Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Λαβύρινθος - Ευρώπη: Έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Αλαμάνου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Λαβύρινθος - Ευρώπη: Έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Αλαμάνου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, o εικαστικός Τάσος Αλαμάνος παρουσιάζει έργα του μεγάλων διαστάσεωνλάδια σε καμβά, και δύο video art,  με τίτλους Te Deum και Urban Mass, τα οποία συγκροτούν μια χαρακτηριστική ενότητα της δουλειάς του χαρακτηριστικά του προσωπικού του καλλιτεχνικού ιδιώματος το οποίο αποφεύγοντας τη ρεαλιστική αποτύπωση καταγράφει κυρίως ψυχικές καταστάσεις και κρυφές πτυχές του υποσυνείδητου. O καλλιτέχνης με τα έργα του συνδέει τον αρχαίο ελληνικό μύθο «Λαβύρινθος» με τον ψυχολογικό λαβύρινθο των σημερινών πολιτών της Ευρώπης.

 

Ο Τάσος Αλαμάνος, διακεκριμένος ζωγράφος κυρίως στο εξωτερικό, έχει ασχοληθεί επίσης, με τη σύνθεση σύγχρονης κλασσικής μουσικής και με τον κινηματογράφο. Ο καλλιτέχνης αναδεικνύει, τόσο στα ζωγραφικά έργα του, όσο και στα video art την σχέση της ζωγραφικής  του με τη μουσική .

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Ψηφιδωτή Οδύσσεια: έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.08.2016 12:22
Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.
Γράψε μου τα όνειρά σου: έκθεση της Μαρίνας Προβατίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.03.2016 17:23
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την ατομική έκθεση της εικαστικής καλλιτέχνιδας Μαρίνας Προβατίδου, "Γράψε μου τα Όνειρά σου" σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη.
Μικρός Κύκλος: έκθεση του Νίκου Παπαλουκά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.03.2016 12:59
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξένει την ατομική έκθεση "Μικρός Κύκλος" του Κύπριου Εικαστικού Νίκου Παπαλουκά.