Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ορχήστρα "Κανών" και Σοφία Μάνου, με εκλεκτούς καλεσμένους στο Kyklos Live Stage

Ορχήστρα

Η ορχήστρα "Κανών" και η Σοφία Μάνου παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο "Στης παράδοσης τον Κύκλο", στο "Kyklos Live Stage" και αυτή την εβδομάδα θα έχουν καλεσμένους τους Μιχάλη Τζουγανάκη και Μάνο Κουτσαγγελίδη.

 

'Ένας νέος "Κύκλος" ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή 5 Ιανουαρίου στο νούμερο 338 της Συγγρού, σε ένα ζεστό, φιλόξενο χώρο που βοηθά στην άμεση επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό. Εδώ, λοιπόν, στο Kyklos Live Stage, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, η Ορχήστρα «Κανών» και η Σοφία Μάνου  υποδέχονται ως καλεσμένους τους, το κοπέλι της Κρήτης, Μιχάλη Τζουγανάκη και τον ταλαντούχο εργάτη της παράδοσης, Μάνο Κουτσαγγελίδη.

 

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. "Σημείο αναφοράς και ευθύνης", όπως σχολιάζει ο ίδιος, είναι ο τόπος του, η Κρήτη και οι μαντινάδες τις: "Θεωρώ ότι κάθε ερμηνευτής αξίζει να δώσει το είναι του, την ψυχή του, χωρίς εκπτώσεις και δικαιολογίες, αρκεί να το θέλει πραγματικά". Η μουσική για αυτόν είναι η πιο πειθαρχημένη ελευθερία. Ανυπομονούμε να τον απολαύσουμε με την ορχήστρα "Κανών" σε ένα "πάντρεμα" ήχων που θα μας μαγέψει.

 

Ο Μάνος Κουτσαγγελίδης είναι σίγουρα ένα εθνικό μας κεφάλαιο. Mαθητής του Χρόνη Αηδονίδη και της Δόμνας Σαμίου, (δάσκαλος σήμερα και ο ίδιος) δηλώνει: "Η παράδοση είναι ένας παιδευτικός παράγων, ένας κύριος λόγος αποστροφής της κοινωνίας από τα προβλήματα, από όλα τα βάσανα. Βεβαίως δεν λησμονούμε ότι υφιστάμενοι την οικονομική κρίση δεν έχουμε και πολλές επιλογές, ούτε και θα καλούσα κάποιον να ζήσει σε μια ουτοπία. Η παράδοση είναι μέσο διαφυγής από όλα τα προβλήματα και είναι τρόπος χαράς, έκφρασης... μέσα από την παράδοσή μας, μπορούμε να ξεφύγουμε από το τέλμα στο οποία έχουμε έρθει σήμερα".

 

Με αυτές τις δύο σημαντικές συμμετοχές, η Ορχήστρα «Κανών» ο Γιάννης Παυλόπουλος με το βιολί και το τραγούδι του, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με το νέυ του, ο Νικόλαος Αυγουστίδης με το ούτι του, ο Ανδρέας Νιάρχος με τα κρουστά του, ο Mampre Kasartzian με το bass του, ο Θοδωρής Γιαννόπουλος με το λαούτο του, η Στέλλα Βαλάση με το σαντούρι της, ο Γιώργος Δεμελής με το κανονάκι και το τραγούδι του, ο Θοδωρής Τασούλας με το κλαρίνο του και η Σοφία Μάνου με το τραγούδι της, θα μας ταξιδέψουν από τη Μικρά Ασία, στην Πόλη και στη Θράκη, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στα νησιά, στη Θεσσαλία, στο Μωριά και στη Ρούμελη.

 

Και έπεται συνέχεια την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με το πάντα καλοσυνάτο και χαμογελαστό κορίτσι Αρετή Κετιμέ, το μαΐστωρ του παραδοσιακού τραγουδιού Αντώνη Κυρίτση και το συνεχιστή της τέχνης του, Θωμά Κυρίτση.

Σχετικές ειδήσεις
Focus on Mozart, από τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών στον
16.01.2017 10:25
Τα μουσικά σαλόνια ...στη σκηνή, με Focus on Mozart από τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στο Θέατρο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.
Η ορχήστρα Γιαν Βαν live στο Gazarte
25.10.2016 16:50
Η ορχήστρα Γιαν Βαν θα εμφανιστεί για ένα live στο Roof Stage του Gazarte, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Ο Δημήτρης Μπάσης με τη Σοφία Κουρτίδου στο
18.03.2016 12:37
Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Κουρτίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση με ήχους μοντέρνους, έντεχνους αλλά και λαϊκούς, για δύο παραστάσεις στον "Ρυθμός Stage" τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου.
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".