Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι, των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα στο Ναύπλιο

Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι, των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα στο Ναύπλιο

 Το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου υποδέχεται τον καινούριο χρόνο με το μουσικό παραμύθι των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι».

 

Η ομάδα Ναπάλμ της Πειραματικής Σκηνής του ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ, με την καθοδήγηση της Βάλιας Ρεντούλη, παρουσιάζει για δύο μόνο παραστάσεις το διαδραστικό παιδικό παραμύθι για παιδιά, με παιδιά!

 

Στην παράσταση εμφανίζονται οι Πέννυ Γκούζου, Νάλια Ζήκου, Αρρίτη Κεχαγιά, Κάλλια Κωστάκη, Φανή Λύκου, Ανθούλα Οικονόμου και Δέσποινα Χαλκορόκα, ενώ τη σκηνική δράση συνοδεύει ζωντανά μικρή  ορχήστρα μουσικών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 3 και 4 Ιανουαρίου στις 13.30 στο Θεατράκι Ο.Σ.Ε., στο Ναύπλιο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

 

Οι καλικάντζαροι περνάνε όλη τη χρονιά κάνοντας αστεία ο ένας στον άλλο και ταυτόχρονα πριονίζοντας σιγά-σιγά το δέντρο της ζωής . Κάθε Χριστούγεννα όμως ανεβαίνουν στη Γη για να παίξουν με τους ανθρώπους. Τότε περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν και το γέλιο δε σταματάει ποτέ...

 

Συντελεστές

Κείμενο : Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας

Επιμέλεια - Σκηνοθεσία:  Βάλια Ρεντούλη

Πρωταγωνιστούν: Πέννυ Γκούζου, Νάλια Ζήκου, Αρρίτη Κεχαγιά, Κάλλια Κωστάκη, Φανή Λύκου, Ανθούλα Οικονόμου

Αφήγηση: Δέσποινα Χαλκορόκα

Σχετικές ειδήσεις
Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ’ένα παραμύθι - Σουζάνε Στράσερ
17.01.2017 09:44
Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν για τους μικρούς αναγνώστες το βιβλίο «Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ’ένα παραμύθι» της Σουζάνε Στράσερ.
Χοντρός-Λιγνός, παιδική παράσταση από την Πολιτεία Θεάτρου
19.09.2016 11:26
Η ΠΑΙΔΙΚΗ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ» με υπερηφάνεια παρουσιάζει από τις 6 Νοεμβρίου 2016 την παράσταση Χοντρός-Λιγνός.
Ο Κουρέας της Σεβίλλης της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Αίγιο
30.08.2016 11:40
Ήταν ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο Τζοακίνο Ροσσίνι -σπουδαίος Ιταλός συνθέτης- το διάλεξε για να το κάνει ΟΠΕΡΑ. «Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση και παρουσιάζεται στο Αίγιο την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς».
Η Πουπουλένια Πολιτεία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.06.2016 16:32
Η Αντωνία Καπελέρη και το Σχήμα Λόγου παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το παραμύθι Η Πουπουλένια Πολιτεία.
Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
24.05.2016 13:55
Το αγαπημένο παραμύθι παιδιών «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» γραμμένο από τους Αδελφούς Γκριμ παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.