Οι Εκδόσεις “Διάπλαση” συμμετέχουν ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πωλητηρίου του Ιδρυματος Μιχαλης Κακογιαννης by Gruppo Gemello!

Διαβάστε όλοι μαζί το βιβλίο Πρωτοχρονιάτικες Καλικατζοροσκανταλιές που είναι τυπωμένο σε τεράστιες διαστάσεις στους τοίχους του Ιδρύματος, και πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις, για να ανακαλύψετε πως το παιδικό βιβλίο είναι το ομορφότερο δώρο!

Για να περάσετε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα, με παραμύθια, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις, για να γνωρίσετε τη Μάγισσα Τιβικουτή και τη Μάγισσα Τσαπατσούλα, του Φεγγαριού την Κόρη, αλλά και να πάρετε μέρος σε Πρωτοχρονιάτικες Καλικατζοαροσκανταλιές!

Μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου θα λειτουργεί μόνιμη έκθεση βιβλίου και παιχνιδιού στο Πωλητήριο του Ιδρύματος Μ.Κακογιάννη.

Ο Δεκέμβριος από παλιά ανήκει στα παιδιά, τα μικρά και τα μεγάλα! Η παράδοση λοιπόν ζητά να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε όλοι μαζί και να αγγίξουμε τη μαγεία των παραμυθιών. Ελάτε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!!! Δυο δέντρα με γλυκίσματα και γούρια θα σας υποδεχτούν και ένα μεγάλο-μεγάλο τραινάκι θα αναλάβει να ταξιδεύσει τα όνειρά σας. Θα υπάρχουν ακόμα ζαχαρωτά -για ειδικό σκοπό αυτά-, αλλοτινά ξύλινα ή μεταλλικά παιχνίδια, μαγικά βιβλία και τοίχοι νοτισμένοι από παραμύθια! Αφηγητάδες με τους κουκλοθιάσους τους θα παρουσιάσουν τις ωραιότερες ιστορίες με δράκους, βασιλοπούλες και καλικατζάρους, ενώ χορωδοί, μουσικοί, τραγουδιστές και ακροβάτες θα σας κρατούν συντροφιά.

Και φέτος, ακούγοντας ιστορίες και κοιτάζοντας τα πολύχρωμα λαμπάκια να αναβοσβήνουν, θα ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 16:00 «Τιριμπιμπίμ ο Ιππότης των Χρωμάτων» Αφήγηση παραμυθιού από τη Γιούλα Μιχαήλ

Ελάτε όλοι να περιπλανηθούμε μέσα στο γκρι σπίτι του Τιριμπιμπίμ. Ο ίδιος μαζί με τους ποντικοβοηθούς του Πι και Φι θα σας οδηγήσουν μέσα στους διαδρόμους και στα δωμάτια και άμα κρυφτούμε καλά από τη μάγισσα Μουτζουφλού μπορεί να καταφέρουμε να δούμε τον ανεκτίμητο θησαυρό που ανακάλυψαν εκεί στα υπόγεια του σπιτιού…

Γκρι! Αυτό το χρώμα επικρατούσε στο σπίτι του Τιριμπιμπίμ. Γκριζάδα και σιωπή, απόλυτη ανία και θλίψη. Ακόμα και η νταντά του ήταν σκληρή και αυστηρή, σαν μάγισσα βλοσυρή και κακομούτσουνη, η Μουτζουφλού με τ’ όνομα. Μοναδική παρέα του, η φαντασία. Μια μέρα όμως είχε την τύχη να βρει ανοιχτή την πόρτα ενός δωματίου του σπιτιού, στο δεύτερο υπόγειο δεξιά, που ήταν πάντα κλειδωμένη, και βρέθηκε σ’ έναν… παράδεισο! Ο φίλος μας ο Τιριμπιμπίμ αποφάσισε να τα αλλάξει όλα…

Τιριμπιμπίμ, ο ιππότης των χρωμάτων

Ένα μουσικό παραμύθι της Γιούλας Μιχαήλ που υμνεί τη σημασία του ήχου και της εικόνας στην ανάπτυξη του παιδιού αλλά και των μεγάλων.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00

«Του φεγγαριού η κόρη»

διαδραστικό παιχνίδι με τη Μαρία Σούμπερτ

Πώς μπορεί να λένε μια κόπέλα που δεν κάνει ποτέ να τη ρωτήσει κανείς το όνομά της;

Που μπορεί να κρυφτεί κανείς όταν φεύγει;

Τι είναι τρεις άσπρες κορυφές και χιλιάδες πράσινες;

Από τη σκάλα του ουρανού κατέβηκε μια όμορφη κοπέλα και συνάντησε το νεαρό αγρότη που είχε αποκοιμηθεί, κοιτάζοντας το φεγγάρι. Η όμορφη κοπέλα είχε ένα μυστικό: για να μπορέσει να την κρατήσει κοντά του, έπρεπε να μη ζητήσει ποτέ να μάθει το όνομά της.

Η περιέργεια όμως έτρωγε το νεαρό αγρότη. Κι έτσι μια μέρα δεν άντεξε και την πίεσε να του αποκαλύψει το μυστικό της. Και τότε όλα χάθηκαν…

Θα μπορέσει η αγάπη του νεαρού να νικήσει τα εμπόδια και να του ξαναφέρει πίσω την αγαπημένη του;

Ένα τρυφερό παραμύθι για την αγάπη, την περιέργεια, την επιμονή και την υπομονή.

Για το ταξίδι της ενηλικίωσης, που θα τη βρει κανείς ‘μετά από τρεις άσπρες κορυφές και χιλιάδες πράσινες’, έξοχα εικονογραφημένο από την Αιμιλία Κονταίου.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 15.00

«Η Μάγισσα Τιβικουτή»

Ένα παραμύθι της Λένας Τερκεσίδου

Η Λένα Τερκεσίδου, μαζί με το ψαράκι τη Ροζαλία, παίζουν με τα παιδιά και ανακαλύπτουν ότι η τηλεόραση, αν και μαγική, πολλές φορές μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Η Ροζαλία το ψαράκι παρασύρεται από τη μάγισσα Τιβικουτή και θέλει να γίνει σταρ της τηλεόρασης. Πηγαίνει λοιπόν στο Σταρεκπαιδευτήριο, όπου ο Τσούχτρας και η Τσούχτρα αναλαμβάνουν να την προετοιμάσουν.

Εκεί όμως την προσβάλλουν, την υποχρεώνουν να γίνει αδύνατη σαν σκελετόψαρο, τη βασανίζουν πολύ… Γι’ αυτό αποφασίζει να το σκάσει.

Θα καταφέρει η Ροζαλία να ξεφύγει; Θα μπορέσει να γίνει ό,τι ονειρεύτηκε ακολουθώντας άλλο δρόμο, με προσπάθεια και σπουδές;

Με χιούμορ και διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνουμε ότι η τηλεόραση, αν και μαγική, πολλές φορές μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στα 12.00

«Πρωτοχρονιάτικες Καλικατζαροσκανταλιές»

Μια πολύτροπη και διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με τη Μαριλένα Καββαδά

Παιδιά! Αν αγαπάτε κι εσείς τις τρελοσκανταλιές, τρέξτε γρήγορα κοντά μας, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να απολαύσουμε όλοι μαζί με τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά τις πιο απίθανες Πρωτοχρονιάτικες Καλικαντζαροσκανταλιές.

Οι εκδόσεις Διάπλαση θα επιβραβεύσουν, όπως πάντα, τις πιο πρωτότυπες αλλά και τις πιο «άτακτες» ιδέες το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 12:00 το πρωί.

Με ζαβολιάρικα φιλάκια

Χχχ Τα νανάκια από το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη

ΥΓ: Επειδή ένας σκανταλιάρης δεν είναι ποτέ αρκετός… μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας και τους πιο παιχνιδιάρηδες φίλους σας.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 18.00

«Η Μάγισσα Τσαπατσούλα σώζει τον Πλανήτη»

ένα πάρτι από τη Χαρά Κατσαρή

Το καινούριο βιβλίο, ‘Η Μάγισσα Τσαπατσούλα σώζει τον πλανήτη’ θα μας δώσει την αφορμή να συναντηθούμε, να χορέψουμε, να παίξουμε και να μάθουμε για τις περιπέτειες της αγαπημένης μας ηρωίδας στον μακρινό πλανήτη Ασταναπάνε.

SOS! Η Γη μας βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο. Ο κακιασμένος αυτοκράτορας ενός μακρινού πλανήτη θέλει να την εξαφανίσει από τον χάρτη του γαλαξία. Ευτυχώς αναλαμβάνει δράση η μάγισσα Τσαπατσούλα. Καβαλάει το διαστημόπλοιό της, δηλαδή τη μηχανή του γκαζόν, και παρέα με τη μύγα ΖΖίνα φεύγουν σε μια αποστολή διάσωσης του πλανήτη. Άραγε θα τα καταφέρουν, ή θα τα κάνουν, όπως συνήθως, θάλασσα;

Άλλη μια περιπέτεια της καλόβολης αλλά γκαφατζούς μάγισσας Τσαπατσούλας.