Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Antidotum Tarantulae: Μουσική και κάλαντα της Κάτω Ιταλίας στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις

Antidotum Tarantulae: Μουσική και κάλαντα της Κάτω Ιταλίας στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις

Οι Antidotum Tarantulae θα βρεθούν το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις, με μουσική και κάλαντα της Κάτω Ιταλίας.


Χριστούγεννα «Γκρίκο» στη Μεγάλη Ελλάδα, στην Απουλία και Καλαβρία, στη Νότια Ιταλία. Καθώς γεννιέται ό Χριστός στο «πρεζέπιο», στη φάτνη, τραγουδάνε στην εκκλησιά: «Ε Μαντόνα εστέει γεννώντα Τ’ ήρτε τ’ έντειφσε τ’ αστέρι τσε τρεις μάγκοι ο κανονώντα φέραν λίβανο τσε μύρα φέραν λίβανο τσε Χρυσό». (Η Παναγιά στάθηκε να γεννήσει κι ήρθε τη φώτισε τ’ αστέρι και τρεις μάγοι καθώς το βλέπανε φέρανε λίβανο και μύρα, φέρανε λίβανο και Χρυσό).


Τα Χριστούγεννα θα ξεπεταχτούνε τα βλαστάρια από τούς σπόρους, κριθαριού και φακής, πού σπαρθήκανε σε γλάστρες, για να φέρουνε ευτυχία κι ευφορία στο σπιτικό. Οι antidotum tarantulae τραγουδούν κάλαντα από το Νότο της Ιταλίας και καλούν όλους μας σε τραγούδι και σε ένα ξέφρενο γλέντι λίγο πριν μπει ο καινούριος χρόνος.


Στη μουσική των Antidotum Tarantulae, μπορεί κανείς ν' ακούσει μια γοητευτική ταραντέλα, έναν απλό ερωτικό ύμνο ή ένα ελληνόφωνο τραγούδι της Κάτω Ιταλίας, έχοντας την αίσθηση ότι τον συνοδεύουν οι μουσικές του 21ου αιώνα, παρέα με ένα γκρουπ που βγάζει από μέσα του ήχους και ρυθμούς ενός κόσμου οικείου σε όλους μας.


Το συγκρότημα δραστηριοποιείται με επιτυχημένες παραστάσεις στην Ελλάδα, σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε διάφορα Φεστιβάλ, Αισχύλεια , Ταύρεια, Φεστιβάλ Αθηνών στο θέατρο Δώρας Στράτου, Φεστιβάλ Πηνειού, ενώ έχει ως κορυφαίες στιγμές την συμμετοχή στη Festa della Pizzica στη  Sternatia, 2ο Cantacasona στο χωριό Montecorice, στο 1° Raduno Battentisti in Calabria, στο Etnomalìa al Paisà στο Agnone Cilento, Pratola folk festival, καθώς και στο διεθνές φεστιβάλ Roots: 1ST Mediterranean Sounds & Spirits Festival.  Έχει συνεργαστεί με αυθεντικούς εκπροσώπους αυτής της μουσικής όπως Simone Mongelli, Gianluca Zammarelli, Emilia Ottaviano, Giustino Radano, Antonio Matrone (O’ Lione), κ.α.


Συντελεστές:
Τέτη Κασιώνη : τραγούδι
Σπύρος Σύρμος : κλασική κιθάρα, chitarra battente  και τραγούδι
Γιάννης Γιούνης : βιολοντσέλο
Ηλέκτρα Καρανικόλα : φλάουτο, πίκολο
Βαγγέλης Χαραμής : chitarra battente, mandola, tammorra e tamburello

Χορεύει η Ζωή Σακκά

Σχετικές ειδήσεις
Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Δημήτριο Καραμανώλη στον πολυχώρο Διέλευσις
26.04.2016 15:53
Στις 20 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 ο σολίστ του πιάνου Δημήτριος Καραμανώλης ξεκινά έναν κύκλο ρεσιτάλ με θέμα τη σονάτα στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις».
Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη στον Πολυχώρο Διέλευσις
22.04.2016 14:45
Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη θα εμφανιστούν στον Πολυχώρο Διέλευσις, για μία βραδιά Σμυρναίικης και Ρεμπέτικης μουσικής, την Παρασκευή και 13… Μαΐου 2016.
Οι Encardia live στον πολυχώρο WE
02.02.2016 11:07
Οι Encardia, λίγους μήνες μετά την καθηλωτική τελευταία εμφάνισή τους, έρχονται στον πολυχώρο WE την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 για να μας μεταδώσουν τους ήχους, τις μελωδίες, τους ρυθμούς αλλά και το ταμπεραμέντο των Ελλήνων της Νότιας Ιταλίας.
Παραμονή Χριστουγέννων με τους Dilemma στο café του Νομισματικού Μουσείου
23.12.2015 17:07
Οι DILEMMA παρουσιάζουν στις 24 Δεκεμβρίου 2015 στο café του Νομισματικού Μουσείου ένα μοναδικό εορταστικό πρόγραμμα, με χριστουγεννιάτικες μουσικές και κάλαντα, συμβάλλοντας ενεργά στη γιορτινή ατμόσφαιρα της ημέρας.
Νέοι σολίστες τραγουδούν τα κάλαντα και πολλά άλλα… στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
22.12.2015 14:39
Οι νέοι σολίστες του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος ανοίγουν από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 έως την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 μία πόρτα μουσική στη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.