Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ροκ Χριστούγεννα με τους Ballroom Kings, στο Half Note

Ροκ Χριστούγεννα με τους Ballroom Kings, στο Half Note

Οι χριστουγεννιάτικες νύχτες αποκτούν ροκ εν ρολ ρυθμικές αποχρώσεις στη σκηνή τουHalf Note Jazz Club. Οι Σικελοί Ballroom Kings είναι ξανά μαζί μας. Πρόκειται για ένα από τα ξεχωριστά jump swing και R&B σχήματα – και ήδη έχουν πολλές διακρίσεις στο ανάλογο dancing jazz ευρωπαϊκό τοπίο. Πρακτικά, αυτό το γκρουπ το συναντάμε σε κάθε σπουδαίο διεθνές stage ή φεστιβάλ που έχει να κάνει με σουινγκάτη μουσική και feeling good διάθεση.Ροκενρολίστες με πλούσια πείρα και stage περσόνες με ιδιαίτερο ειδικό βάρος, οι Ballroom Kings φτιάχτηκαν το 2009 από μουσικούς με ιδιαίτερη πείρα στο ροκ εν ρολ και στο R&B και γενικότερα στη μουσική των fifties καθώς ασχολούνται μ’ αυτή τη μουσική εδώ και μια 20ετία τουλάχιστον.

 

Στην πρώτη γραμμή των Ballroom Kings είναι ο Massimo Rocca και η Virginia Brown – οι τραγουδιστές του γκρουπ – ενώ πίσω τους σουινγκάρουν και ροκάρουν με ιδιαίτερο δυναμικό τρόπο και ένταση οι Vincenzo Mannino (κιθάρα, φωνή), Luca Ciriacono (μπάσο), Giovanni Ziino (ντραμς), Vincenzo Puleo (πιάνο και φωνή) ενώ τα πνευστά (Alfonso Vella - βαρύτονο σαξόφωνο, Volker Stegmann - άλτο σαξόφωνο, Carmelo Sacco - τενόρο σαξόφωνο) βγαίνουν κατ’ ευθείαν μέσα από τη ρυθμική και μπλουζίστικη τζαζ των 40’s-50’s.Συνολικά, οι Ballroom Kings παίζουν R&B, boogie και doo wop με τον ίδιο τρόπο που παιζόταν στις χορευτικές αίθουσες των 50’s και ξέρουν πως να ανεβάζουν το κέφι και τη διάθεση. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσει κανείς τις χριστουγεννιάτικες νύχτες…

 

Κείμενο: Γιώργος ΧαρωνίτηςΣχετικές ειδήσεις
Μουσική και Χορός στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
08.02.2017 12:46
Με μουσικοχορευτική διάθεση υποδέχεται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου μέσα από τους ηλεκτρονικούς ήχους του Ελληνοϊορδανού Tareq και δύο χορευτικά εργαστήρια, για παραδοσιακούς και ballroom χορούς.
Αποθέωση Jive & Swing με τους Jumpin' Up τα Χριστούγεννα στο Half Note
08.12.2016 13:28
Οι υπερηχητικοί Jumpin’ Up είναι μια από τις πιο λαμπρές μπάντες της Ευρώπης, που έχει σαν όχημά της το jive, το swing και το rhythm & blues όπως αυτό διαμορφώθηκε και παίχτηκε στα αμερικάνικα dance joints στις δεκαετίες ’40 και ’50.
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Το Half Note πάει παραλία!
11.05.2016 15:37
Αυτό το καλοκαίρι το Half Note αλλάζει τη νυχτερινή διασκέδαση στήνοντας τη σκηνή του ακριβώς δίπλα στο κύμα, στην κοντινή και εύκολα προσβάσιμη παραλία Γλυφάδας, στο Sirocco’s Club.
Η Μαίρη Λίντα συναντά τους Apurimac στη σκηνή του Half Note
23.02.2016 10:38
Το Half Note υποδέχεται στη σκηνή του τη Μαίρη Λίντα, τη σπουδαία αυτή τραγουδίστρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη που ποτέ δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του παρελθόντος.