Οι Antidotum Tarantulae θα βρεθούν το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις, με μουσική και κάλαντα της Κάτω Ιταλίας.

Χριστούγεννα «Γκρίκο» στη Μεγάλη Ελλάδα, στην Απουλία και Καλαβρία, στη Νότια Ιταλία. Καθώς γεννιέται ό Χριστός στο «πρεζέπιο», στη φάτνη, τραγουδάνε στην εκκλησιά: «Ε Μαντόνα εστέει γεννώντα Τ’ ήρτε τ’ έντειφσε τ’ αστέρι τσε τρεις μάγκοι ο κανονώντα φέραν λίβανο τσε μύρα φέραν λίβανο τσε Χρυσό». (Η Παναγιά στάθηκε να γεννήσει κι ήρθε τη φώτισε τ’ αστέρι και τρεις μάγοι καθώς το βλέπανε φέρανε λίβανο και μύρα, φέρανε λίβανο και Χρυσό).

Τα Χριστούγεννα θα ξεπεταχτούνε τα βλαστάρια από τούς σπόρους, κριθαριού και φακής, πού σπαρθήκανε σε γλάστρες, για να φέρουνε ευτυχία κι ευφορία στο σπιτικό. Οι antidotum tarantulae τραγουδούν κάλαντα από το Νότο της Ιταλίας και καλούν όλους μας σε τραγούδι και σε ένα ξέφρενο γλέντι λίγο πριν μπει ο καινούριος χρόνος.

Στη μουσική των Antidotum Tarantulae, μπορεί κανείς ν’ ακούσει μια γοητευτική ταραντέλα, έναν απλό ερωτικό ύμνο ή ένα ελληνόφωνο τραγούδι της Κάτω Ιταλίας, έχοντας την αίσθηση ότι τον συνοδεύουν οι μουσικές του 21ου αιώνα, παρέα με ένα γκρουπ που βγάζει από μέσα του ήχους και ρυθμούς ενός κόσμου οικείου σε όλους μας.

Το συγκρότημα δραστηριοποιείται με επιτυχημένες παραστάσεις στην Ελλάδα, σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε διάφορα Φεστιβάλ, Αισχύλεια, Ταύρεια, Φεστιβάλ Αθηνών στο θέατρο Δώρας Στράτου, Φεστιβάλ Πηνειού, ενώ έχει ως κορυφαίες στιγμές την συμμετοχή στη Festa della Pizzica στη  Sternatia, 2ο Cantacasona στο χωριό Montecorice, στο 1° Raduno Battentisti in Calabria, στο Etnomalìa al Paisà στο Agnone Cilento, Pratola folk festival, καθώς και στο διεθνές φεστιβάλ Roots: 1ST Mediterranean Sounds & Spirits Festival.  Έχει συνεργαστεί με αυθεντικούς εκπροσώπους αυτής της μουσικής όπως Simone Mongelli, Gianluca Zammarelli, Emilia Ottaviano, Giustino Radano, Antonio Matrone (O’ Lione), κ.α.

Συντελεστές:
Τέτη Κασιώνη : τραγούδι
Σπύρος Σύρμος : κλασική κιθάρα, chitarra battente  και τραγούδι
Γιάννης Γιούνης : βιολοντσέλο
Ηλέκτρα Καρανικόλα : φλάουτο, πίκολο
Βαγγέλης Χαραμής : chitarra battente, mandola, tammorra e tamburello

Χορεύει η Ζωή Σακκά