H Noiz Productions επιστρέφει για τη νέα σαιζόν και σας προσκαλεί σε ένα μεγάλο back to 90’s hiphop live φέρνοντας για πρώτη φορά στην Αθήνα ένα θρυλικό συγκρότητα των 90’s. Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου για μια και μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα στο BIOS (Πειραιώς 84), απευθείας από το Los Angeles οι θρυλικοί βασιλιάδες του pornocore hiphop, Funkdoobiest.

Πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 90’ το Los Angeles υπήρξε η κοιτίδα μιας εναλλακτικής hip hop σκηνής πέραν του gangsta rap. Πολλοί ισπανόφωνοι υπήρξαν μέρος αυτού του νέου κινήματος.

Oι Funkdoobiest ήταν μαζί με τους Cypress Hill από τα πρωτοπόρα συγκροτήματα της λατινόφωνης κοινότητας.

Με μέντορα και καθοδηγητή τον θρυλικό DJ Muggs των Cypress Hill οι Funkdoobiest μπήκαν γερά στα συγκροτήματα της θρυλικής περιόδου των 90’s με τους δυο δίσκους τους Which Doobie U Be? (1993) και Βrothas Doobie (1995) σε παραγωγές DJ Muggs και DJ Lethal.

Funky ήχος και συμμετοχές σε soundtracks όπως αυτό της ταινίας Friday ο Son Doobie και η παρέα του (DJ Ralph M, Tomahawk Funk-ινδιάνικης καταγωγής-) διαμόρφωσαν ένα βαθύ προσωπικό ήχο, συχνά αμφιλεγόμενο για τις πολλές αναφορές στο σεξ.

Το κομμάτι Superhoes καθώς και το εξώφυλλο του Brothas Doobie κατέληξαν να είναι σύγχρονες urban stories στο χώρο του ανεξάρτητου hip hop.

To 2008 επιστρέφουν με νέο δίσκο στα σκαριά, το εξώφυλλο του οποίου φημολογείται ότι θα επιμεληθεί ο θρυλικός chicano writer MakeOne – Galo Canote, καθώς και παγκόσμιες περιοδείες σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Δισκογραφια:

1993: Which Doobie U B? (Immortal/Epic/SME)
1995: Brothas Doobie (Immortal/Epic/SME)
1998: The Troubleshooters (Buzztone/RCA/BMG)
2004: Doobie Deluxe