Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Το ελληνικό σινεμά εκσυγχρονίζεται

Το ελληνικό σινεμά εκσυγχρονίζεται
Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής που θα αναλάβει να βάλει τον ελληνικό κινηματογράφο σε νέες βάσεις.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής που θα αναλάβει να βάλει τον ελληνικό κινηματογράφο σε νέες βάσεις.

Επικεφαλής της επιτροπής τίθεται ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Tο έργο της θα βασιστεί στα πορίσματα και πρακτικά του 3ου Κινηματογραφικού Συνεδρίου, καθώς και σε προτάσεις φορέων και σωματείων που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οι προτάσεις της επιτροπής θα πρέπει να κατατεθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2008.

Εκτός του Κώστα Γαβρά στην επιτροπή μετέχουν οι: Δοξιάδης Απόστολος, συγγραφέας, Λυκιαρδόπουλος Γιώργος, παραγωγός, Μήτσης Χρήστος, κριτικός κινηματογράφου, Μπερντέ Ελένη, δικηγόρος και πρώην νομική σύμβουλος του Film Victoria και Cinemedia (ACMI), Μπουλμέτης Τάσος, σκηνοθέτης, Τζιώτζιος Γιώργος, διανομέας ταινιών, Φούκης Απόστολος, αιθουσάρχης και επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιθουσαρχών Κινηματογράφου, Αργυρού Δήμητρα, διευθύντρια κινηματογράφου και οπτικοακουστικών μέσων ΥΠΠΟ.

Σχετικές ειδήσεις
Το «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο» στη Μόσχα
11.10.2016 13:54
Το Σπίτι του κινηματογράφου στη Μόσχα υποδέχθηκε το «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο».
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
20.09.2016 16:58
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει την τιμή να συμμετέχει μαζί με 32 συνεργαζόμενους φορείς σε Αθήνα και Πειραιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Hellas Filmbox Roadshow: 91 προβολές & 30 μέρες ελληνικό σινεμά σε όλη την Γερμανία
09.08.2016 14:46
Ο επόμενος σταθμός του Ηellas Filmbox Roadshow είναι το καλοκαιρινό Βερολίνο, όπου από τις 18 Αυγούστου 2016 και για δέκα ημέρες στο θρυλικό Babylon οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικό σινεμά.
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).

Ραντεβού στο Σινεμά με τους μεγάλους δημιουργούς από το Δήμο Ζωγράφου
10.03.2016 13:02
Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου χαρίζει στο κοινό δωρεάν βραδιές Σινεμά με τους μεγάλους δημιουργούς του ελληνικού, ιταλικού, γαλλικού και ισπανόφωνου κινηματογράφου.