Το Athens House of Photography παρουσιάζει τη δουλειά του μεγάλου Γάλλου φωτογράφου Willy Ronis, με μια έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί στις 23 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαρτίου 2014.

Ο Willy Ronis συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους Γάλλους φωτογράφους του 20ου αιώνα. Θεωρείται, μαζί με τον Doisneau και τον Brassai (με τους οποίους δημιούργησε το φωτογραφικό πρακτορείο Rapho), ο κατεξοχήν φωτογράφος του Παρισιού, και πολλές από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες της πόλης του Φωτός είναι δικές του δημιουργίες. Η φωτογραφία του είναι ουμανιστική, με έμφαση στη φωτογραφία δρόμου, ενώ αργότερα στην καριέρα του αφιερώθηκε και στη φωτογραφία του γυναικείου γυμνού.

Γεννημένος το 1910, ξεκίνησε να φωτογραφίζει επαγγελματικά σε ηλικία 22 χρονών. Έγινε ο πρώτος Γάλλος φωτογράφος που εργάστηκε για το περιοδικό Life. To 1953 o Edward Steichen συμπεριέλαβε τον Ronis μαζί με τους Henri Cartier-Bresson, Robert Doisneau, Izis και Brassaï σε έκθεση του Museum of Modern Art με τον τίτλο Five French Photographers. Το Venice Biennale του έδωσε το Χρυσό Μετάλλιο το 1957. Το 1979 του δόθηκε το Grand Prix des Arts et Lettres for Photography από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τέλη Μαρτίου. Τα έργα, αυθεντικές υπογεγγραμένες ασημοτυπίες οι οποίες προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του Γιάννη Δήμου, θα είναι προς πώληση. Επίσης θα υπάρχουν πολλά λευκώματα του καλλιτέχνη προς πώληση στο βιβλιοπωλείο του Athens House of Photography.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν ομιλίες και παρουσιάσεις του έργου του Ronis, για περισσότερες πληροφορίες για τις ομιλίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.photobookstore.gr