Ο Ianos διοργανώνει ένα αφιέρωμα στην τέχνη της χαρακτικής μέσα από σεμινάρια, προβολές, ομιλίες  καθώς και την παρουσίαση του έργου, του εικαστικού Γιάννη Στεφανάκι.

Το αφιέρωμα ξεκινά το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 στις 14.00, με τα εγκαίνια της έκθεσης  «Σε βάθος χρόνου». 

Ο ζωγράφος και  χαράκτης Γιάννης Στεφανάκις θα μιλήσει τόσο για το έργο του όσο και για την ιστορία και την τέχνη της χαρακτικής μέσα από  μια σειρά διαφανειών και κυρίως, για την μακρόχρονη σύνδεσή της με το βιβλίο.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον μαγικό κόσμο της χαρακτικής, μέσα από μια σειρά έργων του καλλιτέχνη από το 1975 μέχρι και σήμερα.

Μεταξύ αυτών, έργα διαφόρων τεχνικών (ξυλογραφίες, σε όρθιο και πλάγιο ξύλο, λιθογραφίες, χαλκογραφίες, μονοτυπίες και μικτές τεχνικές), συλλεκτικά βιβλία, καθώς και εργαλεία και υλικά που θα εκτίθενται.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται η ταινία του Γιάννη Στεφανάκι 

«Το Αγλαόν, η κλασική τυπογραφία».

Στη συνέχεια και για τέσσερα Σάββατα (25/1, 1/2, 8/2 και 15/2), από τις 14:00-18:00 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χαρακτικής με τίτλο: “Χαράσσω και τυπώνω για ένα  βιβλίο”.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν τα πρώτα  βήματα στις βασικές τεχνικές της χαρακτικής (χαρακτική σε ξύλο, λινόλεουμ, πλέξι γκλας, μονοτυπίες κλπ), αλλά και σε κάθε φιλότεχνο.

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν εικόνες που οι ίδιοι θα τυπώσουν με αφορμή ένα βιβλίο της επιλογής τους.