Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Όσα μου έμαθε η Αγάπη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Όσα μου έμαθε η Αγάπη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Ειρήνη Τζανετουλάκου, λυρική τραγουδίστρια και ηθοποιός , μεταφέρει στη σκηνή μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια του ρομαντικού συνθέτη Gustav Mahler (Kindertotenlieder, Rückertlieder), σε μια performance όπου ήχος, σώμα και μουσική συμπορεύονται και διηγούνται μια ιστορία για την αγάπη.


«Κοίταξε μας, σε λίγο θα ‘μαστε τόσο μακριά,
αυτά που μάτια σου είναι σήμερα, σε λίγες νύχτες θα γίνουν άστρα»


Πώς είναι να αγαπάς και να χάνεις; Να συντρίβεσαι και να συνεχίζεις να αγαπάς; Πως γίνεται να ανατέλλει ο ήλιος όταν το δικό μου φως έχει δύσει;


Μια διαδρομή από την απώλεια στην πληρότητα της Αγάπης.


Συντελεστές
Σύλληψη - Σύνθεση - Ερμηνεία: Ειρήνη Τζανετουλάκου
Πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης

Ενδυματολόγος: Γιώργος Λυτζέρης
Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγούρας
Φωτογραφίες: Ροζίτα Φοράδη

Διάρκεια 40 λεπτά

Η φωτογράφιση έγινε στο εργαστήριο επισκευής και αναπαλαίωσης πιάνων του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ, www.pianos.gr


Η Ειρήνη Τζανετουλάκου (Κοντράλτο) γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της (Μάστερ στο κλασικό τραγούδι) στο Hogeschool voor de Kunsten της Ουτρέχτης με τον τενόρο Jon Thorsteinsson. Έχει επίσης σπουδάσει Υποκριτική στη σχολή του «Σύγχρονου Θεάτρου της Αθήνας» του Γ. Κιμούλη και Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Ολλανδία και συμμετέχει σε παραγωγές Όπερας καθώς και κονσέρτα (Ορατορίου, Lieder και Σύγχρονης Μουσικής). Στην Ελλάδα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε Θεατρικές και Χοροθεατρικές παραστάσεις με πλήθος διακεκριμένων καλλιτεχνών. Στα μελλοντικά της σχέδια περιλαμβάνεται η συμμετοχή της στο project όπερας δωματίου Albert Herring του B.Britten (Florence Pike), που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Orpheus Soloists στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2014).

Σχετικές ειδήσεις
The Comedians, με τους Ήρα Κατσούδα και Ανδρέα Πασπάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.11.2016 13:51
Το πρώτο stand up comedy talk show, “The Comedians”, είναι γεγονός! Πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5, 12, 19, 26 Δεκεμβρίου 2016 και 2 Ιανουαρίου 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
Hayali - Sans toi, je tombe: performance στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 11:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 την performance Hayali - Sans toi, je tombe (Χωρίς εσένα, πέφτω…) των Mélissa Guex και Emre Yildizlar.
A Boxer, a  Singer, an Actor and a Dancer στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
17.05.2016 11:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί για δύο παραστάσεις στις 22 και 23 Ιουνίου το έργο του Γιώργου Παντελεάκη, A Boxer, a Singer, an Actor and a Dancer (Ένας πυγμάχος, μια υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μία χορεύτρια).
Ο Κύκλος του 10 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.03.2016 16:26
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από τις 8 Απριλίου 2016 και για πέντε μόνο παραστάσεις το μουσικοθεατρικό έργο Ο Κύκλος του 10.