Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Αρετή Κετιμέ και Μωμόγεροι, για μια σημαντική συναυλία στην Κωνσταντινούπολη

Αρετή Κετιμέ και Μωμόγεροι, για μια σημαντική συναυλία στην Κωνσταντινούπολη

Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», το Café Aman Istanbul και ο Στέλιος Μπερμπέρης παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ένα τραγούδι αποχωρισμού»,  το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 στο διάσημο «TIM Show Center» της Κωνσταντινούπολης.

 

Μια παράσταση για τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες και την ανταλλαγή των πληθυσμών στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.  Μια παράσταση μνήμης, νοσταλγίας, σεβασμού και τιμής στους ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και τη ζωή τους...

 

•             Το Νανούρισμα της Σμυρνιάς Μάνας

•             Το Τελευταίο Βαλς στην Πόλη

•             Το Μοιρολόι της Τραπεζούντας

•             Η Θεσσαλονίκη της Προσφυγιάς

•             Η Κρήτη της Λεβεντιάς

 

 Το 35μελές χορευτικό συγκρότημα των «Μωμόγερων» σε σκηνοθεσία του Κώστα Αλεξανδρίδη, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη την παράσταση «Ένα τραγούδι αποχωρισμού», σε συνεργασία με την ορχήστρα του Café Aman Istanbul του Στέλιου Μπερμπέρη, την Pelin Suer, την Αρετή Κετιμέ, το Δημήτρη Καρασαββίδη και τον Adem Ekiz. Ελάτε να πούμε όλοι μαζί «Ένα τραγούδι Αποχωρισμού», στην αγαπημένη Κωνσταντινούπολη.

Σχετικές ειδήσεις
Loutraki Festival 2016: Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη με τους Τακίμ, Παντελή Θαλασσινό και Αρετή Κετιμέ
19.07.2016 15:07
Οι Τακίμ υποδέχονται τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ σε μία μουσική σύμπραξη, αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή και ερευνητή της παράδοσής μας Χρόνη Αηδονίδη, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Λουτρακίου, στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2016.
16 καθρέφτες: συναυλία - παράσταση του Νίκου Παπαδογιώργου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.05.2016 15:35
Το τραγούδι αποτελεί έναν τρόπο να κοιτάμε τον εαυτό μας. Μας προσφέρει αντικατοπτρισμούς του κόσμου μας, του έσω και του έξω. Της κοινωνίας. Της ιστορικής συγκυρίας. Είναι ένας τρόπος ανάγνωσης των πραγμάτων, πραγμάτωσης των ονείρων και, κάποιες φορές, αποκατάστασης της αλήθειας.
Ακύρωση - Ο Γιώργος Νταλάρας για ακόμα μία συναυλία στην Ακτή Πειραιώς
27.04.2016 11:37
Οι τέσσερις πρώτες βραδιές στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αγαπήθηκαν πολύ και έγιναν sold out πολύ γρήγορα. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, θα δοθεί άλλη μια παράσταση το Σάββατο 7 Μαΐου. - Η συναυλία ακυρώνεται
Το Αστικό Λαϊκό τραγούδι στον 20ό αιώνα: Μουσική παράσταση στις 1002 Νύχτες
06.04.2016 14:41
Τις Κυριακές 10, 17 και 24 Απριλίου 2016, οι "1002 Νύχτες" φιλοξενούν την μουσική παράσταση «Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι στον 20ό αιώνα».
Τα τραγούδια μας: Αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.01.2016 10:37
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 8.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία «Τα τραγούδια μας», ένα αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι, τη μουσική κληρονομιά που σημάδεψε τον 20ο και επεκτάθηκε στον 21ο αιώνα, σύμβολο ενός αγώνα αλλά και βιωματική έκφραση πολλών γενεών.