Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τζων Μοδινός - 50 χρόνια όπερας

Τζων Μοδινός - 50 χρόνια όπερας
Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 20.30, στο Θέατρο Ολύμπια πραγματοποιείται εκδήλωση προς τιμήν του πολυβραβευμένου βαρύτονου.
Παράλληλα με την εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Καλούδα με τίτλο Τζων Μοδινός – Ένας μύθος ντυμένος μελωδία.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με δημοφιλείς άριες από όπερες που θα ερμηνεύσουν η Τζένη Δριβάλα, ο Φίλιππος Μοδινός και η Roxanne Cetali.

O βαρύτονος Tζων Μοδινός είναι ένας από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες του είδους διεθνώς.

Γεννήθηκε στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου και σε πολύ νεαρά ηλικία πήγε στην Aμερική, όπου τελείωσε τις σπουδές του με Μάστερς Μουσικής, Business Administration. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης και για πολλά χρόνια δίδασκε στη Ζυρίχη.

Έχει παρουσιαστεί σχεδόν σε όλα τα μεγάλα Λυρικά Θέατρα του κόσμου, δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Λουτσιάνο Παβαρόττι, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Μονσεράτ Καμπαγιέ, Μπέβερλυ Σιλς, Τζέιμς Κινγκ, Τσέζαρε Σιέπη, Έλενα Νικολαΐδη, Νίκο Μοσχονά κ.ά.

Κερδίζοντας 3 Διεθνείς Διαγωνισμούς Τραγουδιού “The American Theater Wing Concert Award” έδωσε συναυλία στο Town Hall της Νέας Υόρκης με μεγάλη επιτυχία.

Υπήρξε ο πρώτος τραγουδιστής όπερας που έγινε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Σχετικές ειδήσεις
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τα 125 χρόνια του Γηροκομείου Πειραιώς
23.09.2016 16:58
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, μετά τις πολύ επιτυχημένες καλοκαιρινές συναυλίες του, στην Αθήνα, τον Πειραιά και την περιφέρεια θα εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, σε μια επετειακή συναυλία για τα 125 χρόνια διαρκούς λειτουργίας, προφοράς και αγάπης του Γηροκομείου Πειραιώς. Την εκδήλωση θα προλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Κ Σεραφείμ.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ξεκινά η προπώληση για τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 10:13
Αρχίζει την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η προπώληση των εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου με έργα Φρανκ, Ραχμάνινοφ και Ρίμσκι-Κόρσακοφ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Τουγκάν Σοχίεφ.
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος για μία μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο
31.08.2016 15:25
Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει σημαίνουσα συναυλία.
Τα καλύτερα μας χρόνια: Συναυλία-Αφιέρωμα στα 60’s, 70’s, 80’s στο θέατρο Βράχων
01.08.2016 11:50
H «Chronos Art Productions» παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στα 60’s, 70’s, 80’s, στο Θέατρο Βράχων, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00.