Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Αμελαδιώτης: Έκθεση στη γκαλερί Elika

Δημήτρης Αμελαδιώτης: Έκθεση στη γκαλερί Elika

Η γκαλερί Elika παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση του εικαστικού Δημήτρη Αμελαδιώτη στην Αθήνα, η οποία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014.

 

 Όχι μόνον σε αυτήν την έκθεση, αλλά σε όλο το φάσμα που ορίζει τη δημιουργική του εργασία, σκόπιμο είναι να προσεγγίσει κάνεις τα έργα του σχεδόν αρχαιολογικά. Η αρχαιολογία δεν είναι μόνον η αναζήτηση και ερμηνεία του κόσμου μέσα από πολύτιμα ευρήματα ενός εξωραϊσμένου ή μονομερώς προσδιοριζόμενου παρελθόντος. Είναι κυρίως η προσέγγιση πολιτισμών μέσα από σπαράγματα κάθε είδους και κυρίως από τα πιο ευτελή, χρηστικά αντικείμενα της καθημερινής ζωής . Ακολουθώντας μία ανάλογη λογική, ο Αμελαδιώτης συνθέτει τα ready-made αντικείμενα που βρίσκει και μας συστήνει μία εκ νέου ερμηνεία της σύνθεσης ενός γλυπτού-κατασκευής-συναρμογής με ευαίσθητα συνδετικά υλικά.

 

Ξεκινώντας από μια τρισδιάστατη ζωγραφική, ο καλλιτέχνης προχώρησε στη συναρμολόγηση παράταιρων μεταξύ τους μικροσκοπικών καθημερινών αντικειμένων, προσκαλώντας το θεατή να πλησιάσει κοντά στο κάθε έργο , ώστε να το παρατηρήσει όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά. Τη νέα του δουλειά χαρακτηρίζουν και δύο επιπλέον στοιχεία: αφενός μεν, καταπιάνεται -συχνά εμμονικά- με ένα μόνο υλικό (π.χ. ξύλο, μέταλλο), αφετέρου δε, μεγαλώνει την κλίμακα των έργων, επιτρέποντας στο θεατή να προχωρήσει γύρω τους και να συνυπάρξει με αυτά στο χώρο. Ο μικρόκοσμος που δημιουργεί ο Αμελαδιώτης, άλλοτε συγκεντρωτικός και άλλοτε αφαιρετικός, μοιάζει ευάλωτος και εφήμερος, όπως και το πεδίο από το οποίο αντλεί τα υλικά και τις αφορμές του: τη ζωή.

 

Ο καλλιτέχνης:

Ο Δημήτρης Αμελαδιώτης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στην Koninkijke Academy of Audiovisual Arts στο Βέλγιο, και στο Chelsea College of Art & Design στο Λονδίνο. Έργα του υπάρχουν στη συλλογή του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις
Ιερός Άνεμος: έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου στη γκαλερί Elika
01.02.2017 15:31
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 8 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 18 Μαρτίου τη νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου, Ιερός Άνεμος. 
Little Man, έκθεση του Νίκου Παπαδημητρίου στη γκαλερί Elika
21.12.2016 11:12
Μετά το Gallery Trophy και το glorious days o Νίκος Παπαδημητρίου επιστρέφει στην Αθήνα με την νέα του ατομική έκθεση Little man στην γκαλερί Elika.
Kαι που πάει όλος αυτός ο ιδρώτας: έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκηστη γκαλερί Elika
09.09.2016 10:33
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου τη δεύτερη ατομική έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκη στην Αθήνα, με τίτλο Kαι πού πάει όλος αυτός ο ιδρώτας.
Revengefuck: έκθεση της Μαρίας Καραντζή στη γκαλερί Elika
26.05.2016 17:07
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 10 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου την ατομική έκθεση της Μαρίας Καραντζή, με τίτλο Revengefuck.
Somebody had to do it: έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου στη γκαλερί Elika
11.04.2016 14:48
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Aπριλίου έως τις 4 Ιουνίου την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο 'Somebody had to do it'.