Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ταξίδι γύρω από τη χύτρα μου

Ταξίδι γύρω από τη χύτρα μου
Μία ξεκαρδιστική μουσική κωμωδία έρχεται το φετινό χειμώνα από το Θέατρο της Ημέρας, σε επίσημη συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας «Κομεντί Φρανσέζ» και υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας.
Το έργο Ταξίδι γύρω από τη χύτρα μου γράφτηκε από τον Ευγένιο Λαμπίς και αποτελεί μία εξαίσια και έξυπνη κωμωδία ηθών, με πλούσια κοστούμια εποχής και ευρηματικά σκηνικά, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια και χορευτικά ιντερμέδια που ερμηνεύει μια πλειάδα παλιών και νέων ηθοποιών που έχουν διακριθεί στην κωμωδία.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον ξαφνικό και παράλογο έρωτα του διάσημου οδοντίατρου Αλζεαντόρ ντυ Λουαρέ για την μαγείρισσα του, την Ευτυχία, ένας έρωτας που πηγάζει από την παρατεταμένη απουσία της συζύγου του γιατρού.

Ο Αλζεαντόρ, συνεπαρμένος από το πάθος του, παραμελεί τα επαγγελματικά του καθήκοντα και κυριολεκτικά «εγκαθίσταται» στην κουζίνα της ωραίας Ευτυχίας.

Έχοντας συναίσθηση του «παραλόγου» της κατάστασής του λόγω της κοινωνικής και ταξικής τους διαφοράς, προσπαθεί να βάλει εμπόδια ανάμεσά τους και έτσι προτείνει στον υπηρέτη του Ζεζαμπέλ να την παντρευτεί.

Οι δύο νέοι που τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας για τον άλλον δέχονται μετά χαράς προκαλώντας έτσι την ζήλια του γιατρού, ο οποίος παραδίδεται σε πράξεις εντελώς παράλογες και εγκαταλείπει τους πελάτες του την ώρα της θεραπείας. Ευτυχώς, η επιστροφή της συζύγου τον επαναφέρει στην πραγματικότητα και τα πράγματα ξαναπαίρνουν τη φυσική τους ροή.

Η παράσταση , αφού ταξίδεψε το καλοκαίρι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, θα παρουσιαστεί το χειμώνα στο Αθηναϊκό κοινό στο Θέατρο της Ημέρας από μέσα Οκτωβρίου μέχρι μέσα Γενάρη.

Μέχρι τότε, το Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί και στις εξής πόλεις: 2/9 Λειψοί, 4/9 Χαλάνδρι – Ρεματιά , 13/9 Αίγιο, 14/9 Θήβα, 20/9 Κηφισιά και 23/9 Αιγάλεω.

Η σκηνοθεσία είναι της Ανδρομάχης Μοντζολή, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Στάθης Αναστασίου, Τάκης Βαμβακίδης, Κατερίνα Γαβαλλά, Σταμάτης Γαρδέλης, Δανάη Δασκαλάκη , Παντελής Τσόγκας.
Σχετικές ειδήσεις
Μαύρη Κωμωδία, του Πήτερ Σάφερ στο Βασιλικό Θέατρο από το ΚΘΒΕ και το ΚΕΑΤ
31.10.2016 14:45
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) μας δίνει τη δυνατότητα, σε βλέποντες και μη, να εκφράσουμε την αγάπη μας για το θέατρο και τη ζωή, συμπορευόμενοι σε ένα ταξίδι καρδιάς.
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά σε περιοδεία
17.06.2016 10:44
Η Ορέστεια του Αισχύλου ξεκινάει το ταξίδι της στις 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ο Γιάννης Χουβαρδάς, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας.
Το μήλο, των Γιώργο Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου σε καλοκαιρινή περιοδεία
02.06.2016 15:16
«Το μήλο», είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία που είιχε παρουσιαστεί με μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία το 2011-12 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μια μικρή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών.
BAM – BAM! των Ray Cooney & John Chapman για 3η σεζόν στο Χυτήριο
19.05.2016 12:59
Η ξεκαρδιστική κωμωδία BAM BAM, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες σεζόν, θα συνεχίσει να παίζεται για ΤΡΙΤΗ σεζόν στον υπέροχο καλοκαιρινό κήπο του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.