Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Η Τρέλα Σύνορα Δεν Έχει του Λεωνίδα Τσίπη στο Διάχρονο Θέατρο

Η Τρέλα Σύνορα Δεν Έχει του Λεωνίδα  Τσίπη στο Διάχρονο Θέατρο

Όπως  κάθε  χρόνο στην μελέτη  ελληνικού  έργου, παρουσιάζεται στο Διάχρονο Θέατρο  από 28 Οκτωβρίου 2013 το πρωτόπαιχτο σπονδυλωτό έργο του Λεωνίδα Τσίπη «Η  Τρέλα Σύνορα Δεν Έχει». 

 

Πρόκειται για 5 μονόπρακτα με κοινό τόπο, την ανθρώπινη τρέλα.

 

Όπως λέει ο συγγραφέας, «Διηγήματα των: Τσέχωφ (Ρωσία), Αλφόνς Αλλαί (Γαλλία), Τζοβάνι Γκουαρέσκι (Ιταλία), Τζόρτζ Ντόλεϋ (Αγγλία), έχουν διασκευαστεί σε ελεύθερη απόδοση και έχουν συμπληρωθεί από ένα δικό μου που εκπροσωπεί την Ελλάδα. Ανεξάρτητα από φυλή, έθνος και θρησκευτικά πιστεύω, ο άνθρωπος είναι παντού ίδιος. Αυτό ακριβώς σκιαγραφείται μέσα από αυτά τα πέντε μονόπρακτα, άλλοτε μέσα από κωμικοτραγικές, φαρσικές και άλλοτε δραματικές καταστάσεις. Πέντε διαφορετικές «πινελιές» θεάτρου που ξεκινούν από την τσεχοφική ατμόσφαιρα, περνάνε απ’ την κομέντια και την κομεντί φρανσέζ, στο αγγλικό φλεγματικό χιούμορ και καταλήγουν στο νεοελληνικό ρεαλιστικό θέατρο.»

 

Είναι η παρουσίαση εργασίας στο πλαίσιο της φετινής μελέτης πρωτόπαιχτου ελληνικού έργου, με ζωντανή κιθάρα και τραγούδια σε 5 γλώσσες.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Σκηνοθεσία : Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Σκηνικά – κοστούμια : Χάρης Σεπεντζής

Φωτισμοί : Γιώργος Δανεσής

 

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Χαρά Καλατζίδου, Σπύρος Κατηφόρης, Βέρα Μακρίδου.

Παίζει κιθάρα και τραγουδά η Χαρά Καλατζίδου

Σχετικές ειδήσεις
Από τη σιωπή ως την άνοιξη, του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
11.10.2016 15:53
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το νέο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη», από τις 19 Οκτωβρίου στο θέατρο Δημήτρης Χορν, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.
Το Χειρόγραφο της Χάρις Αλεξίου για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
08.04.2016 11:17
Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, η παράσταση της Χάρις Αλεξίου, "Χειρόγραφο", που έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη σε παραγωγή της εταιρίας Λυκόφως στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, θα είναι αφιερωμένη στις δράσεις της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τους πρόσφυγες και τα έσοδα από την παράσταση, θα διατεθούν αποκλειστικά στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την προσφυγική κρίση.
Οι Ένοχοι, του Μπωμαρσαί στο Θέατρο Διάχρονο
07.04.2016 16:13
Το θέατρο «Διάχρονο» της Μαίρης Βιδάλη συνεχίζει τον προγραμματισμό του για τη θεατρική σεζόν 2015-16 με την τρίτη παραγωγή του, το έργο «Οι Ένοχοι» («La mère coupable») του Μπωμαρσαί.
7 λογικές απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
02.03.2016 14:42
Ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά θεατρικά έργα, 7 Λογικές Απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια από τις 4 Μαρτίου 2016.
Ο μικρός Έγιολφ του Ερρίκου Ίψεν στο Αγγέλων Βήμα
08.12.2015 11:32
Η Ομάδα Γέφυρα παρουσιάζει στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα από τις 12 Δεκεμβρίου 2015 το έργο του Ερρίκου Ίψεν «Ο μικρός Έγιολφ», σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου.