«Η Λίμνη των Κύκνων», η πρώτη σύνθεση για μπαλέτο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου του 1877 και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή του έργα, κερδίζοντας σταθερά τις καρδιές των θεατών παγκοσμίως, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 9 Φεβρουαρίου 2014.

Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας, με τεράστια παράδοση στο χορό και περιοδείες στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, μπορούν επάξια να θεωρούνται αυθεντίες σε έργα όπως «Η Λίμνη των Κύκνων», μια παράσταση-σήμα κατατεθέν τους.

Η ιστορία της παράστασης αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νεαρού πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένα κακόβουλος μάγος την μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Έτσι η πριγκίπισσα Οντέτ περνά τη ζωή της παγιδευμένη στη μορφή κύκνου. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται κα σώσει την Οντέτ. Ο μάγος προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ όμως, ξεφεύγει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό.

Διοργάνωση: Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις “Πολιτιστική Θεσσαλονίκη”