Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Παύλος Καρρέρ της Αύρας Ξεπαπαδάκου : Παρουσίαση, στο θέατρο της Ελληνοαµερικανικής Ένωσης.

Παύλος Καρρέρ της Αύρας Ξεπαπαδάκου : Παρουσίαση, στο θέατρο της Ελληνοαµερικανικής Ένωσης.

Οι εκδόσεις Fagottobooks, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το πρόγραµµα Μουσικής του Hellenic American College (HAEC) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του 1ου τόµου της σειράς εκδόσεων "Βιογραφίες Ελλήνων Συνθετών" µε τίτλο "Παύλος Καρρέρ" της Αύρας Ξεπαπαδάκου στις 17 Ιανουαρίου, 18:00 στο θέατρο της Ελληνοαµερικανικής Ένωσης,  Μασσαλίας 22, Αθήνα.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Το βιβλίο αυτό λειτουργεί διττά, καθώς υπηρετεί τόσο την κοινωνική ιστορία της έντεχνης ελληνικής µουσικής, όσο και το είδος της µυθιστορηµατικής βιογραφίας.Με αφορµή και γνώµονα το καλλιτεχνικό έργο του Παύλου Καρρέρ, του πρώτου ελληνικής καταγωγής συνθέτη όπερας, φωτίζονται άγνωστες πτυχές της ιστορικής και πολιτιστικής πραγµατικότητας του 19ου αιώνα και αναδύεται ένα συναρπαστικό µωσαϊκό σχέσεων, διαµεσολαβήσεων και επιδράσεων (Δύση και Ανατολή, παρόν και παρελθόν, νεωτερικότητα και παράδοση) που διαµόρφωσαν πολιτιστικά τη νεώτερη Ελλάδα.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Αύρα Ξεπαπαδάκου είναι λέκτωρ Θεατρολογίας στο Τµήµα Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης. Ερευνητικό της πεδίο είναι η ιστορία του θεάτρου και της όπερας.

 

Η εκδήλωση πραγµατοποιείται σε συνεργασία µε το Hellenic American University (Manchester, NH, USA)

Σχετικές ειδήσεις
Ο διακεκριμένος συγγραφέας Richard Ford στην Ελλάδα
04.10.2016 10:30
O βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Richard Ford επισκέπτεται την Ελλάδα για δύο διαλέξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλεσμένος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, της Αττικής Παράδοσης, του ACT (American College of Thessaloniki), του Βιβλιοπωλείου Κωνσταντινίδη και των Εκδόσεων Πατάκη.
Παρουσίαση έκδοσης για τον Γιώργο Σισιλιάνο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
19.05.2016 11:36
Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 13:00 θα γίνει η παρουσίαση της έκδοσης «Γιώργος Σισιλιάνος 1920 - 2005. Επετειακό Αφιέρωμα» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στον Πολυχώρο του Συλλόγου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Με τα λόγια (γίνεται): Η 4η εκδήλωση με τις Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου & Ευτυχία Παναγιώτου
11.02.2016 16:19
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις “Με τα λόγια (γίνεται)”, στην τέταρτη εκδήλωση του πέμπτου κύκλου τους, παρουσιάζουν την συνάντηση δύο ποιητριών διαφορετικής γενιάς: της Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου και της Ευτυχίας Παναγιώτου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Παρουσίαση του βιβλίου Νόστος Ελληνικός
29.01.2016 11:46
Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ποιητή Τάσου Μακράτου Νόστος Ελληνικός που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα «Μιχαήλα Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Παρουσίαση της νουβέλας του  Μ. Καραγάτση
11.01.2016 12:06
Οι εκδόσεις της Εστίας και το θέατρο Πορεία σας προσκαλούν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στην παρουσίαση της νουβέλας του Μ. Καραγάτση, Χίμαιρα.