Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Λόγος και Εικόνα: Η ποίηση συναντά τις εικαστικές τέχνες στην Πινακοθήκη Γ. Ν. Βογιατζόγλου

Λόγος και Εικόνα: Η ποίηση συναντά τις εικαστικές τέχνες στην Πινακοθήκη Γ. Ν. Βογιατζόγλου

Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου , συνεχίζει να στηρίζει την Τέχνη με ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο των συνεργασιών της με χώρους πολιτισμού, συμπράττει με τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης με μία ποιητική συλλογή που συνδυάζει γραφή και ζωγραφική.


Δέκα νέοι ταλαντούχοι ποιητές μελέτησαν και εμπνεύστηκαν από πίνακες της Συλλογής Βογιατζόγλου και το έργο τους αποτυπώθηκε σε μία ξεχωριστή έκδοση με τον τίτλο «Λόγος και Εικόνα».


Ο Σάμης Γαβριηλίδης σημειώνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εικαστικός εμπνεύστηκε απο ένα ποίημα ή ένας ποιητής από ένα εικαστικό δημιούργημα. Απλώς με τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες πιστεύουμε ότι στις δύσκολες σημερινές συνθήκες συμβάλλουμε σε μια διεργασία που τη θεωρούμε απαραίτητη για την πολιτιστική μας εξέλιξη και που δεν μπορεί παρά να βασίζεται στη συνεύρεση και τη σύμπραξη πολιτιστικών χώρων».


Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, στις 8 το βράδυ, στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση , οι ποιητές, Δημήτρης Αθηνάκης, Εσμεράλδα Γκέκα, Άννα Γρίβα, Νίκος Ειρηνάκης, Λένα Καλλέργη, Μαρία Κατσοπούλου, Χάρις Κοντού, Αγγελική Κορρέ, Ανέστης Μελιδώνης και Ηλίας Σεφερλής, θα παρουσιάσουν ο καθένας ξεχωριστά το ποίημά του και θα ακολουθήσει συζήτηση.


Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Βάσω Κυριαζάκου και ο Νίκος Βογιατζόγλου.


Με την υποστήριξη:
VOGIATZOGLOU ARCHITECTS & ENGINEERS – http://www.vvae.gr
Εκδόσεις Γαβριηλίδης - http://www.gavrielidesbooks.gr
Δήμος Νέας Ιωνίας – http://www.neaionia.gr

Σχετικές ειδήσεις
Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955: έκθεση στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου
18.10.2016 17:20
Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή, με έργα 48 Ελλήνων καλλιτεχνών που γεννήθηκαν τη δεκαετία 1945-1955, δηλαδή τα χρόνια του εμφυλίου ή λίγο μετά και εμφανίζονται καλλιτεχνικά την περίοδο της δικτατορίας και της έκρηξης των ελευθεριών που ακολούθησε.
Το πρώτο σκαλί: ομαδική έκθεση στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου
18.04.2016 11:34
Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει από τις 9 Μαϊου έως τις 25 Ιουνίου 2016, την έκθεση Το πρώτο σκαλί, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.
Παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Χ. Παπαιωάννου
05.04.2016 11:26
Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχεται τον Γιάννη Παπαιωάννου, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο από τις Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, «Η άλλη εκδοχή – μια διαφορετική ανάγνωση εικαστικών και άλλων ερεθισμάτων»
Η Εποχή του Ηλεκτρισμού: έκθεση του Στέφανου Ρόκου στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου
12.01.2016 17:00
Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι-Καρτάλος, παρουσιάζει από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 9 Απριλίου 2016 την έκθεση του Στέφανου Ρόκου, με τίτλο «Η Εποχή του Ηλεκτρισμού».
Ποίηση και πολεμική - Αθηνά Βογιατζόγλου
12.01.2016 10:14
Από τις εκδόσεις Κίχλη κυκλοφορεί το βιβλίο Ποίηση και πολεμική. Μια βιογραφία του Γιώργου Κοτζιούλα της Αθηνάς Βογιατζόγλου σε επίμετρο - γλωσσάρι του Νίκου Σαραντάκου.