Το Φουγάρο σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί του, έχοντας διαμορφώσει ειδικό πρόγραμμα με δραστηριότητες και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, εμπνευσμένες από το πνεύμα των ημερών!

Έτσι από τις 19 Δεκεμβρίου 2013 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2014 σας περιμένει σε νέους και ανακαινισμένους χώρους με δημιουργικά εργαστήρια, πολλή και καλή μουσική, γιορτινές γεύσεις, μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες στην έκθεση Fougaro Craft Fair #2, bazaar βιβλίου στη Βιβλιοθήκη Ανθός και εορταστικό shopping στο ArtShop που …μεγάλωσε.

Εργαστήριο προσχολικής ηλικίας με την Αθηνά Μαρινάκη

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, 17:30 – 18:45

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΕΣ – Ζωγραφίζοντας εμάς τα παιδιά

Πιστεύεις ότι ο καθένας μας αναγνωρίζει τον άλλον από το όνομα του; Το χρώμα των μαλλιών του; Το χρώμα των ματιών του; Το γλυκό του χαμόγελο; Τα ροζ του μαγουλάκια; Το χρώμα του προσώπου του; Τη γλώσσα που μιλάει; Αν φοράει γυαλιά η όχι; Είναι χαρούμενος η λυπημένος; Με ίσια η κατσαρά μαλλιά;

 

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος των συναντήσεων με μια κατασκευή κηροπηγίου: Ξωτικό ή καλικάντζαρος; Ποιο είναι πιο ξεχωριστό;

Κόστος συμμετοχής: 6€ για μία συνάντηση

(στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά)

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής: Ρίτα Ζηκίδου

Jazz +Plus Trio LIVE στο Καφέ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στις 21.00

Δυο καταξιωμένοι μουσικοί συνοδεύουν και παραδίδουν τη σκυτάλη σε μια νεαρή τραγουδίστρια, υπονομεύοντας την ωριμότητα και τη σιγουριά για την αναζήτηση της νεότητας! Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με βάση τα Jazz standards, Latin μελωδίες, μπαλάντες, διασκευές και επιλεγμένα ελληνικά τραγούδια.

Συντελεστές

Γιάννης Ιορδάνογλου: πιάνο

Βασίλης Κατσαρός: κιθάρα – τραγούδι

Ηρώ Ιορδάνογλου: τραγούδι

Ο Γιάννης Ιορδάνογλου είναι διπλωματούχος πιανίστας, με κλασικές σπουδές άλλα και δεξιοτεχνία στο μοντέρνο πιάνο. Έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με γνωστούς μουσικούς της Jazz στην Αμερική, συναυλίες σε Ελλάδα, Αμερική, Ιταλία, Γαλλία, Κύπρο, κ.α. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής σε φεστιβάλ, ενώ είναι εκπρόσωπος του Αμερικανικού ιδρύματος “The Arete fund” και συνεργάτης του Berkeley university.

O Βασίλης Κατσαρός είναι διπλωματούχος κιθαρίστας, με κλασσικές και jazz σπουδές στο Berklee University. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό με κλασσικό, jazz, rock και ethnic ρεπερτόριο.

H Ηρώ Ιορδάνογλου είναι σπουδάστρια τραγουδιού και πιάνου στο Ωδείο Νέα Τέχνη και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Έχει υπάρξει υπότροφος σπουδών jazz στο Stanford University και έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς της jazz και συναυλίες σε Ελλάδα, Αμερική και Ιταλία.

Christmas Cabaret

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, στις 21.00

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις το Φουγάρο παρουσιάζει στο Καφέ το Christmas Cabaret, μια παράσταση που υποδέχεται λυρικά τα Χριστούγεννα με εορταστική διάθεση.

Η υψίφωνος Λώρα Μαμάκου, που επισκέπτεται το Φουγάρο για δεύτερη φορά, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα με αριστουργηματικές μελωδίες στο πνεύμα των ημερών, συνεχίζοντας με lieder, άριες της οπερέτας, του musical, του cabaret και της όπερας.

Ερμηνεύoντας τόσο διαφορετικά κομμάτια, πάντα με λυρική φωνή, δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και αισθητική εμπνευσμένη από το cabaret και το music hall. Όλα τα τραγούδια είναι ιδιαίτερα μελωδικά και ευρηματικά, εκφραστικά, και με έντονη αμεσότητα.

Στο πιάνο θα είναι ο Γιάννης Αερινιώτης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιταλικά, γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά τραγούδια, ταξιδεύοντάς μας σε άλλες εποχές και γεμίζοντάς μας με νοσταλγία, ζεστασιά και το νόημα των γιορτών. Ο Gershwin μοιράζεται τη σκηνή με πολλούς άλλους συνθέτες όπως οι Pergolesi, Scarlatti, και Verdi (Ιταλία), Schumann, Strauss και Kurt Weill (Γερμανία), Massenet (Γαλλία), Rodgers & Hammerstein και Bernstein (Η.Π.Α.).

Συντελεστές

Λώρα Μαμάκου: Σοπράνο

Γιάννης Αερινιώτης: Πιάνο

Η σοπράνο Λώρα Μαμάκου γεννήθηκε στο San Francisco (Η.Π.Α). Έχει εμφανιστεί σε όπερες και ρεσιτάλ στη Νέα Υόρκη, τη Ρώμη, την Αθήνα, και τη Μαδρίτη πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με διεθνώς καταξιωμένους και διακεκριμένους πιανίστες, διευθυντές ορχήστρας και σκηνοθέτες.

Ο Γιάννης Αερινιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά. Πήρε δίπλωμα πιάνου από το Εθνικό Ωδείο με πρώτο βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στην Μόσχα και στην Βιέννη. Πλέον ασχολείται με την συνοδεία κλασσικού τραγουδιού. Υπήρξε συνεργάτης του Κώστα Πασχάλη. Έχει συνεργαστεί με την Λυρική Σκηνή προετοιμάζοντας όπερες καθώς και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος συνοδεύοντας τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές.

Κάλαντα στο Καφέ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, στις 12.00

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου το Φουγάρο γιορτάζει μουσικά τα Χριστούγεννα και σας περιμένει στο Καφέ με πιάνο, κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από παιδικές χορωδίες της περιοχής!

Από τις 12μμ η πιανίστα Αμαλία Γούλα θα ξεκινήσει με εορταστικές μελωδίες, ενώ από τις 2.30μμ θα ακολουθήσουν Κάλαντα και Κλασσικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την παιδική χορωδία του Ωδείου ΔΙΕΣΙΣ Άργους και το Φωνητικό Σύνολο του Ωδείου Ναυπλίου Αγγελικής Μαυρούλη.

Τις χορωδίες διευθύνει η Gabriella Cappelletti.

Ευχαριστούμε τους μικρούς μας φίλους για τη συμμετοχή τους και τους Φώντα Δαγρέ (Ωδείο ΔΙΕΣΙΣ Άργους), Αγγελική Μαυρούλη (Ωδείο Ναυπλίου) και Gabriella Cappelletti.

Mixed Culture Band

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, στις 21.00

Τρεις μουσικοί με διαφορετικές επιρροές ερμηνεύουν ανταλλάσσοντας ιδέες επί σκηνής και παρουσιάζουν με διαφορετικό τρόπο ο ένας τα τραγούδια του άλλου σε ρεπερτόριο Jazz, Latin, Rock, Blues, Country, Rock’n’Roll και κάποια ελληνικά τραγούδια.

Γιάννης Ιορδάνογλου: πιάνο
Δήμος Κασαπίδης: κιθάρα – τραγούδι
Ηρώ Ιορδάνογλου: τραγούδι

New York City World Music

LIVE στο Καφέ των Νana Simopoulos & Co

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στο Φουγάρο, η διεθνώς καταξιωμένη μουσικός Nana Simopoulos παρουσιάζει μία παράσταση, όπου μαζί με το κουαρτέτο που τη συνοδεύει θα παρουσιάσουν δικές της συνθέσεις.

Τα μέλη της ορχήστρας είναι n Αμερικανίδα Caryn Heilman, φωνή και κρουστά, ο μπασίστας Μάνος Λούτας και στα tablas ο George Glinos.

Το πρόγραμμα για την εμφάνισή τους στο Φουγάρο περιλαμβάνει παραλλαγές της jazz με επιρροές από την ethnic μουσική, στο κλίμα της world fusion, είδος το οποίο η Nana Simopoulos υπηρετεί επιτυχημένα εδώ και αρκετά χρόνια

H Nana Simopoulos, είναι μια πολυβραβευμένη μουσικοσυνθέτρια με σημαντικότατες συνεργασίες, όπως με τον μπασίστα Charlie Haden, τον τρομπετίστα Don Cherry και Café Da Silva στα κρουστά. Οι ελληνικές της ρίζες έχουν χαρίσει στη μουσική της άπειρα παραδοσιακά στοιχεία και όργανα (με το μπουζούκι να είναι το πιο κυρίαρχο), αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα που επηρρεάζει το μοναδικό της στυλ.

Στις εμφανίσεις της χρησιμοποιεί πολλών ειδών μουσικά όργανα, όπως το αυστραλέζικο ντιτζεριντού, το σιτάρ ή το σαράγκι από την Ινδία, και τα συνδυάζει με νοτιοαμερικανικά και αφρικανικά όργανα και όργανα της jazz. Το τελευταίο έργο της “Daughters of The Sun”, έφτασε στο νούμερο 1 στα charts της world music στις ΗΠΑ.

Tri Colore Jazz Trio

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 – Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου από τις 9μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στο Καφέ το Tri Colore Jazz Trio! Σε δύο παραστάσεις ειδικά σχεδιασμένες με βάση το πνεύμα των ημερών, το Tri Colore Jazz Trio θα παρουσιάσει κυρίως jazz μπαλάντες, καθώς και κάποια Χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

Το Tri Colore Jazz Trio αποτελείται από την Gabriella Cappelletti στα φωνητικά και το πιάνο, τον Gus Pyr στο σαξόφωνο και το φλάουτο και τον Willem Van Leeuwen στο μπάσο. Το σχήμα αυτό, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Φουγάρο, σκοπεύει – μέσα από τις μπαλάντες της jazz – να μας παρασύρει στην εορταστική του διάθεση!

Συντελεστές

Η Gabriella Cappelletti, Ιταλίδα στην καταγωγή, είναι πιανίστα και ερμηνεύτρια. Η μουσική της εκπαίδευση στο Conservatorio Vincenzo Bellini στην Catania περιλαμβάνει κλασσικό πιάνο και λυρικό τραγούδι. Αφιερωμένη κυρίως στο κλασσικό ρεπερτόριο, έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς πιάνο. Το Jazz & Blues ρεπερτόριο ήρθε αργότερα στην καριέρα της και έκτοτε το απολαμβάνει ιδιαίτερα. Είναι καθηγήτρια πιάνου, φωνητικής και διευθύνει χορωδίες. Συνθέτει, επίσης, τη δική της μουσική και έχει γράψει στίχο και μουσική για διάφορα τραγούδια.

O Gus Pyr είναι μουσικός που ανήκει στις τάξεις του στρατού για περισσότερο από 24 χρόνια. Ήταν μουσικός στη στρατιωτική μπάντα της βάσης South Naples στην Ιταλία, με την οποία έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις ανά την Ευρώπη. Σπούδασε σαξόφωνο με το σολίστα Άρη Καραντάνη και μουσική θεωρία στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος FYGOKENTROS και συνεχίζει τη δραστηριότητά του, τόσο στο στρατό όσο και στο συγκρότημα.

Ο Ολλανδός Willem Van Leeuwen παίζει – εκτός από μπάσο – κιθάρα και πλήκτρα και επίσης τραγουδά. Έπαιζε σε folk και rock συγκροτήματα στην Ολλανδία για περίπου 40 χρόνια, ενώ τα τελευταία 10 είναι τραγουδιστής και κιθαρίστας στο συγκρότημα Leo & Friends. Έχει γράψει και ηχογραφήσει περίπου 200 προσωπικά του τραγούδια στο δικό του studio ηχογράφησης και έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραγωγές και κινούμενα σχέδια. Το διάστημα αυτό ζει στην Ελλάδα και παίζει μπάσο στο συγκρότημα FYGOKENTROS.

2 for Duetto

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 – Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 στις 9μμ και Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 στις 12μμ στο Φουγάρο Καφέ, ο Γιάννης Αρζιμάνογλου και η Κατερίνα Κέντρου ερμηνεύουν ένα διεθνές ρεπερτόριο με τραγούδια jazz, folk, pop cabaret, Tom Waits etc… !

Συντελεστές

Γιάννης Αρζιμάνογλου: Πιάνο – Φωνή

Κατερίνα Κέντρου: Φωνή

Ο Γιάννης Αρζιμάνογλου, με σπουδές στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Berklee, εκτός από καταξιωμένος μουσικός με σημαντική δισκογραφία, έχει και αξιοσημείωτο διδακτικό έργο σε σχολές και ωδεία όπως οι Ecoles des Μusiques του Παρισιού, το University of Balears, το Instituto Europeo de la Empresa Audiovisual της Μαδρίτης και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα. Στον ίδιο οφείλεται η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Jazz της Μαγιόρκα Amor al Arte ενώ έχει διακριθεί σε διοργανώσεις όπως το John Lennon Songwriting Contest (Νέα Υόρκη, 1999) και το USA Songwriting Competition (2001). Έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους, παραγωγές της Ισπανικής τηλεόρασης, για θεατρικά έργα σε παραγωγή του Harvard University.

Η Κατερίνα Κέντρου σπούδασε κλασικό τραγούδι με την mezzo soprano Άννα Παγκάλου. Έχει παρακολουθήσει τον κύκλο τζαζ σπουδών στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, μοντέρνο τραγούδι στο Ωδείο Athenaeum, μαθήματα κλασικής αρμονίας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου Νίκος Σκαλκώτας Μιχάλη Τραυλό και κλασικό πιάνο με την Μαριάννα Τσίκα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού και τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Πολιτιστικής Διαχείρισης» του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε πολιτιστικούς χώρους και jazz live στην Αθήνα.