Ο Πολυχώρος Πολιτισμού “Διέλευσις” παρουσιάζει δυο Κυριακές κάθε μήνα, ταξίδια στον κόσμο με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών και τον γενικότερο τίτλο “Κάτω σκαλί, πάνω σκαλί…“.

Αυτό το μήνα, οι αφηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 26 Ιανουαρίου 2014, στις 12.00.

Κάτω σκαλί, πάνω σκαλί. Από τη γη στον ουρανό και πάλι πίσω. Άνθρωποι και ζώα ανεβαίνουν στον ουρανό, φρούτα πέφτουν στη γη και όλα γίνονται άνω κάτω!

Μια γριά θ’ ανακαλύψει τη δική της σκάλα για τον ουρανό, θα συναντήσει πλάσματα μοναδικά, θα λάβει δώρα μαγικά, μα θα χρειαστεί ν’ ανεβοκατεβεί πολλές φορές  μέχρι να βρει την ησυχία της. Τι γεννά άραγε ο φόβος και πως γίνεται η κλωστή τριχιά; Γιατί  τα σύννεφα είναι τόσο άσπρα και μαλακά; Ελάτε κοντά, τα παραμύθια κάτι ξέρουν να μας πουν!

Αφήγηση: Σύλβια Βενιζελέα

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις” φιλοξενεί και οργανώνει στο χώρο του εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών. Δυο Κυριακές το μήνα τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις και κάθε μήνα το πρόγραμμα θα έχει διαφορετική θεματική. Ανάλογα με τη θεματική θα συμμετέχουν και θα συμπράττουν και άλλοι καλλιτέχνες ( μουσικοί ή εικαστικοί ).Κάθε μήνα με διαφορετικά παραμύθια. Μύθοι και παραμύθια των λαών, ιστορίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, ιστορίες για μένα και ιστορίες για σένα… ιστορίες για μας. Την επιμέλεια των προγραμμάτων έχει η Σύλβια Βενιζελέα. Με την τριπλή της ιδιότητα, ηθοποιού, θεατρολόγου και αφηγήτριας, με αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά και με προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών, δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών. Μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί, δημιουργώντας παρόμοια προγράμματα, με σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Επιλέγει ιστορίες της προφορικής παράδοσης που αγγίζουν θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς. Ιστορίες μαγικές, αλλά και διασκεδαστικές με ήρωες πλάσματα μικρά και τρυφερά, άγρια κι αρπακτικά, αλλόκοτα και ξωτικά. Οι αφηγήσεις  γίνονται  με τρόπο άμεσο και παραστατικό, εμπλέκοντας το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της επικοινωνίας με το κοινό.

Ο Πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.