Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Οι δύο θάλασσες - Ελίζα Βελλιά: Ακουστική συναυλία στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Οι δύο θάλασσες - Ελίζα Βελλιά: Ακουστική συναυλία στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Στη συναυλία της στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, με τίτλο "Οι δύο θάλασσες", η Ελίζα Βελλιά, στιχουργός-συνθέτης-ερμηνεύτρια, θα ερμηνεύσει με την άρπα της τραγούδια από τις κέλτικες χώρες αλλά και δικές της συνθέσεις.


Η Ελίζα Βελλιά γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφήνει τον τόπο της για την περιπέτεια και για τα ταξίδια. Στο Λονδίνο μέσα στο μετρό, ανακαλύπτει την κέλτικη άρπα. Μαγεμένη από τον ήχο της αφιερώνεται στην εκμάθηση του οργάνου αυτού. Σήμερα ζει στη Βρετάννη της Γαλλίας, υφαίνοντας το δικό της μουσικό κόσμο ανάμεσα στη γη που τη γέννησε και στη γη που την υιοθέτησε, ανάμεσα στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό.


Διάρκεια: 1 ώρα και 30'

Σχετικές ειδήσεις
Nosferatu Ιnto the darkness από τους ΕΟS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
11.01.2017 10:38
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στο πλαίσιο του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
S.T.A.B. Saxophone quartet στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
16.12.2016 17:04
Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.
4 Υears Party στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
04.11.2016 10:52
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων γιορτάζει την έναρξη της πέμπτης του χρονιάς μ’ ένα μετά-απογευματινό πάρτυ!
16 sounds per second με τους EOS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
03.11.2016 11:51
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στα πλαίσια του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Η Eλίζα Βελλιά για 3 συναυλίες στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
24.03.2016 17:09
Η Ελίζα Βελλιά άφησε την Ελλάδα πριν περίπου 20 χρόνια και επιστρέφει σήμερα, για τρεις εξαιρετικές εμφανίσεις ― με τον Κώστα Παρίση (Υπόγεια Ρεύματα), τον Νίκο Ξυδάκη και τον Haig Yazdjian ―, με συνθέσεις ριζωμένες στην κέλτικη παράδοση (Ιρλανδία, Σκωτία, τη Βρετάνη της Γαλλίας όπου ζει τα 15 τελευταία χρόνια).