Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Women at Work στην Αρχιτεκτονική

Women at Work στην Αρχιτεκτονική

Η Αρχιτεκτονική παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα τις "Women at Work" (Γεωργία Γραμματικού, Εύα Λουκάτου και Βάντα Πιέρρη) σε δυο βραδιές, στις 24 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου 2014.

 

Τρεις ταλαντούχες τραγουδοποιοί η Γεωργία Γραμματικού, η Εύα Λουκάτου και η Βάντα Πιέρρη, αποφασίζουν να αναλάβουν κοινή δράση ... μουσική! Δημιουργούν την ομάδα “Women @ Work” και  ξεκινούν μαζί ένα ασυνήθιστο ταξίδι στο χώρο της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, με πρώτο σταθμό την «Αρχιτεκτονική».

 

Τρεις κιθάρες, τρεις φωνές επί σκηνής, με τις τρεις μουσικούς να τρυπώνουν η μια στα τραγούδια της άλλης, να σιγοντάρουν τις ιστορίες τους, να σκαρώνουν μελωδίες, με κιθάρες, φυσαρμόνικες, φλογέρες, φωνές.

 

Με  διαφορετικό και ιδιαίτερο μουσικό «παρελθόν» η καθεμιά,  ανομοιόμορφες στο ύφος της γραφής τους,  αλλά με κοινά μουσικά ακούσματα, «τρατάρουν» την προσωπική εμπειρία τους στα τραγούδια που έγραψαν οι άλλες, και τα υφαίνουν απ’ την αρχή.

 

Η Γεωργία Γραμματικού φέρνει μελωδίες που πηγάζουν από τη δημώδη παράδοση έως το κλασικό ροκ, η Εύα Λουκάτου ήχους από τη Λατινική Αμερική και το tango, ενώ η Βάντα Πιέρρη φλερτάρει με την αμερικάνικη folk και blues… Εξαιρετικός συνδυασμός!

 

Οι ενορχηστρώσεις, ομαδική εργασία. Οι πρόβες, γιορτή! Τραγούδια δικά τους και διασκευές τραγουδιών που αγαπά η κάθε μια από την ελληνική και διεθνή σκηνή θα απολαύσουμε στην Αρχιτεκτονική, για δύο μοναδικές βραδιές!

 

Η ομάδα τους συμπληρώνεται από τον Βασίλη Χατζηνικολάου (πιάνο, τσέλο , ακορντεόν), και την Σοφία Κακουλίδου (κρουστά).

 

Για να «επισημοποιήσουν» τη …σχέση, έγραψαν μαζί το τραγούδι «Κύριε Πρόεδρε» το οποίο απευθύνεται σε όλους τους «υπεύθυνους» της κοινωνικής κατάστασης που ζούμε και γράφτηκε στο στούντιο μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς. Στίχοι, μουσική , ενορχήστρωση, παραγωγή – όλες μαζί.

 

Μη χάσετε αυτές τις ξεχωριστές παραστάσεις που ίσως καταρρίψουν μερικούς  μύθους για τη γυναίκα και τη μουσική …Οι “Women @ Work” έρχονται να ανατρέψουν το σκηνικό!!!!

Σχετικές ειδήσεις
Το Ziad Rajab Trio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.01.2017 11:54
Ιδιαίτερα ανανεωμένες και εμπλουτισμένες, oι Γέφυρες διευρύνουν ακόμη περισσότερο την επαφή τους με τους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου. Η νέα χρονιά αρχίζει με ένα οδοιπορικό στα μουσικά σταυροδρόμια της Μεσογείου.
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Ιάννης Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική, μια ημερίδα και μια συναυλία στο Μέγαρο
11.04.2016 12:28
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, σε συνεργασία με το Megaron Plus, την ημερίδα ΙΑΝNΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.
Η Εύα Λουκάτου και η Σωτηρία Σουσάνη στο Cabaret Voltaire
06.04.2016 11:16
Δυο ξεχωριστές μουσικές βραδιές υπόσχονται η Εύα Λουκάτου και η Σωτηρία Σουσάνη από τη σκηνή του Cabaret Voltaire, στο Μεταξουργείο, την Παρασκευή 8 & 22 Απριλίου 2016.
Η Ευρυδίκη στην Αρχιτεκτονική Live
30.03.2016 14:02
Η Ευρυδίκη μετά από έναν πολύ δημιουργικό χειμώνα, επιστρέφει για μία και μόνο εμφάνιση στην Αρχιτεκτονική, την Κυριακή 17 Απριλίου. Αφορμή το καινούργιο της τραγούδι «ΠΑΓΟΣ» σε στίχους της Sunny Μπαλτζή και μουσική του Bob Κατσιώνη που μόλις κυκλοφόρησε από την 14music.