Η Άννα Βαγενά ερμηνεύει την Αγγέλα Παπάζογλου στο ομώνυμο έργο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης. Tα χαΐρια μας εδώ.

Οι παραστάσεις θα δοθούν μία στις 24 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού και από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια κλασική παράσταση πλέον, την οποία το κοινό ζητά συνεχώς και σημειώνει αμείωτη επιτυχία εδώ και εννιά χρόνια.

Η Αγγέλα Παπάζογλου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων και βασίζεται στις συγκλονιστικές διηγήσεις της Σμυρνιάς τραγουδίστριας. Οι μαρτυρίες της διατρέχουν τα πιο σημαντικά χρόνια της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Ξεκινά από την πρόσκαιρη απελευθέρωση της Σμύρνης από τα ελληνικά στρατεύματα, περιγράφει ανάγλυφα την καθημερινή ζωή στην κοσμοπολίτισσα πολιτεία με τους χορούς και τα τραγούδια, για να περάσει στη δραματική αφήγηση της καταστροφής.

Οι διηγήσεις της Αγγέλας διανθίζονται παράλληλα κι από μιαν επιλογή από τα πιο χαρακτηριστικά σμυρναίικα και ρεμπέτικα τραγούδια, σε αυθεντικές ηχογραφήσεις ή επανεκτελέσεις.

Οι αφηγήσεις της Αγγέλας δεν είναι απλά ένας θεατρικός «μονόλογος». Αλλά στήνουν δραματικές σκηνές εξαιρετικής δύναμης και γοητείας, καταγράφοντας τα γεγονότα με την ακρίβεια του ιστορικού παρατηρητή και με το πάθος του λαϊκού παραμυθά – αφηγητή.

Την Αγγέλα Παπάζογλου υποδύεται η Άννα Βαγενά, αναγνώστρια είναι η Γιασεμί Κηλαηδόνη, το κείμενο είναι παρμένο από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου, η επιλογή του κειμένου, θεατρική προσαρμογή και η μουσική επιμέλεια είναι του Λάμπρου Λιάβα, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μάριου Σπηλιόπουλου και οι φωτισμοί του Δημήτρη Δα