Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά της Μαρίνας Κωνσταντάκη, στην πρώτη ατομική της έκθεση που ξεκινά την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014.

Η Μαρίνα Κωνσταντάκη σε συνέχεια της συμμετοχής της, στους “Χαμαιλέοντες” (Γκαλερί Cube, Ιούλιος 2012), επιστρέφει εικαστικά στην Cube, με την ατομική της έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Fresh Art.

Η δημιουργία κάθε έργου της, όπως λέει η ίδια, οφείλεται κυρίως στην ενεργοποίηση της φαντασίας της. Τα έργα παρουσιάζουν με τον πλέον πλουραλιστικό τρόπο έναν ασυνήθιστο και αλλόκοτο κόσμο, σουρεαλιστικά πλασμένο με στοιχεία εμπνευσμένα απο την καθημερινότητα. Αποδίδονται με μια χιουμοριστική γλώσσα, κρύβοντας πολλές ανήσυχες σκέψεις σχετικά με την διαφορετικότητα των καιρών μας.

Η Fresh Art, σαν εικαστική πλατφόρμα της Cube, ξεκίνησε τη δράση της, το καλοκαίρι του 2012 και στόχος της είναι να παρουσιάζονται επιλεκτικά, ενδιαφέρουσες δουλειές νέων εικαστικών που τώρα αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης.

Η καλλιτέχνιδα:

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκηs με καθηγητή τον Ιωάννη Φωκά. Παρακολούθησε για 6 μήνες μαθήματα ζωγραφικήs στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδαs –Ισπανία. Υπότροφοs του Ιδρύματοs ΙΩΑΝΝΗ Σ.ΛΑΤΣΗ (2002-2008).


Ομαδικές εκθέσεις (επιλογή):

2012  ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ, ΓΚΑΛΕΡΙ CUBE, ΠΑΤΡΑ

2010 “ΒΡΑΒΕΙΑ  2010” ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

“Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ” ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΚΑΖΙ ΑΘΗΝΑ

2009 ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

GALLERY M-ART, ΑΘΗΝΑ

2008 GALLERY PAPATSIKOY-BΕΡΟΙΑ, 2007, ΒELLE ARTE LAMIA(έπαινοs)

2007 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΙ 2007)

GALLERY ΖΗΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΟΔΡΑ (ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ)

2006 WO[+]MAN 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

2004 GALLERY ΠΑΤΣΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ