινηματοθέατρο Τριανόν , στις 18-19 Ιανουαρίου 2014.

 

Ο 105,5 Στο Κόκκινο στηρίζει τον πολιτιστικό σύλλογο της Ιερισσού στον αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού και σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη θεατρική ομάδα «Τα Γκαργκάνια» του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ».

 

Τώρα που το πολιτικό σύστημα της χώρας μας καταρρέει, ακούμε για άλλη μια φορά την Πραξαγόρα να ζητά να δοθεί η εξουσία του κράτους στις γυναίκες «μπας και δει μια στάλα προκοπή αυτός ο τόπος».

 

«Τα Γκαργκάνια» (η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Ιερισσού) αφήνουν για λίγο τις «Σκουριές» και κατεβαίνουν στην Αθήνα να συναντήσουν τον Αριστοφάνη και να δηλώσουν την αμέριστη υποστήριξή τους στις ιδέες του και το ανατρεπτικό του χιούμορ.

 

Σημειώνουμε ότι όλα τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κλειγένης» και ευχαριστούμε θερμά το Τριανόν και τη Χρυσή Τομή για τη διάθεση του χώρου τους.

 

Οι συντελεστές της Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καλαϊτζής

Συμμετέχουν:  Κατερίνα Τριανταφύλλου- ΠΡΑΞΑΓΟΡΑ

 Φωτεινή Ναούμ - ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Βασιλική Γκατζώνη - ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

 Αστέρης Γκατζώνης - ΒΛΕΠΥΡΟΣ

Γιώργος Κασκέτης - ΠΡΩΤΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ

 Κυριάκος Μπιτόπουλος - ΧΡΕΜΗΣ

Γιώργος Καλαϊτζής - ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ

 Αιμιλία Στρούνη- ΚΗΡΥΚΑΙΝΑ

Ολυμπία Σαμσούρη - ΠΡΩΤΗ ΓΡΙΑ

 Κώστας Ιωαννίδης - ΝΕΑ

Χριστίνα Βασιλειάδου- ΝΕΟΣ

Γιάννης Φόρος ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΙΑ

Κατερίνα Καδή- ΤΡΙΤΗ ΓΡΙΑ

Πελαγία Χασάπη - ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΟΡΟΥ

 

ΧΟΡΟΣ: Πελαγία Χασάπη, Κώστας Ιωαννίδης, Κυριάκος Μπιτόπουλος, Σοφία Υψηλάντη, Μαρία Καλαϊτζή, Γιώργος Καλαϊτζής

 

Γιατί πάμε Αθήνα της Φωτεινής Ναούμ (μέλος της ομάδας)

Όταν ο δικηγόρος συναντά τον ιδιωτικό υπάλληλο, ο μηχανικός τον άνεργο, ο δημόσιος υπάλληλος την νοικοκυρά, ο καθηγητής τον οικοδόμο και όλοι αυτοί μαζί συνεργάζονται τότε ναι γίνονται θαύματα. Αυτά είναι λοιπόν τα Γκαργκάνια. Μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων, οικονομικά, κοινωνικά, μορφωτικά, ηλικιακά, που όμως έχουν ένα κοινό… την αγάπη για το θέατρο!

Ένα; Όχι δεν είναι μόνο ένα. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει κάτι πιο δυνατό… Η αγάπη για τον τόπο μας. Η υποχρέωση που όλοι νιώθουμε για την υπεράσπιση και την  προστασία του.

Είμαστε η γενιά που έμαθε για το 21 και το 40 μέσα από τα βιβλία του δημοτικού με τις γνωστές εικόνες των τσολιάδων και των φαντάρων να πολεμάνε στο βουνό. Των γυναικών να

κουβαλούν πολεμοφόδια στους ώμους και τα παιδία να κοιτάζουν τρομαγμένα. Δυστυχώς αυτές οι εικόνες πολέμου ζωντανεύουν τον τελευταίο καιρό εδώ στον τόπο μας. Ζούμε μάχες

στο βουνό… συλλήψεις και προσαγωγές γυναικών που διαμαρτύρονται  και βουρκωμένα από τα δακρυγόνα παιδικά μάτια να κοιτούν με τρόμο.

Είμαστε στρατιώτες όλοι μας σε ένα πόλεμο για την υπεράσπιση του τόπου μας. Υπερασπιστές του δικαίου. Όταν το κράτος αντί να υπερασπίζεται την κοινωνία, τη φύση,

τους ανθρώπους υπερασπίζεται οικονομικά συμφέροντα… τότε ναι ακόμα και η γιαγιά ανεβαίνει  και πάλι στο βουνό. Ο καθένας πολεμά με αυτό που ξέρει να κάνει.

 Στρατιώτες λοιπόν κι εμείς κατεβαίνουμε στη Αθήνα για να κάνουμε γνωστό σε όλους το πρόβλημα μας. Θα ανέβουμε στο σανίδι και θα βροντοφωνάξουμε «Κάτω τα χέρια απ΄τις Σκουριές» με την ελπίδα ότι θα έχουμε συντελέσει έστω και το ελάχιστο σ’ αυτόν τον  άνισο

αγώνα. Θα βροντοφωνάξουμε πως δεν είμαστε οι τρομοκράτες που θέλουν κάποιοι να μας παρουσιάζουν , αλλά απλοί άνθρωποι που παλεύουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα των μνημονίων και στη βιασμένη Ιερισσό, το πειραματόζωο της Ελλάδας, τον τόπο που δέχτηκε την χειρότερη εισβολή καταστολής σε καιρό ειρήνης από το ίδιο του το κράτος. Και η φωνή μας θα είναι δυνατή γιατί είναι η φωνή όλων όσων συμμετέχουν σ αυτό τον αγώνα από την δικιά του θέση και σκοπιά ο καθένας.

Στην Αθήνα δεν κατεβαίνουν μόνο τα Γκαργκάνια… κατεβαίνει μια ολόκληρη αγωνιζόμενη κοινωνία και αυτό θα προσπαθήσουμε να γίνει αισθητό σε όλους…

Σχετικές ειδήσεις
Βάτραχοι του Αριστοφάνη, από τη Θεατρική Ομάδα Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. στα Θέρμης Δρώμενα 2016
26.08.2016 16:39
Η Θεατρική Ομάδα Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Θέρμης Δρώμενα 2016 το έργο του Αριστοφάνη, Βάτραχοι.
Ιππής, του Αριστοφάνη από την Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας στα Αισχύλεια 2016
26.08.2016 15:50
Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας παρουσιάζει τους ΙΠΠΗΣ του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστούν στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στις 18 Σεπτεμβρίου 2016.
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
27.07.2016 12:06
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που ανεβάζει ο Θεατρικός ‘Ομιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, εντάσσεται ως προφεστιβαλική του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα.
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη από την ομάδα ΟΠΑ στο Θέατρο Altera Pars
23.05.2016 13:52
Η Θεατρική Ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο Θέατρο Altera Pars από 23 έως 26 Μαΐου 2016.
Λυσιστράτη, του Αριστοφάνη στον Πολυχώρο Vault
25.02.2016 09:53
Ο Πολυχώρος VAULT και ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος με την θεατρική ομάδα «Όνομα?» παρουσιάζουν το έργο του Αριστοφάνη, Λυσιστράτη.