Η Joanna Drigo τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ «Κάποιες ώρες γεννιούνται οι ήρωες» (ΕΜΙ σε παραγωγή του Φίλιππου Πλιάτσικα), κυκλοφορεί από την Antelma Music του Στάθη Δρογώση, την νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ζυγός στην καρδιά».

Μετά από αναρίθμητα live, συμμετοχές σε φεστιβάλ στην Αθήνα και την επαρχία και αξιόλογες συνεργασίες, η νέα τραγουδοποιός επιστρέφει κατασταλλαγμένη πια στον στίχο, στην ερμηνεία και τον ήχο της, παρουσιάζοντας δέκα νέα ελληνικά τραγούδια. Τα τραγούδια είναι γραμμένα σε στίχους και μουσική της Joanna Drigo εκτός από τα: «Μην αλλάξεις για μένα» και «Δεν έχω μπάλλα» που ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρκαντώνη, ο οποίος υπογράφει την παραγωγή και την ενορχήστρωση του άλμπουμ. Δύο από αυτά ( ‘ναρκισσιστής’ και ‘βουλιάζω’ ) έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο σε διαφορετικές κατά καιρούς εκτελέσεις, ενώ στο συγκεκριμένο άλμπουμ το τραγούδι  «βουλιάζω» παρουσιάζεται με τη μορφή του demo που έκανε η Joanna όταν το έγραψε.

Μελωδίες που σε παίρνουν από το χέρι και ταξιδεύετε παρέα… με αναμνήσεις, συναισθήματα και σχέδια για το μέλλον.  Η Joanna Drigo πάντα με την ακουστική της κιθάρα, μοιράζεται εμπειρίες, ερωτικές ιστορίες, απογοητεύσεις, «θέλω» και «δεσμεύσεις»,  με αισιοδοξία και προσδοκίες για τρελά όνειρα. Το single «Μην αλλάξεις για μένα (Μπλε)», από το άλμπουμ «ΖΥΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ», μας έκλεισε πρώτο το μάτι πονηρά, προσκαλώντας μας σε ένα μουσικό σύμπαν γεμάτο προκλήσεις. Τις προκλήσεις της Joanna Drigo… ηλεκτρικές, μελωδικές, φολκ και λίγο ρετρό…

Η Joanna Drigo (κατά κόσμον Ιωάννα Δριγκοπούλου) γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1986 στην Αθήνα. Οταν ήταν μικρή της άρεσε να ακούει τις κασέτες του “νέου κύματος” της μαμάς της και τους δίσκους του Σαββόπουλου του μπαμπά της. Κάτι βράδια μάλιστα θυμάται να κάθεται στο πίσω κάθισμα του Lada Niva του μπαμπά της και να ακούει την περίεργη φωνή του Βασίλη Τσιτσάνη στο κασετόφωνο του αυτοκινήτου με μεγάλη προσοχή και συγκίνηση.

Ηθελε από μικρή να τραγουδάει, αλλά δεν ήξερε πώς και πού. Στα οχτώ της χρόνια πήγε σε ένα ωδείο και ζήτησε να μάθει τραγούδι, όμως της είπαν οτι ειναι πολύ μικρή για αυτό και θα έπρεπε να περιμένει άλλα έξι χρόνια. Ετσι, ξεκίνησε κλασική κιθάρα για να γλυκάνει τον πόνο της. Ομως, μερικές φορές και κάπως στα κλεφτά πήγαινε στον δάσκαλο φωνητικής που έκανε μάθημα στην διπλανή αίθουσα από την δική της και τραγουδούσαν μαζί… φυσικά «το χοντρό μπιζέλι».

Στα δεκατέσσερα ξεκίνησε επιτέλους τα πολυπόθητα μαθήματα φωνητικής και έφτιαξε την πρώτη της μπάντα, που ήταν φανερά επηρεασμένη από την μόδα της εποχής, δηλαδή τα girl groups…αλλά δεν πήγε και πολύ μακριά αυτό τον εγχείρημα… Στα δεκαοχτώ πέρασε στην Πληροφορική του Πανεπιστημίου Πειραιώς και για κακή τύχη του πατέρα της, έμπλεξε με πολλές μπάντες, άρχισε να γράφει αγγλόφωνα κομμάτια και να κάνει live σε μαγαζιά της γειτονιάς.

Μετά από δύο χρόνια έφτιαξε την σελίδα της στo MySpace και αυτό ήταν το σημείο στο οποίο το όνομα της δέχτηκε ένα μικρό ρετουσάρισμα έτσι ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα λατινικά ονόματα της ιστοσελίδας. Ετσι την κάλεσαν να συμμετάσχει στην οντισιόν για την δεύτερη φωνή του Φίλιππου Πλιάτσικα, στην οποία και πέρασε με επιτυχία. Από τότε, μαζί με τον Φίλιππο Πλιάτσικα έκανε μία τεράστια περιοδεία και έμαθε με υπέρεντατικά μαθήματα την δουλειά που θα ακολουθούσε και η ίδια τα επόμενα χρόνια.

Ο δίσκος με τίτλο «Κάποιες ώρες γεννιούνται τα όνειρα» κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2008 από την EMI σε παραγωγή Φίλιππου Πλιάτσικα και αμέσως ξεχωρίζει η «Βίκυ», ένα κομμάτι που είχε γράψει με αγγλικό στίχο και το οποίο ο Φίλιππος την προέτρεψε να γράψει και στα ελληνικά. Εναν χρόνο μετά, το κομμάτι «Αλλεργία στις δεσμεύσεις» κερδίζει τις εντυπώσεις.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η Joanna Drigo συνεργάστηκε στην σκηνή με πολλούς καλλιτέχνες όπως την Μάρω Μαρκέλλου, τους Lexicon Project, τον Βασίλη Μπαμπούνη, την Ισμήνη Πεπέ, τον Nomik, την Lia Hide και άλλους.

Μία πολύ καθοριστική συνεργασία για αυτήν ήταν με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη ο οποίος έμελλε να είναι και ο παραγωγός του δεύτερου της δίσκου, τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από την ANTELMA MUSIC (www.antelmamusic.com).