Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μαυσωλείο Παιχνιδιών: Παρουσίαση Βιβλίου και Site-Specific Performance Τραύμα, στο Booze Cooperativa

Μαυσωλείο Παιχνιδιών: Παρουσίαση Βιβλίου και Site-Specific Performance Τραύμα, στο Booze Cooperativa

To Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Λίνας Σόρογκα, «Μαυσωλείο Παιχνιδιών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλέθρον, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, στις 7.00μ.μ.

 

Θα μιλήσουν : ο καθηγητής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Κλήμης Ναυρίδης,                                        η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Παν Αθηνών  Έλλη Φιλοκύπρου, η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Ελένη  Γκίκα και ο ποιητής Ντίνος Σιώτης.

 

Θα ακολουθήσει η                                                                                                                                           
Site-Specific Performance   «Τραύμα»

 

                                                                                                                                            
Σύλληψη/Σκηνοθεσία :   Ελίζα Σόρογκα                                                          

Μουσική: For.tune

Παίζουν: Ειρηάννα Δραγώνα, Μελίνα Κυρτάτα, Άννα Παπαβασιλείου , Ελίζα Σόρογκα

 

Η παράσταση «Τραύμα»  

Επιδιώκοντας να ζωντανέψει το ατμοσφαιρικό παράδοξο της συλλογής διηγημάτων «Μαυσωλείο Παιχνιδιών», η παράσταση εστιάζει με ψυχαναλυτικό βλέμμα, στο αδιέξοδο των σχέσεων γονέων-παιδιών. Τέσσερα κορίτσια, ενσαρκώνουν αληθινές εξιστορήσεις  ανθρώπων από το παρελθόν,  που σαν ερινύες εκβιάζουν τις σκέψεις τους.

Η παράσταση ακολουθεί αντι-αφηγηματικές δομές και εξετάζει το γραπτό κείμενο , σαν προϊόν αποδόμησης. Για τους σκοπούς της παράστασης, έχουν επιλεχθεί  ηχογραφημένες αφηγήσεις ανθρώπων, που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας προσωπικές ιστορίες από το παρελθόν τους.

Η Λίνα Αλικάκου-Σόρογκα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Εργάστηκε στο Μανχάταν ως βοηθός εκδότη σε τεχνικά και εμπορικά περιοδικά και στην ΕΡΤ ως υποδιευθύντρια Μάρκετινγκ και Έρευνας Κοινού για την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο. Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα είναι σύμβουλος στον Δήμο Κηφισιάς στον τομέα του πολιτισμού. Έχει μεταφράσει βιβλία και δημοσιεύσει πλήθος άρθρων για τα ΜΜΕ. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Αφουγκράσου το Κοινό, η Τέχνη μιας Ουσιαστικής Επικοινωνίας, Οδηγός Στρατηγικής για την Δημόσια Τηλεόραση», εκδόσεις Παπαζήση. Άρθρα και διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το «Μαυσωλείο Παιχνιδιών» είναι το πρώτο της βιβλίο λογοτεχνίας.

 

Η Ελίζα Σόρογκα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αθήνα, Μ.Α από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΜΜΕ, και στο Λονδίνο, Μ.Α Performance Making στο Goldsmiths University of London. Η δουλειά της πραγματεύεται το ‘ανοίκειο’ καθώς και  θεατρικές αναπαραστάσεις του παραλόγου.


Σχετικές ειδήσεις
«Η Ρένια η βελανιδιά» στο Booze Cooperativa
12.01.2017 10:27
Οι εκδόσεις Οσελότος και το Booze Cooperativa σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Μεταξά-Παξινού «Η Ρένια η βελανιδιά» την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στο Booze Cooperativa.
Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τη στήριξη του Συλλόγου
14.11.2016 12:28
Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Multi Event City Loft.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.
Τιμητική εκδήλωση για τον Λόρκα στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου
01.09.2016 15:49
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) τιμά τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από τη δολοφονία του μεγάλου Ισπανού ρομαντικού και τραγικού ποιητή και δραματουργού. Η εκτέλεσή του από τις φασιστικές δυνάμεις του Φράνκο παραμένει για 8 δεκαετίες το μεγάλο αίνιγμα-τραύμα στην ιστορία του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
“Soleil politique”: παρουσίαση βιβλίου
14.07.2016 10:17
Στο Circuits and Currents. Project Space of the Athens School of Fine Arts, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσειων Paraguay, Soleil politique του Pierre Bal-Blanc στις 17 Ιουλίου 2016.