Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Άννα Μενδρινού - Χαράσσοντας πορεία: Έκθεση χαρακτικής στη γκαλερί Αργώ

Άννα Μενδρινού - Χαράσσοντας πορεία: Έκθεση χαρακτικής στη γκαλερί Αργώ

Η γκαλερί Αργώ παρουσιάζει την έκθεση χαρακτικής της Άννας Μενδρινού, με τίτλο "Χαράσσοντας πορεία", που θα διαρκέσει από 14 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2014.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Άννα Μενδρινού

Η Άννα Μενδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο και Tέχνη του βιβλίου, με δασκάλους τον Κώστα Γραμματόπουλο και τον Γιάννη Παπαδάκη. Αποφοίτησε το 1968 από το εργαστήρι χαρακτικής με ένα βραβείο και δύο επαίνους και το 1969 από το εργαστήρι τέχνης του βιβλίου, στο οποίο φοίτησε με υποτροφία.

 

Από το 1969 ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει γύρω στα 150 βιβλία και έχει τιμηθεί με 4 πανελλήνια βραβεία για την εικονογράφηση «Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου».

Επίσης. συγκαταλέγεται στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ (International Board οπ Books for Young People).

Το 1987 ήταν υποψήφια για το διεθνές βραβείο Άντερσεν-ΙΒΒΥ.

Από το 1980, παράλληλα με την χαρακτική και το βιβλίο, εργάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου ασχολείται με την ζωγραφική αναπαράσταση του περιβάλλοντος και με το έντυπο υλικό.

 

Παράλληλα δημιουργεί και εκθέτει χειροποίητα κόσμηματα, εμπνευσμένα από τη φύση.

Δίδαξε ελεύθερο σχέδιο στο εργαστήριο του Κωνσταντίνου Ζαχαράκη και στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αιγάλεω.

Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Επίσης είναι Ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Καλλιτεχνικής Εταιρείας εικονογράφων Ελληνικού παιδικού και εφηβικού βιβλίου «Αίσωπος». Είναι μέλος του «Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου».

Έχει στο ενεργητικό της μεγάλο αριθμό ατομικές εκθέσεις. καθώς και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές, ως ζωγράφος, χαράκτρια, εικονογράφος και δημιουργός χειροποίητων κοσμημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Το 2002 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο "Μύθοι του Αισώπου".


Σχετικές ειδήσεις
Υπό κατασκευήν, έκθεση του Μίλτου Γκολέμα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.01.2017 10:09
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.
Έκθεση των Χριστόφορου Κατσαδιώτη και Τζένης Κωδωνίδου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.12.2016 11:17
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση του εικαστικού έργου του Χριστόφορου Κατσαδιώτη και της Τζένης Κωδωνίδου. Η έκθεση αποτελείται από χαρακτικά και ζωγραφικά έργα και θα διαρκέσει από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2017.
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
ΣΥΣΤΡΑΤΑ: έκθεση της Βέρας και της Δήμητρας Σιατερλή στη γκαλερί Παπατζίκου
01.04.2016 11:25
Η γκαλερί Παπατζίκου εγκαινιάζει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στις 8 το βράδυ, την έκθεση της Βέρας και Δήμητρας Σιατερλή με έργα χαρακτικής, κεραμικής και ζωγραφικής, με τίτλο «ΣΥΣΤΡΑΤΑ».
Πρόσωπα 1944-49: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Alma
01.03.2016 17:01
H γκαλερί Άλμα παρουσιάζει την έκθεση χαρακτικής "Πρόσωπα 1944 - 49” με προσωπογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων που έζησαν, αναδείχτηκαν ή ξεκίνησαν την καριέρα τους τις ιστορικές στιγμές 1944-49, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ώρα 7:30 μ.μ. στον εκθεσιακό της χώρο στο Κολωνάκι.