Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Η China Moses στο Gazarte

Η China Moses στο Gazarte

Στο ξεκίνημα του Φλεβάρη, η σκηνή του Gazarte θα υποδεχτεί ένα show που αγκαλιάζει τις πιο ιστορικές πτυχές της Jazz, την ανατρεπτική εκδοχή της China Moses για την Rnb, αλλά και τον μοναδικό τρόπο της καλλιτέχνιδας να μετατρέπει την κάθε εμφάνισή της σε ένα μοναδικό show, με απόλυτη θεατρικότητα και δυναμισμό.


Με το ταλέντο της θρυλικής Dee Dee Bridgewater και του Gilbert Moses να την ορίζουν ως γόνο μίας εκ των πλέον καλλιτεχνικών σύγχρονων οικογενειών, η China Moses έχει ήδη καταφέρει να αποτελέσει πρότυπο για κάθε νέο καλλιτέχνη που γοητεύεται από τον κόσμο της μουσικής και του performing και το διεκδικεί με όλη την δύναμη και το ταλέντο του, ενώ θεωρείται ήδη μια από τις πιο καταξιωμένες Jazz performers της γενιάς της.


Γεννήθηκε στις Η.Π.Α και μεγάλωσε στην καρδιά της Γαλλίας, ενώ από τα πρώτα κιόλας χρόνια ζωής της, απέδειξε πως πρόκειται για μία πολυδιάστατη καλλιτεχνική προσωπικότητα. Από τα 16 της χρόνια μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους, οι οποίοι φανερώνουν μία πρωτόγνωρη οπτική στη Soul και την Rnb, ένα αξιοζήλευτο πάθος για την τέχνη, αλλά και μία ερμηνευτική ευελιξία που δε διστάζει να πειραματιστεί με μουσικά είδη φαινομενικά αταίριαστα με την οπτική της.


Με τα χρόνια, και έχοντας στο ιστορικό της δράσεις που ξεκινούν από το θέατρο, οδηγούν στο θέαμα και την τηλεόραση και καταλήγουν στην ίδρυση της προσωπικής της εταιρίας παραγωγής,  η μουσική της καριέρα την οδήγησε σε ένα project που έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία και την έχει κάνει να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ιδιαίτερες παρουσίες της σύγχρονης εποχής στο χώρο της Jazz και της Rnb σκηνής. Ένα χρόνο πριν, η China επιμελήθηκε της παραγωγής του αφιερωματικού "Crazy Blues" και φανέρωσε την έμπρακτη αγάπη της προς τις μεγαλύτερές μουσικές επιρροές της. Οι πιο σημαντικές Κυρίες της παγκόσμιας σκηνής Dinah Washington, Nina Simone, Donna Summer, Janis Joplin, Etta James  κ.α, διασκευάζονται με έναν μοναδικό τρόπο από την China και τους συνεργάτες μουσικούς της, και έτσι δημιουργούν κάτι εντελώς νέο, βασισμένο πάντα στην εσωτερικότητα και το καλλιτεχνικό μεγαλείο των ιστορικών αυτών ερμηνευτριών.

Σχετικές ειδήσεις
8 Ρώσσοι ποιητές τραγουδούν Ελληνικά στο Theatre Stage του Gazarte
21.10.2016 10:53
Η παράσταση «8 Ρώσσοι ποιητές τραγουδούν Ελληνικά» που θα παρουσιάζεται από τις 6 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου στο Theatre Stage του gazarte, βασίζεται σε μια ιδέα-πρόταση της Λίνας Νικολακοπούλου. Οι 8 ποιητές, αποσπάσματα από τα ποιήματα των οποίων θα ακούσουμε στην παράσταση αυτή, έζησαν ζωές που σφραγίστηκαν από τις ιστορικές συγκυρίες της χώρας τους.
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Καλλιτεχνικός προγραμματισμός 2016 - 2017
14.09.2016 16:49
Ένα σύγχρονο, πολύχρωμο graphic novel, με κεντρικό ήρωα ένα ρομαντικό μαέστρο που, σε… συμπαντικά δύσκολες συνθήκες, ταξιδεύει από πλανήτη σε πλανήτη για να συμφιλιώσει μουσικά όργανα και νότες και να επιτύχει μία, μεγάλη και σημαντική, Μουσική Συμφωνία, είναι στο κέντρο της φετινής εκστρατείας προβολής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Όχι τυχαία, ασφαλώς. Στη νέα καλλιτεχνική της περίοδο 2016-17, η Ορχήστρα παρουσιάζεται, παρά τις δυσκολίες, πιο πολυδιάστατη από ποτέ, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της τόσο στο καλλιτεχνικό πεδίο, όσο και στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα.
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο
11.01.2016 17:01
Στο μοναδικής αρχιτεκτονικής ιστορικό κτίριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, εγκαινιάζεται φέτος τον Ιανουάριο μια πρωτότυπη σειρά συναυλιών που θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, ανοιχτό και φιλόξενο στην κλασική μουσική, αλλά και στους μουσικούς πειραματισμούς.
Will Vinson Quartet live @ Gazarte
08.12.2015 14:32
Η εμφάνιση του Will Vinson Quartet, στο Gazarte, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να δούμε και να ακούσουμε ζωντανά κάποιους από τους πρωτοπόρους και σπουδαιότερους μουσικούς του είδους.