Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Μήνας θεάτρου-Κρατικές σκηνές ΝΑ Ευρώπης

Μήνας θεάτρου-Κρατικές σκηνές ΝΑ  Ευρώπης
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνει μια διακρατική θεατρική συνάντηση από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 19 Οκτωβρίου. Ο Μήνας Θεάτρου  αποτελεί την ουσιαστική συνέχεια  του 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου ΝΑ Ευρώπης ,που έγινε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2007 καθώς και της  Συνάντησης Θεάτρων ΝΑ Ευρώπης  το Δεκέμβριο του 2007, επίσης στη Θεσσαλονίκη, διοργανώσεις, που γνώρισαν αξιοσημείωτη  συμμετοχή  από πολλές χώρες και μεγάλη επιτυχία.
 
 Στο Μήνα Θεάτρου συμμετέχουν:

O Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, με το έργο Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ, σε σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή, από τις 17 έως τις 21/9 στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Το Κ.Θ.Β.Ε. με την φετινή, επιτυχημένη παραγωγή του, Ορέστης του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Σλόμπονταν Ούνκοφσκι, παράσταση , η οποία ήδη παρουσιάστηκε και χειροκροτήθηκε στην Επίδαυρο και ολοκλήρωσε την επιτυχημένη του περιοδεία σ’ολη την Ελλάδα. Από τις 25/9 έως τις 5/10, στο Βασιλικό Θέατρο.

Το  Εθνικό θέατρο του Βελιγραδίου με την παράσταση Οιδίπους Tύραννος του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Vida Ognjenovitc, από τις 10 έως τις 12/10, στο Βασιλικό Θέατρο.

Το Κρατικό Θέατρο Άγκυρας με το Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη σε σκηνοθεσία του ίδιου, παράσταση βασισμένη στην πασίγνωστη, ομώνυμη ταινία, από τις 16 έως τις 19/10, στο Βασιλικό Θέατρο.

Ο Μήνας Θεάτρου αποτελεί μια εξαιρετκή ευκαιρία  προκειμένου να  συνεχιστεί ο γόνιμος διάλογος και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων πάνω στα θεατρικά δρώμενα καθώς και την εξέλιξη του θεατρικού πολιτισμού των χωρών, που συμμετέχουν.

Η συμμετοχή των συγκεκριμένων χωρών, προέκυψε ως φυσική συνέχεια  σημαντικών και επίσημων συμφωνιών, στις οποίες προχώρησε το Κ.Θ.Β.Ε., όπως είναι τα πρωτόκολλα συνεργασίας, που υπεγράφησαν τόσο με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, όσο και με το Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου.

Στο πλαίσιο των ανταλλαγών αυτών, πρόκειται να ανέβει στη Λευκωσία,η παράσταση από τις Βάκχες του Ευριπίδη στις 18,19 και 20 Σεπτεμβρίου 2008.

Στις παραστάσεις θα υπάρχουν Ελληνικοί υπέρτιτλοι.
Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν,  του Κλαούντιο Τολκατσίρ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
18.10.2016 13:53
Η πολυβραβευμένη, ευφυέστατη, γλυκόπικρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ, Η παράλειψεη της οικογένειας Κόλεμαν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, ύστερα από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της σκηνικής του ανάγνωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικά Αναλόγια 2015».
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
24.06.2016 14:08
Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού σε περιοδεία
23.06.2016 14:34
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.