Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

La voix humaine: όπερα των Francis Poulenc και Jean Cocteau στο AΝ ART Artistry

La voix humaine: όπερα των Francis Poulenc και  Jean Cocteau στο AΝ ART Artistry

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατο των δυο μεγάλων δημιουργών (1963 - 2013), του συνθέτη Francis Poulenc και του θεατρικού συγγραφέα Jean Cocteau, η σκηνοθέτης Καλλιόπη Κερκύρα και η σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή παρουσιάζουν τη μονόπρακτη όπερα “La voix humaine”, για 8 παραστάσεις στο AΝ ART Artistry.

 

Πρόκειται για την απελπισμένη φωνή μιας εγκαταλελειμμένης γυναίκας, η οποία μιλά για τελευταία φορά με τον έρωτα της ζωής της, «και δεν προσπαθεί τίποτε άλλο παρά να παγιδέψει τον άντρα, ώστε αυτός να ομολογήσει το ψέμα του και τελικά να μην είναι το ψέμα η τελευταία ανάμνηση» (Jean Cocteau). Το μόνο που τους ενώνει είναι η τηλεφωνική συσκευή…

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Κερκύρα

Σκηνικά - Κοστούμια: Γκέντση Ρούτσης

Σοπράνο: Χριστίνα Τσιμπρή

Πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης

Σχετικές ειδήσεις
Ηρωίδες της λογοτεχνίας στην όπερα, με την Τζένη Δριβάλα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
21.12.2016 12:57
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στη συναυλία με τίτλο Ηρωίδες της λογοτεχνίας στην όπερα, με τη σοπράνο Τζένη Δριβάλα και τον Δημήτριο Καραμανώλη στο πιάνο.
Η Ile-de-France Youth Choir στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη
23.08.2016 13:13
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη κλείνει τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων με th συναυλία της Ile-de-France Youth Choir, υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στη Σαντορίνη.
Μάκμπεθ, η όπερα του Βέρντι σε σκηνοθεσία Μπρετ Μπέιλι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
11.07.2016 11:25
Μετά την συγκλονιστική, αφυπνιστική έκθεση / περφόρμανς Exhibit B, ο Νοτιοαφρικανός δραματουργός, σκηνοθέτης, σκηνογράφος και εικαστικός Μπρετ Μπέιλυ, επανέρχεται στη χώρα μας για να παρουσιάσει μία από τις πρόσφατες παραγωγές του, που περιοδεύει διεθνώς, την όπερα του Βέρντι Μάκμπεθ (macbEth), στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Στους δρόμους των τραγουδιών: Η Καλλιόπη Βέττα και ο Γιάννης Κ. Ιωάννου στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι
14.04.2016 12:39
Η συναυλία «Στους δρόμους των τραγουδιών» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά από την Καλλιόπη Βέττα και τον συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου.
Η πρωτότυπη μοντέρνα Όπερα «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» στη Galerie Δημιουργών
21.03.2016 14:57
Η Galerie Δημιουργών φιλοξενεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 την πρωτότυπη μοντέρνα Όπερα «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο (+Cd) της Μάνιας Βλαχογιάννη.