Όταν μια παρέα φοιτητών Γεωπονικής ενώνει το ταλέντο της και δημιουργεί ελεύθερα για τον κινηματογράφο, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι παρά ένα αξιοθαύμαστο cult δημιούργημα.

Η πρώτη ταινία της TiiiNewzFilms κυκλοφορεί επίσημα και ελεύθερα online και αποτελεί μία ιδιαίτερα βλάσφημη μαύρη δημιουργία, αξίας 0€ και 37’ σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής…

Το V for Veronica είναι η ιστορία της Βερόνικα, μιας νεαρής γοητευτικής κοπέλας, η οποία πέφτει θύμα εκμετάλλευσης από μια ομάδα σκοτεινών χαρακτήρων που ελέγχουν τη ζωή της.

Ακροβατώντας ανάμεσα στο πάθος και την οργή, η Βερόνικα θα ψάξει το δρόμο για την απελευθέρωσή της μέσα από την επανάστασή της. Στο τέλος πεθαίνει.

Οι δημιουργοί της ταινίας, η κινηματογραφική ομάδα TiiiNewzFilms, είναι περίπου δύο χρόνων και δημιουργήθηκε με σκοπό να πάρει την τέχνη στα χέρια της (!) και να εκφράσει ευθαρσώς ό,τι πιο νέο στο χώρο του σινεμά, αμφισβητώντας το στερεότυπο των απαγορευτικά πανάκριβων παραγωγών που κάνουν το filming άπιαστο όνειρο για όποιον δε διαθέτει υπέρογκα budget.

Τα γυρίσματα του V for Veronica ξεκίνησαν τον Μάη του 2006 και τον Ιούνη του 2007 προβλήθηκε με επιτυχία στο Mini-Short Festival στo switch-on στην Αθήνα.

Σήμερα η ομάδα προχωρά τα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας της, με τίτλο «Πριν Σε σκοτώσω», ένα prequel του V for Veronica, το οποίο κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, ωστόσο συναντάει τις σκέψεις και τις αναζητήσεις νέων χαρακτήρων με διαφορετικό ύφος και καινοτόμα τεχνική.

Επίσης, η TNF ασχολείται με την παραγωγή video clip ερασιτεχνικών ανερχόμενων συγκροτημάτων με απώτερο στόχο να συνδεθούν με το soundτrack του «Πριν σε σκοτώσω.

Οι συντελεστές του V for Veronica είναι: παραγωγή: TiiiNewzFilms, σκηνοθεσία: miloup, σενάριο: miloup, gabberdim, μοντάζ: Venus Melena, gabberdim, επεξεργασία ήχου/εικόνας: Venus Melena, score: Λύσσανδρος Φαλληρέας (kukinmusic/ Ιμάμ Μπαϊλντί), τραγούδι τίτλων τέλους: Πρωινή ανάσα από τους Trendy Hooliguns, σκίτσο: Εύκλεια, σχεδίαση επίσημης αφίσας: sotkouv.

Πρωταγωνιστούν οι: Δήμος Gabberdim, Καρβούνης Θάνος, Μπακόλας Δημήτρης, Ζησιμόπουλος Αντώνης, Δημητρακάς Billaden, Γασπαράτου Ευγενία, Καπόγιαννης, Αλέ (Axel K), Αγαλιανός Αποστόλης από Victory Collapse, Μπότης Δημήτρης, Βαμβουρέλης Στρατής, Πάνθρο και Ράμπου Αγγελική.

Για να κατεβάσετε ή να δείτε την ταινία online: www.tnfilms.gr/