Το 2014 (καλή χρονιά!) ξεκινάει με μία…τυχερή ταινία! Κυκλοφορεί από τη Villageη ταινία Πέμπτη & 12, σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαλταμπάση.

Ο Ευτύχης (Θανάσης Τσαλταμπάσης) είναι πραγματικά…άτυχος! Δεν του κάθεται τίποτα. Πάει για το καλό και πάντα, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται μπλεγμένος. Επιπροσθέτως δεν μπορεί να βρει γυναίκα και, όπως όλοι μας, δυσκολεύεται να βρει δουλειά.

Μία ημέρα, πάνω στην απόγνωσή του, θα συναντήσει έναν άστεγο και θα ακολουθήσει τις συμβουλές του. Ως δια μαγείας θα βρει δουλειά η οποία όμως θα τον οδηγήσει πάνω στον …επικίνδυνα διαπλεκόμενο Δημοσθένη Χατζηνικολή (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη. Το ζευγάρι θα κάνει ένα πάρτυ για την κόρη του, και εκεί οι μάσκες θα πέσουν…για όλους!

Η ταινία Πέμπτη & 12 είναι μία κωμωδία που αγγίζει μερικούς από τους προβληματισμούς του σύγχρονου Έλληνα αλλά και τις φοβίες του. Συμμετέχουν, εκτός των πρωταγωνιστών, πλήθος Alist guest stars όπως Κώστας Βουτσάς, Μαρία Καβογιάννη, Σμαράγδα Καρύδη, Τάσος Γιαννόπουλος, Ναταλία Δραγούμη, Γιάννης Τσιμιτσέλης και Βάσω Λασκαράκη. Η προβολή της ξεκινάει την1/1/2014, ανοίγοντας έτσι την νέα χρονιά με μία ιδιαίτερα χαρούμενη διάθεση.

Στην πρώτη του σεναριακή και σκηνοθετική δουλειά στην μεγάλη οθόνη, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ενσαρκώνει τον «Ευτύχη» που κρύβουμε όλοι μέσα μας: έναν λίγο άτυχο, λίγο αφελή, λίγο αδικημένο από τη ζωή που καταφέρνει παρόλη την ταλαιπωρία να βρει τελικά την ευτυχία εμμένοντας στο καλό. Οι γκάφες, οι ατυχίες, ακόμα και ο κίνδυνος, δεν καταφέρνουν να τον πτοήσουν γιατί στηρίζεται στις αγνές και αληθινές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω του.

Πρωταγωνιστούν:

Θανάσης Τσαλταμπάσης,  Βλαδίμηρος Κυριακίδης,  Χριστίνα Τσάφου,

Κώστας Φλωκατούλας, Λευτέρης Ελευθερίου, Δανάη Κλειώ Οθωναίου,

Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη,  Χρήστος Σπανός, Σπύρος Παππάς,

Νίκος Ορφανός, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Λάμπρος Φισφής

Guests:

Μαρία Καβογιάννη, Σμαράγδα Καρύδη, Τάσος Γιαννόπουλος,  Ναταλία Δραγούμη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βάσω Λασκαράκη, Αντώνης Γούναρης, Κώστας Βουτσάς

Παραγωγή: DMG Productions

Εκτέλεση Παραγωγής: George Stamou

Διεύθυνση Παραγωγής: Θανάσης Δαλμάτσος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ευγένιος Διονυσόπουλος

Μοντάζ: Βαγγέλης Κόκκαλης

Μουσική: Κωνσταντίνος Ξενόπουλος

Σκηνογράφος: Γιάννης Δούμας

Ενδυματολόγος: Δομινίκη Βασιαγεώργη