Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Αφιέρωμα και σεμινάρια χαρακτικής, στον Ιανό

Αφιέρωμα και σεμινάρια χαρακτικής, στον Ιανό

Ο Ianos διοργανώνει ένα αφιέρωμα στην τέχνη της χαρακτικής μέσα από σεμινάρια , προβολές, ομιλίες  καθώς και την παρουσίαση του έργου, του εικαστικού Γιάννη Στεφανάκι.

 

Το αφιέρωμα ξεκινά το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 στις 14.00, με τα εγκαίνια της έκθεσης  «Σε βάθος χρόνου». 

 

Ο ζωγράφος και  χαράκτης Γιάννης Στεφανάκις θα μιλήσει τόσο για το έργο του όσο και για την ιστορία και την τέχνη της χαρακτικής μέσα από  μια σειρά διαφανειών και κυρίως, για την μακρόχρονη σύνδεσή της με το βιβλίο.

 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον μαγικό κόσμο της χαρακτικής, μέσα από μια σειρά έργων του καλλιτέχνη από το 1975 μέχρι και σήμερα.

 

Μεταξύ αυτών, έργα διαφόρων τεχνικών (ξυλογραφίες, σε όρθιο και πλάγιο ξύλο, λιθογραφίες, χαλκογραφίες, μονοτυπίες και μικτές τεχνικές), συλλεκτικά βιβλία, καθώς και εργαλεία και υλικά που θα εκτίθενται.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται η ταινία του Γιάννη Στεφανάκι 

«Το Αγλαόν, η κλασική τυπογραφία».

 

Στη συνέχεια και για τέσσερα Σάββατα (25/1, 1/2, 8/2 και 15/2), από τις 14:00-18:00 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χαρακτικής με τίτλο: “Χαράσσω και τυπώνω για ένα  βιβλίο”.

 

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν τα πρώτα  βήματα στις βασικές τεχνικές της χαρακτικής (χαρακτική σε ξύλο, λινόλεουμ, πλέξι γκλας, μονοτυπίες κλπ), αλλά και σε κάθε φιλότεχνο.

 

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν εικόνες που οι ίδιοι θα τυπώσουν με αφορμή ένα βιβλίο της επιλογής τους. 

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
24.05.2016 12:15
O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.
Με τον τρόπο του Γ. Σ.: εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στην Ιανός Αίθουσα Τέχνης
16.03.2016 17:06
Στο πλαίσιο του Μαρτίου ως καθιερωμένου μήνα ποίησης στον Ιανό και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, εγκαινιάζεται στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 21:00 η ομαδική έκθεση "Με τον τρόπο του Γ.Σ.", ένα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη.
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».