Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η διεθνής ομάδα ΗIPPO παρουσιάζει την μαύρη κωμωδία Lie! Lie! Lie! στο ΒΕΤΟΝ7

Η διεθνής ομάδα ΗIPPO παρουσιάζει την μαύρη κωμωδία Lie! Lie! Lie! στο ΒΕΤΟΝ7

Lie! Lie! Lie! - Μια μαύρη κωμωδία από την ομάδα Hippo: πέντε performers, πλήθος ρόλων, ζωντανή μουσική .

 

Οι ηθοποιοί συνδυάζοντας διαφορετικά θεατρικά είδη όπως το physical theater, το θέατρο του παραλόγου, το stand up comedy κ.ά. παρουσιάζουν μια μετα-Επιθεώρηση. Η λεπτή ειρωνεία που διαπερνά την παράσταση ισορροπεί συνεχώς ανάμεσα στο κωμικό και στο τραγικό.

 

Τα κείμενα των Αριστοφάνη, Κοκτώ, Ποντίκα, Μανιώτη, Βάλεντιν, Θερβάντες και άλλων, συνδέονται μέσα από το δίπολο αλήθεια - ψέμα. Στον πυρήνα αυτής της δραματοποιημένης συμπαιγνίας βρίσκεται η αιχμή του δόρατος μιας δριμείας πολιτικής κριτικής και μιας ζωηρής αμφισβήτησης κοινωνικών στεγανών.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Μουσική Σύνθεση- Οργάνωση παραγωγής: Ομάδα Hippo

Δραματουργική επιμέλεια: Ομάδα Hippo & Χριστιάνα Κανδυλιώτη

Κίνηση: Τατιάνα Μύρκου

Καλλιτεχνική - ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Φωτισμοί – promo video: Αλέξανδρος Ράπτης

Φωτογραφίες: Εβίτα Πολίτη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Στέφανος Αχιλλέως, Φώτης Δούσος, Χριστιάνα Κανδυλιώτη, Αλέξης Ράπτης, Άρης Τσαμπαλίκας

Special Thanks: Γιάννης Λάζαρης, Θέατρο του Πανικού, Χριστίνα Γιαλαμά (Σχολή Χορού Έλξις)

Σχετικές ειδήσεις
Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη, της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Κινητήρα
17.10.2016 13:50
Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου - από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.
Γύρισε Πίσω, της Χριστίνας Σαμπανίκου στο Θέατρο Άβατον
09.09.2016 11:32
Οι Βίκυ Αδάμου και Χριστίνα Σαμπανίκου αποτελούν τα τελευταία χρόνια ένα δημιουργικό δίδυμο που αιφνιδιάζει με το διαφορετικό βλέμμα και το καυστικό χιούμορ του. Mετά την τελευταία τους επιτυχημένη συνάντηση στη μαύρη κωμωδία «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη» ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και μαζί με τον Θανάση Ζερίτη από τους 4Frontal, παρουσιάζουν το «Γύρισε Πίσω», ένα κωμικό μελλοντολογικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σε μια αγνώριστη Αθήνα στο μέλλον.
Capriccio Veneziano: μία μουσική κωμωδία στο πλαίσιο του 3ου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
07.09.2016 17:26
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, το “Capriccio Veneziano”, μια απολαυστική μουσική κωμωδία, ελεύθερη μεταγραφή του Σαιξπηρικού «Eμπόρου της Βενετίας» σε καθημερινό, έμμετρο λόγο, από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βλάσση και την 10μελή του «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης».
Γύρισε Πίσω, της Χριστίνας Σαμπανίκου στο Θέατρο Άβατον
22.08.2016 15:23
Η Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου, μετά την επιτυχημένη τους συνάντηση στη μαύρη κωμωδία «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν με άπλετο κέφι, χιούμορ και φαντασία το κωμικό, μελλοντολογικό θρίλερ «Γύρισε πίσω».
Ο τόρνος, από την ομάδα Lorem Ipsum στο Θέατρο Αλκμήνη
22.04.2016 13:15
Η ομάδα Lorem Ipsum επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την μαύρη κωμωδία “Ο τόρνος”, στο Θέατρο Αλκμήνη.