Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Οι δύο θάλασσες - Ελίζα Βελλιά: Ακουστική συναυλία στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Οι δύο θάλασσες - Ελίζα Βελλιά: Ακουστική συναυλία στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Στη συναυλία της στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, με τίτλο "Οι δύο θάλασσες", η Ελίζα Βελλιά, στιχουργός-συνθέτης-ερμηνεύτρια, θα ερμηνεύσει με την άρπα της τραγούδια από τις κέλτικες χώρες αλλά και δικές της συνθέσεις.


Η Ελίζα Βελλιά γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφήνει τον τόπο της για την περιπέτεια και για τα ταξίδια. Στο Λονδίνο μέσα στο μετρό, ανακαλύπτει την κέλτικη άρπα. Μαγεμένη από τον ήχο της αφιερώνεται στην εκμάθηση του οργάνου αυτού. Σήμερα ζει στη Βρετάννη της Γαλλίας, υφαίνοντας το δικό της μουσικό κόσμο ανάμεσα στη γη που τη γέννησε και στη γη που την υιοθέτησε, ανάμεσα στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό.


Διάρκεια: 1 ώρα και 30'

Σχετικές ειδήσεις
Η Eλίζα Βελλιά για 3 συναυλίες στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
24.03.2016 17:09
Η Ελίζα Βελλιά άφησε την Ελλάδα πριν περίπου 20 χρόνια και επιστρέφει σήμερα, για τρεις εξαιρετικές εμφανίσεις ― με τον Κώστα Παρίση (Υπόγεια Ρεύματα), τον Νίκο Ξυδάκη και τον Haig Yazdjian ―, με συνθέσεις ριζωμένες στην κέλτικη παράδοση (Ιρλανδία, Σκωτία, τη Βρετάνη της Γαλλίας όπου ζει τα 15 τελευταία χρόνια).
Οι Usurum επιστρέφουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
18.02.2016 14:30
Οι Usurum, έπειτα από τις περσινές τους συναυλίες και μια επιτυχημένη βραδιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, επιστρέφουν στην Κυψέλη για δύο Τετάρτες, με μια μουσική παράσταση μικρής διάρκειας.
Οι Sancho 003 live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
10.02.2016 15:25
Τις δύο τελευταίες Δευτέρες του Φλεβάρη οι SANCHO 003 καταλαμβάνουν το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, αυτοσχεδιάζουν και φέρνουν μαζί τους καινούριο αδισκογράφητο υλικό.
Lamia Bèdioui και The Desert Fish live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
29.01.2016 10:45
Η Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bédioui με την μπάντα της The Desert Fish θα βρεθούν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για μία μοναδική συναυλία, με αφορμή την πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία της, Athamra.
Μητρόπολις, από τους Γιώργο Κατσάνο και Τάσο Φωτίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
28.12.2015 11:17
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια μουσική αυτοσχεδιαστική κατάδυση σε ένα αγωνιώδες τοπίο γεμάτο αντιφάσεις, με βατήρα την ταινία – σταθμό Metropolis του Fritz Lang και με μόνο συνοδοιπόρο το συναίσθημα.