Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Πολυπολιτισμικοί ρυθμοί

Πολυπολιτισμικοί ρυθμοί
Τα διάσημα μπαλέτα Alvin Ailey έρχονται στην Ελλάδα για δύο παραστάσεις, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση που άλλαξε για πάντα την αντίληψη για τον χορό στην Αμερική.

Το 1958 ο χορευτής και χορογράφος Alvin Ailey είχε ένα σπουδαίο όραμα, να αλλάξει τα δεδομένα στο σύγχρονο χορό της Αμερικής παρέα με μία ομάδα Αφρο-αμερικανών χορευτών.

Ο πρωτοπόρος Ailey καθιέρωσε μια πολυσύνθετη και πολυπολιτισμική ομάδα η οποία μέχρι σήμερα παρουσιάζει σημαντικά χορευτικά έργα τόσο παραδοσιακών όσο και νέων, καινοτόμων, δημιουργών και χορογράφων.

Τα πενήντα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα δείχνουν ότι τα μπαλέτα του Alvin Ailey όχι μόνο παρέμειναν πιστά στο όραμά του, αλλά το εξέλιξαν με τον καλύτερο τρόπο.
 
Η ομάδα Alvin Ailey έχει δώσει παραστάσεις μπροστά σε 21 εκατομμύρια ανθρώπους σε 71 χώρες, ενώ έχοντας αποκτήσει σταθερό κοινό σε όλο τον κόσμο, θεωρείται πλέον ως ο παγκόσμιος πρεσβευτής της αφρο-αμερικανικής κουλτούρας, εμπνέοντας και ενώνοντας ανθρώπους κάθε γένους και ηλικίας.  

Οι 18 παραστάσεις που έδωσαν στο ειδικά διαμορφωμένο θέατρο σε μια από τις ιστορικότερες τοποθεσίες του Παρισιού (Archives Nationales) ενθουσίασαν το γαλλικό κοινό, ενώ τιμήθηκαν με το Χρυσό Μετάλλιο, την υψηλότερη τιμητική διάκριση της πόλης.

Στις βραβεύσεις των Alvin Ailey περιλαμβάνεται και το ξεχωριστό Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών το οποίο απένειμαν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών George Bush και η Πρώτη Κυρία Laura Bush. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας καλλιτεχνικός οργανισμός αναγνωρίζεται με αυτήν την υψηλή διάκριση. 

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2008 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα δοθούν δύο παραστάσεις από τους κορυφαίους χορευτές της Αμερικής, οι οποίες θα αποτελέσουν μια ιστορική αναδρομή των καλύτερων από τις καλύτερες στιγμές τους και σε κάθε μία από αυτές το πρόγραμμα θα είναι διαφορετικό.

Στις παραστάσεις θα απολαύσετε τους καλύτερους χορευτές σε ένα φαντασμαγορικό show, που θα σας κάνει να πιστέψετε ότι ο χορός είναι φυσική λειτουργία του σώματός τους, κάτι σαν το περπάτημά τους.

Οι χορογραφίες τους ντύνονται με ρυθμούς από gospel και jazz, μέχρι rock ‘n’ roll.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα και για τους σκοπούς του Ελληνικού Τμήματος της  Διεθνούς Αμνηστίας.

Σχετικές ειδήσεις
Η «Αγγέλα Παπάζογλου» για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.02.2017 14:33
Η «Αγγέλα Παπάζογλου», μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, που έχει παιχτεί σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία και Σουηδία) και αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας, θα παιχτεί για λίγες παραστάσεις, στο Θέατρο «Μεταξουργείο».
Πολυχώρος Vault: Το πρόγραμμα της σεζόν 2016-2017
15.11.2016 17:30
Είκοσι παραστάσεις και δύο μεγάλα project (1 θεατρικό και 1 μουσικό) περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS. Έξι παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν και δεκατέσσερις νέες παραγωγές. Δώδεκα σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.
Ο  Αγαπητικός της βοσκοπούλας: Τελευταίες παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο
05.09.2016 13:37
Τελευταίες παραστάσεις για τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας», την παράσταση του ΚΘΒΕ που αγκάλιασε, αγάπησε και καταχειροκρότησε το κοινό αυτό το καλοκαίρι. Η απόλυτη ιστορία αγάπης, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ολοκληρώνει το "ταξίδι της" στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τώρα, 8.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις 29 παραστάσεις του διαχρονικού έργου του Δημητρίου Κορομηλά!
Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ για τρεις παραστάσεις στο COO bar
05.05.2016 12:08
Μετά τις παραστάσεις στο Bensousan Han που ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, ο επόμενος σταθμός για τους Φόνους της Οδού Μοργκ είναι 3 παραστάσεις στο COO bar στις 7, 8 και 9 Μαΐου 2016.
…Από έρωτα, του Θοδωρή Αθερίδη: νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ
28.04.2016 15:40
Η Εταιρεία θεάτρου «ΘΕΑΣΗ» παρατείνει λόγω επιτυχίας τις παραστάσεις της ερωτικής ιστορίας του Θοδωρή Αθερίδη «…από έρωτα», από τη Δευτέρα 9 μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου για οκτώ μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ.