Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Women at Work στην Αρχιτεκτονική

Women at Work στην Αρχιτεκτονική

Η Αρχιτεκτονική παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα τις "Women at Work" (Γεωργία Γραμματικού, Εύα Λουκάτου και Βάντα Πιέρρη) σε δυο βραδιές, στις 24 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου 2014.

 

Τρεις ταλαντούχες τραγουδοποιοί η Γεωργία Γραμματικού, η Εύα Λουκάτου και η Βάντα Πιέρρη, αποφασίζουν να αναλάβουν κοινή δράση ... μουσική! Δημιουργούν την ομάδα “Women @ Work” και  ξεκινούν μαζί ένα ασυνήθιστο ταξίδι στο χώρο της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, με πρώτο σταθμό την «Αρχιτεκτονική».

 

Τρεις κιθάρες, τρεις φωνές επί σκηνής, με τις τρεις μουσικούς να τρυπώνουν η μια στα τραγούδια της άλλης, να σιγοντάρουν τις ιστορίες τους, να σκαρώνουν μελωδίες, με κιθάρες, φυσαρμόνικες, φλογέρες, φωνές.

 

Με  διαφορετικό και ιδιαίτερο μουσικό «παρελθόν» η καθεμιά,  ανομοιόμορφες στο ύφος της γραφής τους,  αλλά με κοινά μουσικά ακούσματα, «τρατάρουν» την προσωπική εμπειρία τους στα τραγούδια που έγραψαν οι άλλες, και τα υφαίνουν απ’ την αρχή.

 

Η Γεωργία Γραμματικού φέρνει μελωδίες που πηγάζουν από τη δημώδη παράδοση έως το κλασικό ροκ, η Εύα Λουκάτου ήχους από τη Λατινική Αμερική και το tango, ενώ η Βάντα Πιέρρη φλερτάρει με την αμερικάνικη folk και blues… Εξαιρετικός συνδυασμός!

 

Οι ενορχηστρώσεις, ομαδική εργασία. Οι πρόβες, γιορτή! Τραγούδια δικά τους και διασκευές τραγουδιών που αγαπά η κάθε μια από την ελληνική και διεθνή σκηνή θα απολαύσουμε στην Αρχιτεκτονική, για δύο μοναδικές βραδιές!

 

Η ομάδα τους συμπληρώνεται από τον Βασίλη Χατζηνικολάου (πιάνο, τσέλο , ακορντεόν), και την Σοφία Κακουλίδου (κρουστά).

 

Για να «επισημοποιήσουν» τη …σχέση, έγραψαν μαζί το τραγούδι «Κύριε Πρόεδρε» το οποίο απευθύνεται σε όλους τους «υπεύθυνους» της κοινωνικής κατάστασης που ζούμε και γράφτηκε στο στούντιο μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς. Στίχοι, μουσική , ενορχήστρωση, παραγωγή – όλες μαζί.

 

Μη χάσετε αυτές τις ξεχωριστές παραστάσεις που ίσως καταρρίψουν μερικούς  μύθους για τη γυναίκα και τη μουσική …Οι “Women @ Work” έρχονται να ανατρέψουν το σκηνικό!!!!

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στο θέατρο Λιθογραφείον
30.05.2016 12:13
Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος συνεργάζεται με μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών και παρουσιάζει στα πλαίσια της πειραματικής πλατφόρμας maydayz ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον στην Πάτρα, σε μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 21:30.
Women + One, με τη Ζωή Τηγανούρια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.05.2016 12:52
Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει το «Women + One» μία μουσικοθεατρική παράσταση με θηλυκή άποψη μέσα από την ανάσα του ακορντεόν της, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ιάννης Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική, μια ημερίδα και μια συναυλία στο Μέγαρο
11.04.2016 12:28
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, σε συνεργασία με το Megaron Plus, την ημερίδα ΙΑΝNΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.
Η Εύα Λουκάτου και η Σωτηρία Σουσάνη στο Cabaret Voltaire
06.04.2016 11:16
Δυο ξεχωριστές μουσικές βραδιές υπόσχονται η Εύα Λουκάτου και η Σωτηρία Σουσάνη από τη σκηνή του Cabaret Voltaire, στο Μεταξουργείο, την Παρασκευή 8 & 22 Απριλίου 2016.
Η Ευρυδίκη στην Αρχιτεκτονική Live
30.03.2016 14:02
Η Ευρυδίκη μετά από έναν πολύ δημιουργικό χειμώνα, επιστρέφει για μία και μόνο εμφάνιση στην Αρχιτεκτονική, την Κυριακή 17 Απριλίου. Αφορμή το καινούργιο της τραγούδι «ΠΑΓΟΣ» σε στίχους της Sunny Μπαλτζή και μουσική του Bob Κατσιώνη που μόλις κυκλοφόρησε από την 14music.