Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι Δανειστές, στο Διάχρονο Θέατρο

Οι Δανειστές, στο Διάχρονο Θέατρο

Στο Διάχρονο της Μαίρης Βιδάλη θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου το έργο Οι Δανειστές στα πλαίσια της Σπουδής 3 Στρίντμπεργκ, σε μετάφραση Άκη Χαραλαμπίδη και διδασκαλία Ζαχαρία Ρόχα.


Το αποκορύφωμα της βιαιότητας του στριντμπεργκικού ρεαλισμού μέσα από τις  ψυχολογικές καταστάσεις που αποκαλύπτονται μέσα από το έργο. Ένα κείμενο  με  ανεκπλήρωτα δάνεια ψυχών.


Λίγα λόγια για τους «Δανειστές»

Ο Στρίντμπεργκ έλεγε: «Οι Δανειστές» είναι το αγαπημένο μου έργο. Πέρα για πέρα μοντέρνο και ανθρώπινο. Η πλοκή συναρπαστική, όσο συναρπαστική είναι η πολιτική δολοφονία.

«Οι Δανειστές» είναι το μόνο του έργο που ο ίδιος χαρακτήριζε “τραγικωμωδία”. Τα πρόσωπα “παίζουν”. Και παίζουν με την φωτιά.


Μια παράσταση , που όπως δηλώνει ο σκηνοθέτης της Ζαχαρίας Ρόχας, είναι βασισμένη σε συμπεριφορές καθρέφτες. Ο λόγος και η σιωπή ξιφομαχούν μέχρι θανάτου.


Συντελεστές
Μετάφραση: Άκης Χαραλαμπίδης
Διδασκαλία - κοστούμια: Ζαχαρίας Ρόχας
Σκηνικά: Σταύρος Ζώτος
Φωτισμοί - μουσική  επιμέλεια: Γιώργο  Δανεσής

Παίζουν:
Γκούσταβ: Παύλος Ευαγγελόπουλος
Θέκλα: Τέτη Σχοινάκη
Άντολφ: Μάνος Αντωνίου

Σχετικές ειδήσεις
Ο Πατέρας του Στρίντμπεργκ, στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής
12.12.2016 15:35
Το κορυφαίο έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή στις 8:30 μ.μ.
Οι Σύντροφοι?, του Α. Στρίντμπεργκ στο θέατρο Τόπος Αλλού
06.09.2016 14:52
Ένα άπαιχτο (στην Ελλάδα) κι εν πολλοίς άγνωστο έργο του Στρίντμπεργκ θα παρουσιάσει φέτος ο Νίκος Καμτσής, στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.
Το κτήνος στο φεγγάρι του Ρ. Καλινόσκι στο Θέατρο Πέτρας
29.06.2016 16:24
Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, την Κυριακή 17/7/2016 στις 21:30 στο μικρό θέατρο Πέτρας (σκηνή Πήτερ Μπρουκ) θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο «το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρ. Καλινόσκι, σε μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου από τον ερασιτεχνικό θίασο «Αρσαβίρ Καζαντζιάν» του Πολιτιστικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Χαμαζκαΐν».
«Οι Επιτρέποντες» του Μενάνδρου στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
24.06.2016 15:47
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην κωμωδία του Μενάνδρου, «Οι Επιτρέποντες (Οι προσφεύγοντες σε διαιτησία)», σε διασκευή – σκηνοθεσία του Γιώργου Ματαράγκα και μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, που θα παρουσιαστεί από το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ., στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.
Οι Ένοχοι, του Μπωμαρσαί στο Θέατρο Διάχρονο
07.04.2016 16:13
Το θέατρο «Διάχρονο» της Μαίρης Βιδάλη συνεχίζει τον προγραμματισμό του για τη θεατρική σεζόν 2015-16 με την τρίτη παραγωγή του, το έργο «Οι Ένοχοι» («La mère coupable») του Μπωμαρσαί.