Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βασιλιάς αταξίδευτος: Μουσική αφήγηση στο Polis Art Café

Ο Βασιλιάς αταξίδευτος: Μουσική αφήγηση στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και το Ωδείο Κλεονίκης Ριζοπούλου διοργανώνουν, τo Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στο Polis Art Café, μια μουσική αφήγηση του σύγχρονου παραμυθιού Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος”, που έγραψε η Νάνσυ Τρικκαλίτη.

 

Οι βασικοί του πρωταγωνιστές, ο βασιλιάς Αταξίδευτος και η βασίλισσα Ψάξε Δε Θα Με Βρεις υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν, για διαφορετικό λόγο ο καθένας, τον υπέροχο, γεμάτο ομορφιά και ασφάλεια, γνώριμο κόσμο τους, για ένα ταξίδι-περιπέτεια ζωής , μια αναμέτρηση που έχει πολλά να τους διδάξει. Βουτούν έτσι σε μια περιπέτεια αφύπνισης και επαναπροσδιορισμού, όχι μόνο τους εαυτού τους αλλά και του κόσμου που τους περιβάλλει.

 

Αυτή την περιπέτεια θα αφηγηθεί η Νάνσυ Τρικκαλίτη και θα την πλαισιώσουν με μουσικές οι μαθητές του Ωδείου Ριζοπούλου. Με τη μουσική επιμέλεια του Νίκου Αϊβατζίδη, θα …ενσαρκώσουν μουσικά την μπαρόκ περίοδο του βασιλείου, τον προβληματισμό και το όνειρο του βασιλιά, το παράπονο του Ήλιου για την αδιάκοπη δουλειά του, τα σκοτεινά μονοπάτια της περιπλάνησης, την ανάδυση στην ελπίδα και στην πραγματική ζωή…

 

Οι συντελεστές δεν υπόσχονται απαραίτητα… happy end, αλλά μπορούν να εγγυηθούν την αναβίωση του αφηγηματικού, λυρικού λόγου και ένα ταξίδι σε λέξεις και μουσικές ανοιχτές σε ερμηνείες…

Σχετικές ειδήσεις
O βασιλιάς των πουλιών - Ανθή Θάνου
15.02.2017 10:44
Από τις εκδόσεις Βάρφη κυκλοφορεί το βιβλίο - cd O βασιλιάς των πουλιών σε αφήγηση Ανθής Θάνου και σε εικονογράφηση Μαρίας Μυστακίδου.
Ο Βασιλιάς Ύπνος, από τον Οκτώβριο στο Σύγχρονο Θέατρο
18.07.2016 15:37
Το ομώνυμο παραδοσιακό παραμύθι της λαογράφου, Μαριάννας Καμπούρογλου, Ο Βασιλιάς Ύπνος, που γράφτηκε στην Αθήνα του 19ου αιώνα, αναβιώνει από τις 23 Οκτωβρίου 2016 στο Σύγχρονο Θέατρο από τον σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη.
Βασιλιάς Ληρ (η ιστορία όπως την αφηγήθηκε η Μελάνια Ματζούκο)
16.05.2016 11:43
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Βασιλιάς Ληρ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή Μελάνια Ματζούκο, σε μετάφραση Δήμητρας Δότση και σε εικονογράφηση Εμανουέλα Ορτσάρι.
Μισός βασιλιάς - Joe Abercrombie
17.03.2016 12:03
Από τις εκδόσεις μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Joe Abercrombie, Τα χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας. Μισός βασιλιάς σε εετάφραση του Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου -  Ζήσης Α. Βαπορίδη
09.03.2016 10:12
Το βιβλίο, Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου. Και άλλοι μύθοι της περιοχής του Ζήση Α. Βαπορίδη κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.