Η ομάδα Νοσταλγία και το Rabbithole επαναφέρουν, ύστερα από δύο περίπου χρόνια, την μαύρη κωμωδία του Κώστα Σάμαιργλου “Τέρμα τα γκάζια” για τέσσερις μόνο βραδιές στις 11, 12 και 18, 19 Γενάρη στις 21:30 το βράδυ.

Το έργο αφηγείται τις περιπέτειες ενός μεσήλικα σκηνοθέτη στην Καστοριά. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, ο Κώστας, μας μιλά για τον παραλογισμό της ελληνικής κοινωνίας και της αντιμετώπισής της απέναντι σε διαχρονικά θέματα, όπως είναι το θέμα της παιδείας, της καλλιτεχνικής επικαιρότητας, της ζωής στην επαρχία.

Περισσότερα για το έργο

 

 

Ο Κώστας, είναι ένας μεσόκοπος σκηνοθέτης στην Καστοριά. Έχει μόλις χάσει το θέατρο που είχε με τη γυναίκα του από χρεωκοπία, μετά από εφτά χρόνια πορείας. Την τελευταία μέρα πριν έρθουν οι μεταφορείς για να μαζέψουν τα πράγματα που έχουν απομείνει, ο Κώστας στήνει μια κάμερα στη σκηνή με σκοπό να διηγηθεί όλες τις παράξενες καταστάσεις που του έτυχαν μέχρι να φτάσει σε αυτό σημείο. Έτσι, γινόμαστε θεατές μιας ντελιριακής μαρτυρίας, ενός οδοιπορικού μέσα από την νεοελληνική κοινωνία στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε.

Το έργο Τέρμα τα γκάζια γράφτηκε κατά παραγγελία της ομάδας Νοσταλγία και ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την άνοιξη του 2012 στο Rabbithole, σε σκηνοθεσία Τώνιας Ράλλη.

Συντελεστές

 

Ερμηνεύει ο Γιώργος Σίμωνας

Σκηνοθεσία: Τώνια Ράλλη