Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αρετή Κετιμέ και Μωμόγεροι, για μια σημαντική συναυλία στην Κωνσταντινούπολη

Αρετή Κετιμέ και Μωμόγεροι, για μια σημαντική συναυλία στην Κωνσταντινούπολη

Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», το Café Aman Istanbul και ο Στέλιος Μπερμπέρης παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ένα τραγούδι αποχωρισμού»,  το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 στο διάσημο «TIM Show Center» της Κωνσταντινούπολης.

 

Μια παράσταση για τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες και την ανταλλαγή των πληθυσμών στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.  Μια παράσταση μνήμης, νοσταλγίας, σεβασμού και τιμής στους ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και τη ζωή τους...

 

•             Το Νανούρισμα της Σμυρνιάς Μάνας

•             Το Τελευταίο Βαλς στην Πόλη

•             Το Μοιρολόι της Τραπεζούντας

•             Η Θεσσαλονίκη της Προσφυγιάς

•             Η Κρήτη της Λεβεντιάς

 

 Το 35μελές χορευτικό συγκρότημα των «Μωμόγερων» σε σκηνοθεσία του Κώστα Αλεξανδρίδη, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη την παράσταση «Ένα τραγούδι αποχωρισμού», σε συνεργασία με την ορχήστρα του Café Aman Istanbul του Στέλιου Μπερμπέρη, την Pelin Suer, την Αρετή Κετιμέ, το Δημήτρη Καρασαββίδη και τον Adem Ekiz. Ελάτε να πούμε όλοι μαζί «Ένα τραγούδι Αποχωρισμού», στην αγαπημένη Κωνσταντινούπολη.

Σχετικές ειδήσεις
Σμυρνέικο μινόρε με τη Γλυκερία στο Θέατρο Παλλάς
20.02.2017 17:32
Μετά την τεράστια επιτυχία και τις δύο sold out εμφανίσεις της μουσικής παράστασης Σμυρνέικο μινόρε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η Γλυκερία επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς και παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Μαρτίου ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας, πλαισιωμένη από 15 μελή ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Μαζί της η Dilek Koç και η Αρετή Κετιμέ.
01.02.2017 14:44
Ο Παντελής Κυραμαργιός και η καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα καλωσορίζουν τη νέα χρονιά και μας παρουσιάζουν ένα καινούργιο single με τίτλο "Αρετή".
Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη: Σταθμοί & Περάσματα στο Μικρό Παλλάς
24.01.2017 16:24
Το Μικρό Παλλάς φιλοξενεί την παράσταση Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη: Σταθμοί & Περάσματα, την πρώτη από μια σειρά παραστάσεων με το γενικό τίτλο ΕΛΛΑΔΕΣREBELETIKO.
Το γαλλικό τραγούδι από τον 19ο στον 20ό αιώνα στο Θέατρο Ολύμπια
29.12.2016 17:00
Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 για να απολαύσουμε μία συναυλία αφιερωμένη στο γαλλικό τραγούδι από τον 19ο στον 20ό αιώνα.
Loutraki Festival 2016: Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη με τους Τακίμ, Παντελή Θαλασσινό και Αρετή Κετιμέ
19.07.2016 15:07
Οι Τακίμ υποδέχονται τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ σε μία μουσική σύμπραξη, αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή και ερευνητή της παράδοσής μας Χρόνη Αηδονίδη, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Λουτρακίου, στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2016.