Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Drama Perpetua στο Βρυσάκι

Drama Perpetua στο Βρυσάκι

Η Ουιβία Περπέτουα είναι αγία των πρωτοχριστιανικών χρόνων, που πέθανε θηριομαχώντας στη ρωμαϊκή αρένα. Ο Ερρίκος Ντεζιρέ Λαντρύ, γάλλος serial – killer των αρχών του εικοστού αιώνα.


Η παράσταση , που βασίζεται στον ημερολογιακό λόγο των δύο ακραίων ιστορικών προσώπων, επιχειρεί να ανιχνεύσει το χώρο μεταξύ πολιτισμού και ενστίκτου μέσα από το στερεότυπο μιας ερωτικής σχέσης, αναδημιουργώντας περιοχές στις οποίες κινείται ο μέσος άνθρωπος.


Η διαδικασία παρουσίασης, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και σε διαφορετικούς χώρους, αποσκοπεί στη χρήση των παραγόντων χρόνος και τόπος σαν καταλύτες, που επηρεάζουν τόσο τη διαδικασία όσο και το αποτέλεσμα, δημιουργώντας κάθε φορά μια νέα παράσταση.


Συντελεστές
Σύλληψη - σκηνοθεσία: Γιώργος Φριντζήλας
Δραματουργία: Δημήτρης Σκαρέντζος
Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα
Μουσική: Μιχάλης Πανάδης
Σκηνικά - κοστούμια: Ηλιάννα Σκουλάκη
Φωτισμοί - βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες: Ρού Ζάνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Πανάδης

Παίζουν: Γεωργία Τσαγκαράκη, Γιώργος Φριντζήλας, Μιχάλης Πανάδης

Σχετικές ειδήσεις
ΝINA: 43 διαφορετικές παραλλαγές της τελευταίας σκηνής του «Γλάρου» στο Θέατρο 104
10.01.2017 11:41
Σαράντα τρεις διαφορετικές παραλλαγές της περίφημης τελευταίας σκηνής του «Γλάρου» του Άντον Τσέχωφ σε μία παράσταση. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Νίκος Πασχίδης σκηνοθετεί και παρουσιάζει τη «ΝINA», του Steven Dietz «The Nina Variations», στο Βlack Box του Θεάτρου 104.
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
22.06.2016 16:31
Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συμμετέχει στις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς, με την θεατρική εγκατάσταση αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, η οποία θα παρουσιαστεί σε τρείς διαφορετικούς χώρους, σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ημέρας.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη από το ΚΘΒΕ στη Ρωμαϊκή Αγορά
27.05.2016 14:45
«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, για μια τελευταία παράσταση στη Θεσσαλονίκη. Στη Ρωμαϊκή Αγορά, το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, με ελεύθερη είσοδο.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.