Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνει μια διακρατική θεατρική συνάντηση από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 19 Οκτωβρίου. Ο Μήνας Θεάτρου  αποτελεί την ουσιαστική συνέχεια  του 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου ΝΑ Ευρώπης ,που έγινε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2007 καθώς και της  Συνάντησης Θεάτρων ΝΑ Ευρώπης  το Δεκέμβριο του 2007, επίσης στη Θεσσαλονίκη, διοργανώσεις, που γνώρισαν αξιοσημείωτη  συμμετοχή  από πολλές χώρες και μεγάλη επιτυχία.
 
 Στο Μήνα Θεάτρου συμμετέχουν:

O Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, με το έργο Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ, σε σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή, από τις 17 έως τις 21/9 στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Το Κ.Θ.Β.Ε. με την φετινή, επιτυχημένη παραγωγή του, Ορέστης του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Σλόμπονταν Ούνκοφσκι, παράσταση, η οποία ήδη παρουσιάστηκε και χειροκροτήθηκε στην Επίδαυρο και ολοκλήρωσε την επιτυχημένη του περιοδεία σ’ολη την Ελλάδα. Από τις 25/9 έως τις 5/10, στο Βασιλικό Θέατρο.

Το  Εθνικό θέατρο του Βελιγραδίου με την παράσταση Οιδίπους Tύραννος του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Vida Ognjenovitc, από τις 10 έως τις 12/10, στο Βασιλικό Θέατρο.

Το Κρατικό Θέατρο Άγκυρας με το Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη σε σκηνοθεσία του ίδιου, παράσταση βασισμένη στην πασίγνωστη, ομώνυμη ταινία, από τις 16 έως τις 19/10, στο Βασιλικό Θέατρο.

Ο Μήνας Θεάτρου αποτελεί μια εξαιρετκή ευκαιρία  προκειμένου να  συνεχιστεί ο γόνιμος διάλογος και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων πάνω στα θεατρικά δρώμενα καθώς και την εξέλιξη του θεατρικού πολιτισμού των χωρών, που συμμετέχουν.

Η συμμετοχή των συγκεκριμένων χωρών, προέκυψε ως φυσική συνέχεια  σημαντικών και επίσημων συμφωνιών, στις οποίες προχώρησε το Κ.Θ.Β.Ε., όπως είναι τα πρωτόκολλα συνεργασίας, που υπεγράφησαν τόσο με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, όσο και με το Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου.

Στο πλαίσιο των ανταλλαγών αυτών, πρόκειται να ανέβει στη Λευκωσία,η παράσταση από τις Βάκχες του Ευριπίδη στις 18,19 και 20 Σεπτεμβρίου 2008.

Στις παραστάσεις θα υπάρχουν Ελληνικοί υπέρτιτλοι.