Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αστερίξ στο Μέγαρο

Ο Αστερίξ στο Μέγαρο
Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Αστερίξ και η παρέα του κάνουν μια στάση στο Μέγαρο Μουσικής στις 17 Ιανουαρίου 2008. Πρόκειται για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας με τους θρυλικούς Γαλάτες, που είναι η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του γαλλικού σινεμά .

Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Αστερίξ και η παρέα του κάνουν μια στάση στο Μέγαρο Μουσικής στις 17 Ιανουαρίου 2008. Πρόκειται για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας με τους θρυλικούς Γαλάτες, που είναι η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του γαλλικού σινεμά.

Την προβολή του φιλμ "Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες" θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ και ο Αλέν Ντελόν που ερμηνεύει στην ταινία τον Ιούλιο Καίσαρα.

Στην πρεμιέρα θα παραβρεθεί επίσης το μοντέλο Βανέσα Χέσλερ που παίρνει μέρος στην ταινία ως μια Ελληνίδα πριγκίπισσα που την ερωτεύεται ένας Γαλάτης αλλά και οι σκηνοθέτες του φιλμ Τομάς Λανγκμάν και Φρεντερίκ Φορεστιέ.

Η υπόθεση της ταινίας βασίζεται στην κλασσική περιπέτεια των Γκοσινί και Ουντερζό κατά την οποία ο δαιμόνιος Γαλάτης Αστερίξ λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμπλουτίστηκε, όμως και με άλλα στοιχεία που κάνουν την πλοκή πιο ενδιαφέρουσα, όπως η προσπάθεια του Βρούτου να εξολοθρεύσει τον Ιούλιο Καίσαρα και να γίνει εκείνος αυτοκράτορας.

Το κόστος της ταινίας έφτασε τα 80 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που την κάνει την ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του γαλλικού σινεμά.

Στην ταινία που θα προβληθεί στους κινηματογράφους από τις 30 Ιανουαρίου εμφανίζονται για λίγο ο Μάικλ Σουμάχερ (που υποδύεται τον Sumix), ο Ζινεντίν Ζιντάν και η Αντριάνα Καρεμπέ.

INFO
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 17 Ιανουαρίου 2008, ευρωπαϊκή πρεμιέρα του νέου Αστερίξ, στους κινηματογράφους από 30 του μήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Παγκόσμια πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Άφτερλωβ» στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο
14.07.2016 14:04
Η ταινία «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» (AFTERLOV), του Έλληνα σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.
Σινεμά με Θέα 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
16.06.2016 11:12
Η πιο δροσερή πρόταση εξόδου, το «Σινεμά με Θέα», γίνεται και φέτος το καλοκαίρι από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
1st Mediterranean Surf Contest – The Recap: Πρεμιέρα της ταινίας στο Kitty Cat
11.04.2016 13:30
Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 ώρα 20:30, θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του 1st Mediterranean Surf Contest, στο γνωστό μας Kitty Cat, στο Σύνταγμα.
Το ντοκιμαντέρ He Named Me Malala από το CineDoc στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.03.2016 14:21
Το National Geographic Channel και το CineDoc παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το ντοκιμαντέρ του, βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Davis Guggenheim «He Named Me Malala».
Ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Δώρο των Θεών» στο Goethe-Institut Athen
29.02.2016 12:09
Το Goethe-Institut Athen προσκαλεί, την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στην ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Δώρο των Θεών», γυρισμένη εν μέρει και στην Ελλάδα, με τους Katharina Marie Schubert και Αδάμ Μπουσδούκο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.