Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Δον Καμίλλο

Δον Καμίλλο
Η θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης Θεάτρου Όραμα παρουσιάζει το έργο του Σωτήρη Πατατζή την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους στις 21.00.
Μία απολαυστική κωμωδία με χαρακτήρες ηρώων που αποτυπώνουν στο έπακρο το μεσογειακό ταπεραμέντο.

Ο ένας φανατισμός γεννάει άλλον, οδηγεί τους ανθρώπους στη μισαλλοδοξία, στην πονηριά, στην εκδίκηση, όμως ο έρωτας δύο νέων ανθρώπων ξεπερνά τις διαχωριστικές γραμμές και καταφέρνει να γίνει άγιος και ιερός την ώρα που οι άγιοι πατέρες κλείνουν πονηρά το μάτι στη συντήρηση.

Ο συγγραφέας Σωτήρης Πατατζής δανείστηκε τους ήρωες του έργου από τα γνωστά χιουμοριστικά σκίτσα του Ιταλού συγγραφέα Γκουαρέσκι, αλλά δημιούργησε δικό του μύθο, πλοκή, χαρακτήρες, διάλογους, κωμικές καταστάσεις, μια εντελώς πρωτότυπη σύλληψη, με στόχο την πολιτική σάτιρα και το φανατισμό που φέρνουν πάντα οι όποιες εκλογές.

Η σκηνοθεσία είναι του Θεόφιλου Λάλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί ο Θάνος Καρώνης και την μουσική επιμέλεια έχει η Μαρία Τσιάγκα.

Στην παράσταση παίζουν οι: Γρηγόρης Σούγγαρης, Θεόφιλος Λάλος, Βάντα Ερμείδου, Τάνια Βρατσκίδου, Γεωργία Πλατιά, Άλκηστη Γιωγιού, Γιάννης Χρυσόπουλος, Βασίλης Σμυρνής, Γιάννης Λάσκος, Πέτρος Παπαντωνίου, Σοφία Ιεροδιακόνου, Αναστασία Κατή, Παντελής Τσάλης κ.α.
Σχετικές ειδήσεις
Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει Όμηρο στην Ερμιονίδα
13.09.2016 12:19
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί την μεγάλη ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Αγλαΐα Παππά, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, τη θεατρική ανάγνωση δύο Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου Θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.
Να με θυμάσαι…, της Βάνας Πεφάνη για 2η χρονιά στο Underground
22.08.2016 16:21
“Να με θυμάσαι…”, μια παράσταση σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Των Φύλων, του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας και του πολιτιστικού σωματείου ΠΕΤΡΑ, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας στον Πολυχώρο Underground, καθημερινά από τη Δευτέρα 3 μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (εκτός της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου) για 9 μόνο παραστάσεις.
Αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
22.06.2016 16:31
Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συμμετέχει στις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς, με την θεατρική εγκατάσταση αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, η οποία θα παρουσιαστεί σε τρείς διαφορετικούς χώρους, σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ημέρας.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.
Το σακάκι που βελάζει από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση στη Μεταμόρφωση
16.11.2015 16:47
Μέλη των Κοινωνικών Επανεντάξεων και Απόφοιτοι του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ μαζί με νέους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, αποτελούν την ομάδα θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού. Μέσα από αυτή τη συνεύρεση εκφράζονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης, τη θεατρική παράσταση «Το σακάκι που βελάζει».