Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Μιχαλιτσιάνου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Μιχαλιτσιάνου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Το Τμήμα Πινακοθήκης και Μουσείων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν την ατομική έκθεση του ζωγράφου Νίκου Μιχαλιτσιάνου, με τίτλο «Ζωγραφική και μικρές κατασκευές», που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

 

Ο Νίκος Μιχαλιτσιάνος παρουσιάζει έργα των τριών τελευταίων ετών αλλά και κάποια παλαιότερα από το σύνολο της δουλειάς του.

 

Οι κατασκευές χωρίζονται σε δύο ενότητες. Η πρώτη έχει τίτλο «Τα βιβλία της μνήμης» που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην έκθεση pavillon M στη Μασσαλία ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τον Αύγουστο του 2013. Σ’ αυτήν ο καλλιτέχνης ερευνά τη σχέση της μνήμης και της γνώσης μέσα απ’ την καθημερινότητα ενός βιβλίου που το προτείνει σαν έννοια και σαν εικαστική πραγματικότητα.

 

Η δεύτερη ενότητα έχει σχέση με την κατοικία σαν σύμβολο και έννοια. Ο ζωγράφος εδώ με βάση το σκαρίφιμα του αρχέγονου σχεδίου της κατοικίας κατασκευάζει με διαφορετικά υλικά όπως το ξύλο, το σίδερο, τα νήματα και τα κεραμικά νέες εικαστικές προτάσεις για αυτό το θέμα .

 

Παράλληλα με τις γλυπτικές κατασκευές θα υπάρχουν ζωγραφικά έργα μικρών αλλά και μεγάλων διαστάσεων από το σύνολο της δουλειάς του.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργήσουν εργαστήρια για παιδιά καθώς και ξεναγήσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Σχετικές ειδήσεις
Η ζωή έχει και πολλές αποχρώσεις του Γκρι: Έκθεση της Μ. Ζαχάρωφ
20.12.2016 14:05
Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά έχει τη χαρά να παρουσιάσει την δεύτερη ατομική έκθεση, «Η ζωή έχει και πολλές αποχρώσεις του Γκρι», της Μαρίβας Ζαχάρωφ, εικαστικού, μέλους Ε.Ε.Τ.Ε., που πλαισιώνει τον Εορτασμό της Εκατονταετηρίδας των LIONS και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Marsyas Machine: έκθεση του Tim D’ Agostino στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
13.04.2016 12:40
Στο πλαίσιο των συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει τον Απρίλιο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Tim D’ Agostino, που ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Marsyas Machine.
Έκθεση της Βέρας Κοτσίκου-Καρπούζη στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά
07.03.2016 14:34
Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 10ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της ζωγράφου Βέρας Κοτσίκου-Καρπούζη, ώρα 19:00, στην πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία: 26 εικαστικοί + 1 ποιητής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
07.03.2016 13:06
«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», τίτλος εμπνευσμένος από τον γνωστό στίχο του Ν. Καββαδία ο τίτλος της έκθεσης 26 εικαστικών + 1 ποιητή που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, και εγκαινιάζεται την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ώρα 19:00, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης.