Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ροκ Χριστούγεννα με τους Ballroom Kings, στο Half Note

Ροκ Χριστούγεννα με τους Ballroom Kings, στο Half Note

Οι χριστουγεννιάτικες νύχτες αποκτούν ροκ εν ρολ ρυθμικές αποχρώσεις στη σκηνή τουHalf Note Jazz Club. Οι Σικελοί Ballroom Kings είναι ξανά μαζί μας. Πρόκειται για ένα από τα ξεχωριστά jump swing και R&B σχήματα – και ήδη έχουν πολλές διακρίσεις στο ανάλογο dancing jazz ευρωπαϊκό τοπίο. Πρακτικά, αυτό το γκρουπ το συναντάμε σε κάθε σπουδαίο διεθνές stage ή φεστιβάλ που έχει να κάνει με σουινγκάτη μουσική και feeling good διάθεση.Ροκενρολίστες με πλούσια πείρα και stage περσόνες με ιδιαίτερο ειδικό βάρος, οι Ballroom Kings φτιάχτηκαν το 2009 από μουσικούς με ιδιαίτερη πείρα στο ροκ εν ρολ και στο R&B και γενικότερα στη μουσική των fifties καθώς ασχολούνται μ’ αυτή τη μουσική εδώ και μια 20ετία τουλάχιστον.

 

Στην πρώτη γραμμή των Ballroom Kings είναι ο Massimo Rocca και η Virginia Brown – οι τραγουδιστές του γκρουπ – ενώ πίσω τους σουινγκάρουν και ροκάρουν με ιδιαίτερο δυναμικό τρόπο και ένταση οι Vincenzo Mannino (κιθάρα, φωνή), Luca Ciriacono (μπάσο), Giovanni Ziino (ντραμς), Vincenzo Puleo (πιάνο και φωνή) ενώ τα πνευστά (Alfonso Vella - βαρύτονο σαξόφωνο, Volker Stegmann - άλτο σαξόφωνο, Carmelo Sacco - τενόρο σαξόφωνο) βγαίνουν κατ’ ευθείαν μέσα από τη ρυθμική και μπλουζίστικη τζαζ των 40’s-50’s.Συνολικά, οι Ballroom Kings παίζουν R&B, boogie και doo wop με τον ίδιο τρόπο που παιζόταν στις χορευτικές αίθουσες των 50’s και ξέρουν πως να ανεβάζουν το κέφι και τη διάθεση. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσει κανείς τις χριστουγεννιάτικες νύχτες…

 

Κείμενο: Γιώργος ΧαρωνίτηςΣχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!
Στιγμές με τον Μίμη Πλέσσα και τον Δάκη στο Half Note
06.11.2015 13:49
Μετά την τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία των εμφανίσεών τους στη λίμνη Βουλιαγμένης και στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ο Μίμης Πλέσσας και ο Δάκης έρχονται στο Half Note.
Gary Bartz Quartet live στο Half Note
04.11.2015 16:26
Ο Gary Bartz και το κουαρτέτο του στο πλαίσιο της επετειακής 75ης περιοδείας τους θα βρεθούν για λίγες εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015.
Οι Electrocutango με τους Raquel Greenberg και Ramiro Izurieta στο Half Note
02.11.2015 15:14
Οι Electrocutango έρχονται στο Half Note από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου 2015 για να μας παρασύρουν σε ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια!